跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無人知道,想申請extend visa,係咪需要提供fingerprints ? 同 medical report?
我係境內申請緊配偶團聚,這些資料其實巳呈交晒,現在status check到係dm。但唔知仲要幾耐才批出正式PR身分,
特區護照只有6個月免簽證,所以要申請extend呀!

複式洋房

我申請過extend visa, 我差不多整番兩個月免簽證先去申請, fingerprints 唔駛(如你持有特區護照), medical check up 要, 同埋要俾錢,上網申請一次過辦妥。

由於我當時等緊confirmation of PR 封信,良民證及medical check up已經遞交, 所以交咗同一個medical check up 嗰 reference no. 俾佢哋 。最後extend visa封信仲遲個封 PR 封信收到。

最緊要你有申請 extend visa, 遲批刻都係佢哋問題。

大宅

kitykm 發表於 19-5-1 14:23
我申請過extend visa, 我差不多整番兩個月免簽證先去申請, fingerprints 唔駛(如你持有特區護照), medical ...

Medical check up reference no. 我可能提供唔到,因為我是在這裡指定診所做的,report 係直接送給CIC 的。
謝謝你的回覆呀!

複式洋房

我都在溫哥華指定的診所做medical check up, 一定有一個ref no. 的。

大宅

kitykm 發表於 19-5-2 01:13
我都在溫哥華指定的診所做medical check up, 一定有一個ref no. 的。

Find it . Thanks a lot.

複式洋房

小胖鴨 發表於 19-5-1 01:14
請問有無人知道,想申請extend visa,係咪需要提供fingerprints ? 同 medical report?
我係境內申請緊配偶 ...

我上年30/12 轉DM要等到今年3月頭先見官拎CoPR,你可以預下d時間。

大宅

Lam_C_Nine 發表於 19-5-2 03:32
我上年30/12 轉DM要等到今年3月頭先見官拎CoPR,你可以預下d時間。

我都擔心要等好耐,所以今日申請咗啦!
不過真係攪到一頭煙。

複式洋房

小胖鴨 發表於 19-5-2 09:49
我都擔心要等好耐,所以今日申請咗啦!
不過真係攪到一頭煙。

申請定穩陣d...呢度做野好慢

首頁

尾頁

跳至