婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我就來谷爆!十分後悔結婚!好似自己攞來賤,遇著個麻煩奶奶!
人哋長輩正常都係好希望子女婚姻美滿家庭幸福,佢唔係,好似人地搶佢老公咁,成日向我老公打小報告,無中生有,鬧完人扮委屈!
而最仆X係我老公只會偏幫自己呀媽,明明奶奶唔岩都要賴我,就來俾佢攪到抑鬱!
仲要同我老公講忍左我好耐,我已經唔出聲,佢就話我成日黑面。我同奶奶講野佢成日扮聾,大聲啲又話惡,成日作對,叫佢唔好做既野偏要做,又周圍唱我呢樣果樣,真係唔知邊忍邊個!
老公就只會識得講佢係長輩要忍讓佢,而家唔係呢個問題,而係根本我做咩佢都唔滿意,我唔想見話去奶奶屋企食飯,又要迫我去,去完又要搵野嘈!
最變態係我老公同奶奶都覺得老公搵好多養起我同我家人,咩事呀?!我都有返工又出糧,而家我唔係同你打工囉,仆x!
結婚對我來講簡直係惡夢,如果有得揀我寧願單身,希望呢個惡夢快啲醒!

複式洋房

siubo119 發表於 19-5-11 16:12
人哋長輩正常都係好希望子女婚姻美滿家庭幸 ...

我都係好後悔,生左小朋友更甚

複式洋房

siubo119 發表於 19-5-11 16:31
回覆 namnamnamlolo 的帖子

仔已生,局已定

我也是

大宅

回覆 Sweetbabymom 的帖子

奶奶會同佢既女報告都好正常。令佢女十分之憎恨,會黎到大吵大鬧。為奶奶爭番啖氣。係奶奶間接令佢兩個仔女不和。

大宅

會招呼親戚來港短住。問題是住係我屋企。但唔通知我地。淨係會見多左幾個鄉下話人士。係梳化床訓。
一年都會有幾次。

伯爵府

你都仲好,肯同你老公打小報告。我奶奶同佢另外個仔打小報告呀。

大宅

我99又係好麻煩,晚晚同d大陸親戚傾we7講人是非 當然包括講我啦,試過直情喺我屋企同佢個妹數我不是,我放棄所有野做ftm湊bb,得閒帶個女去酒店afternoon tea,佢鬼死咁緊張問係咪好貴,驚死我亂fing佢個仔d錢咁,喂大佬,我係用自己錢架,你窮姐,唔係要我陪你一齊窮酸臭呀嘛。。我多數教囡囡講英文,6299大陸完全聽唔明,就話我做咩搞到佢地溝通唔到,係呀我專登嘅,依家我囡囡識講中文都唔多想同佢地講野,因為佢地鄉音重到連我都聽唔明呀,咪教壞我個女呀

別墅

仲要我地唔係屋企時, 成日走入我地房幫我地執野, 無哂私隱, 又鍾意唔著褲通屋走, 個仔咁大都唔覺得尷尬架咩? 我見到都覺得唔開胃

別墅

老公愚孝真既話係好頭痕, 佢唔企係你果邊, 你同佢好彩分開住咋, 我同99一齊住左年幾, 成日覺得我搶左佢個仔咁, 一齊住都要日日打比我老公, 問佢幾點返屋企, 你估仲係小朋友咩! 我地係房又成日敲門要入黎, 勁煩!

大宅

回覆 renay 的帖子

所謂。媽媽爸爸冇得揀。老婆可以再揀過。癲㗎

大宅

我奶奶仲好笑。佢會呻佢奶奶。即係太奶奶。話佢老公好顧家。太奶奶一有唔舒服作為大仔既佢。會即刻去睇太奶奶。其實都好正常。不過我奶奶就話佢班兄弟。要俾錢就搵佢老公。奶奶話太奶奶都咁既年紀啦。早應該要「去」啦。仲要咁成日打搞班仔女。攞黎煩。又成日數佢既不是。
奶奶都幾黑心。但其實太奶奶70-80

都仲行得走得。冇咩大病
所以呢婆媳問題咩年代都會發生

大宅

siubo119 發表於 19-5-12 12:54
回覆 ilovecafe 的帖子

我就係話要少啲見,C6就講佢要返去食飯,一星期返三日都話少,我唔去佢就迫我去, ...

你有自由㗎嘛,冇得迫,唔去就唔去,邊個都無面俾

大宅

Mirabun 發表於 19-5-12 11:53
Clever...我連佢電話都不聽

我連99電話都block咗

大宅

Wongbbbbbbbb 發表於 19-5-11 23:45
好慘 ,比我會黎個六國大封相爆佢(99+c6)一舖勁,以後唔洗煩!

我早排爆完,而家冇煩惱,唔洗再出席果d垃圾飯局,如果C6一提起99,我又爆多次,又由頭講起,講到C6都驚咗我,自此之後,大家都唔再提99,我成個人輕鬆曬!

洋房

其實你未夠我慘!99在男家係女皇,冇人會亦佢一句,我比99兜囗兜面叫我去死都冇人幫我,D人話嫁個孝順好,現在?佢哋全家是非不分,只幫我99,我同老公講佢D野,只會叫我收聲,最重要係我同朋友講都唔得,係咪白痴嫁,我諗我的婚姻都差不多玩完,我仔女已大,希望快D可以重獲自由

大宅

renay 發表於 19-6-19 14:26

好多99當個仔係自己隻佬,新抱係第三者,C6就覺得你做我老婆 ...

係喎 而家D數字人係咁諗

大宅

YOKOMIMI 發表於 19-6-22 17:17
講得岩 仲唔唔好搵媽寶 豬隊友 我都辛苦咗2年幾就黎3年 99成日話我湊唔掂個b 但佢係無機會俾過我自己單獨 ...

我湊自己湊b出街都可以姐 係佢話我攪唔掂 就唔好湊出去 我可以咁講 我b就黎2歲幾 咁耐我湊b出去見我媽 都唔超過6次 我已經好辛苦喇 我放假佢就要湊我b 仲要一齊湊 99係都要攬住我b湊 自己都唔放假 我都感恩佢湊 但我咩機會都無 我話我好多野都想第一次同b去 連海洋公園 我姑仔話去 佢就同佢 咁我係佢媽 點解妳唔等我放假既時候一齊去 要自己同佢個囡同我b一齊去 個囡講咩就做咩 個b係我生 我個豬隊友係覺得無問題

大宅

siubo119 發表於 19-5-12 12:56
奉勸各位未婚sis 真係要睇清睇楚,考慮好先結婚,原來人可以婚前婚後兩個樣,我估唔到現代社會都會有呢啲事 ...

講得岩 仲唔唔好搵媽寶 豬隊友 我都辛苦咗2年幾就黎3年 99成日話我湊唔掂個b 但佢係無機會俾過我自己單獨湊b 前幾日湊一湊咗出去 佢都已經bad面 今日b去學校返一個鐘學 上個星期都上無事發生 今日呀b係學校爆喊搵99 我之後用facetime搵她 她之後facetime緊就係度同62講 緊係前幾日自己湊咗b出街 攪到嚇親呀b 我聽日即火都黎埋 之後她去到學校仲bad抱起我仔課室理都無理我 之後我就喊出黎了 我62仲講 妳喊咩姐 係學校影響小朋友同老師 仲講多句 妳仲唔走 之後老師就講 叫我妳入課室坐坐先 之後老師都有同我傾計 我就一五一十講俾老師聽 所有野 我只覺得個b係我

別墅

siubo119 發表於 19-5-12 12:54
回覆 ilovecafe 的帖子

我就係話要少啲見,C6就講佢要返去食飯,一星期返三日都話少,我唔去佢就迫我去, ...

好多99當個仔係自己隻佬,新抱係第三者,C6就覺得你做我老婆,你乜都要受,而且好似得佢阿媽先係含辛茹苦湊大佢,老婆就係為嫁佢而由石頭爆出黎嘅咁,其實有時佢地肯做下中間嘅橋樑,件事易解決好多囉

如果講過勸過傾過都係咁,我會帶埋個b番外家!佢地睇死你唔可以有咩行動,咩年代?仲覺得嫁咗過去就冇say?

伯爵府

一樣

首頁

尾頁

跳至