想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

絕對小孩 發表於 19-5-8 08:58
請問清宮手術之後,係40日後先來M嗎?點解會因為手術而多囊嘅?謝謝

係ar 吸宮手術後岩岩好40天就黎m了 我都唔知點解可能我大壓力得滯 同埋我本身經期都唔算話好準 多囊特徵我都係有幾樣中的 可能本身就已經有了 但係有b產檢嘅時候照陰超又唔見有
我見其他jm話吸宮流得少血 但我個情況係流好多血 張病床成攤血 返到屋企流左一星期鮮血 先變啡惡露

別墅

catcat_yu 發表於 19-5-8 11:17
我又係咁。本身我朝朝作嘔。但後來突然冇事食等返野。原來果時BB 已經唔得左
...

係架。特別係妳原本有作嘔,之後症狀消失或者減弱就要小心。因為一般8星期起早孕反應只會更嚴重。

大宅

yingman1985 發表於 19-5-8 11:31
回覆 catcat_yu 的帖子

我超怕痛,我婦科檢查都叫架

我以前同你一樣呀。不過做左 ivf 之後。開始漸漸慢得強大勇敢好多野都要自己勇敢面對。好多野都冇得話驚。當然啦。肯比錢會舒服D。但我公家症 ivf 。私家都唔肯接你手術

大宅

絕對小孩 發表於 19-5-8 11:37
我基本上做完清宮手術,第二日係屋企已經無血,唔痛,幾乎M巾見唔到有血。個人休息一晚之後精神狀態都ok, ...

無錯係呀。藥流真係又痛。仲未必流得清。小產左已經唔開心。唔想再受折磨。今日吸完第二日M 巾已經冇血啦。肚都冇痛。其實即係惡露完左?冇諗過可以咁快喎

大宅

絕對小孩 發表於 19-5-8 11:43
係架。特別係妳原本有作嘔,之後症狀消失或者減弱就要小心。因為一般8星期起早孕反應只會更嚴重。
...

我可能開心得滯。真係冇諗過。以為自己身體一日唔同一日。冇諗過係停左胎

別墅

geminiyin 發表於 19-5-8 11:38

係ar 吸宮手術後岩岩好40天就黎m了 我都唔知點解 ...

我都啱啱清宮咗,但無乜血喔,我做完手術只係第一次小便有血,之後返屋企到第二日幾乎無再流血,妳可能有些少血崩,同埋流鮮血都唔係咁好。建議要睇返醫生再檢查下

別墅

catcat_yu 發表於 19-5-8 11:56
無錯係呀。藥流真係又痛。仲未必流得清。小產左已經唔開心。唔想再受折磨。今日吸完第二日M 巾已經冇血啦 ...

我都覺得好快。因為始終手術可以幫你清咗9成以上嘅組織,短短1日時間就搞定。雖然貴兼要麻醉,但我認為好過藥流要慢慢痛,咁就真係好折磨…

大宅

catcat_yu 發表於 19-5-8 11:17
我又係咁。本身我朝朝作嘔。但後來突然冇事食等返野。原來果時BB 已經唔得左
...

我都以為自己咁好彩唔嘔
點知(emoji)

大宅

絕對小孩 發表於 19-5-8 12:01
我都啱啱清宮咗,但無乜血喔,我做完手術只係第一次小便有血,之後返屋企到第二日幾乎無再流血,妳可能有 ...

我2月19做手術的 現在應該冇事了,個陣我成日諗 係咪可能痴得實 吸完再刮 所以先咁多血 但醫生冇同我講刮的 ,我係足足3個星期先叫清哂d惡露 之後隔多2星期就黎m

別墅

geminiyin 發表於 19-5-8 12:43

我2月19做手術的 現在應該冇事了,個陣我成日諗 係咪可能 ...

想問問,因為我4月24日做完手術,流左兩三日血之後就一直流啡色,直到今日第15日仲系有啡,量吾多,時有時無咁,想問下是正常嗎?仲要流幾耐先會黎返m先可以重新努力過

大宅

絕對小孩 發表於 19-5-8 12:13
我都覺得好快。因為始終手術可以幫你清咗9成以上嘅組織,短短1日時間就搞定。雖然貴兼要麻醉,但我認為好 ...

我政府做咋。冇麻醉情況下做既不過醫生手勢唔痛呀。$195 出院(emoji)

大宅

小天使寶寶 發表於 19-5-8 12:57
想問問,因為我4月24日做完手術,流左兩三日血之後就一直流啡色,直到今日第15日仲系有啡,量吾多,時有時 ...

係呀!我都一樣係咁的 啡左好耐 我2.19手術 5日鮮血後 一路漸啡 再淺啡 再變時有時無咁 維持到3.16日就停哂了 上網睇話當d惡露停哂先會排卵 先會黎M的 你有冇睇中醫?我3.16睇左中醫的 食左一次藥粉 唔知關唔關事 因為我冇問佢開左d咩比我我而家都好擔心 因為我哩次m完後荷爾蒙失調 2星期黎左2次m d啡又係唔停 一直賴尾 所以食左21日個種避孕藥 今日就係第22日 黎m的日子 都好擔心又會唔停 因為我唔會再食藥 諗住等佢自然好

別墅

回覆 小天使寶寶 的帖子

你有冇食緊D補品個類野?
因為未出哂血,正常都係食清淡野,補充蛋白質

大宅

wingyuT 發表於 19-5-6 20:41
一開始以為bingo左就萬事大吉,原來仲要擔心好多野,每一關都唔容易過
我應該都係選擇吸宮,有無JM可以分 ...

加油JM!
我上年8月IVF bingo ,一直無流血無流啡,但8weeks 心跳停了,size 吾大,醫生建議我自然排走,結果好快清乾淨了,好似黎m 咁,但日頭要用夜用m 巾,比m 痛痛,食止痛藥都還可以,之後30日就m 到
你記得無囇血無囇啡先可以補身呀,你仲有咁多胚胎,好快BB 會再來的!

別墅

geminiyin 發表於 19-5-8 13:21
係呀!我都一樣係咁的 啡左好耐 我2.19手術 5日鮮血後 一路漸啡 再淺啡 再變時有時無咁 維持到3.16日就停 ...

我未睇呀!其實做手術前已塞過一次藥同食過一次藥,之後睇中醫飲過一星期生化湯,但醫院覆診未清始終都要做手術.... 我都好擔心一直仲流啡,吾知幾時先會黎返m有排卵小產真系好慘...

別墅

yingman1985 發表於 19-5-8 13:22

你有冇食緊D補品個類野?

我無補到呀!只系同平時一樣咁,無特別食d乜飲d乜... 小產已經好慘,仲要吾知幾時先可以復原,重新開始過有時真系好灰!見人地藥流就搞掂,但自己就食全餐!上網見好多做完手術一星期左右就停血,好快又可以再黎過,甚至有部分系未黎返m就已經又再懷孕...但眼見自己咁樣...好傷心

別墅

我都流左十五日到,但如果唔多,只係流啡唔駛太擔心
同埋我做完第一次手術後30日已黎M

第二次手術後28日已黎M

不過做完我會抖3個月先再試

別墅

yingman1985 發表於 19-5-8 14:05

我都流左十五日到,但如果唔多,只係流啡唔駛太擔心

吾多呀!只系啡色無鮮血!日日都有小小
想問下你第一次系30日之後黎m,即系手術後15日都有惡露,到停左之後兩星期左右就黎m?

別墅

第一次好似12-13日到
第二次就15日到

唔多血既,係啡囉

係呀,
跟住係第一次手術後32日黎 12/6手術15/7 黎M
第二次手術後30日黎 28/1手術27/2 黎M

我平時27-28日週期

別墅

yingman1985 發表於 19-5-8 16:13