自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

maomaofafa 發表於 19-5-13 00:53
應該回覆不合資格算, 回$4只會被人鬧
咁事實佢真係合資格, 計完有4蚊, 點可以話唔合資格呀..又唔係抽獎

標題可唔可以講清楚D?

點解講2個人相似要話"唔覺, 佢靚D, 佢眼大D..." 而家講相似, 唔係一樣, 唔係鬥靚

侯爵府

回覆樓主:

其實當事人自己懶,事前唔check清楚自己到底攞到幾多啫,我又唔覺個派錢方法有幾難明喎,識得擺上網等人供審政府,應該都唔會係阿公阿婆啦呱。

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

珍珠宮

2heiBBmama 發表於 19-5-13 07:02
我公司都有幾個甘既人,入左紙先,稅單都無望下,仲講乜浪費人力物力喎!(但平時成日講環保)
...

啲人心態等於明知自己冇八達通補貼,但係行過地鐵站都有理冇理喺攞補貼部機嘟下張八達通咁囉

珍珠宮

mickeyeva 發表於 19-5-13 00:19
當由期望收到4張金牛變4個1蚊大餅,不知閣下有何感想!說的是要市民等逾一年的關愛共享 ...

應該攞四蚊就四蚊啦,有咩好鬧,只系照本子辦事

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

自己攞黎,仲好意思放上網!

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

Amy1974 發表於 19-5-13 01:20
又唔可以咁講,嗰四蚊確係佢應得嘅。

只能夠講,成件事由頭開始根本就係笑話。嘥咗好多人力物力,社會資 ...

X 2; 個計劃根本係錯重點,仲估錯市民反應,嘥咁多人力,物力,時間同紙,仲要俾人閙爆,完全係「關公災難」

男爵府

Amy1974 發表於 19-5-13 01:20
又唔可以咁講,嗰四蚊確係佢應得嘅。

只能夠講,成件事由頭開始根本就係笑話。嘥咗好多人力物力,社會資 ...
講得好好,浪費行政費又混亂,正常公司負責條友真係抄得。

大宅

回覆 麟媽媽 的帖子

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

申請前市民有責任睇清楚條款咁味唔駛浪費政府資源!
Post 上網只係不滿攞得咁少啫!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

計完數得四蚊 , 唔比又係鬧話唔均真 , 就算一蚊都要比 , 會計 c 同財政 c 大不同 , 睇得出波叔已儘最大努力 , 但層次係有分別 , 香港叻人唔會做政府 , 有 d 同情佢

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆樓主:

講左係比n無人士既補貼, 佢自己已拎左福利仲好意思講4蚊?
放下自在

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

有資格攞4蚊一件事,擺上網唱政府勞民傷財一件事
就係多得呢d人無蝕底,至會攪到工作人員咁多野做

男爵府

mickeyeva 發表於 19-5-13 00:19
當由期望收到4張金牛變4個1蚊大餅,不知閣下有何感想!說的是要市民等逾一年的關愛共享 ...

有什麼感想呢!需要反省吓囉!!!
如何派法公佈晒,自己可以攞到幾多錢心中有數啦,簡單的減數一條。為幾蚊,浪費了幾多人力物力,攞完重要上網唱,難道唱完會加碼俾你咩。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

Happybabyhbb 發表於 19-5-13 00:49
咁當事人真係唔合資格拎$4000嘛⋯⋯只可以講當事人無睇清楚計清楚條款細節
...

子爵府

simple430 發表於 19-5-13 08:44
計完數得四蚊 , 唔比又係鬧話唔均真 , 就算一蚊都要比 , 會計 c 同財政 c 大不同 , 睇得出波叔已儘最大努力 ...

波叔根本就冇料做。錢,唔係未派過,但派錢變派膠佢真係前無古人,相信亦後無來者。

子爵府

lm251099 發表於 19-5-13 08:53
有什麼感想呢!需要反省吓囉!!!
如何派法公佈晒,自己可以攞到幾多錢心中有數啦,簡單的減數一條。為幾 ...

你又唔諗吓呢4蚊後面嘅成本係呢4蚊嘅幾多倍?推計劃時冇諗過有呢個情況出現?

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

馬爾太 發表於 19-5-13 08:57
波叔根本就冇料做。錢,唔係未派過,但派錢變派膠佢真係前無古人,相信亦後無來者。
...

佢只係一個稱職既會計 c, 為咗派得同以前不同 , 加咗abcd 條款 , 攪到派錢變派膠

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

自己戇居仲要浪費人力物力,仲好意思出聲?!唔該返去反省啦...

大宅

回覆 Amy1974 的帖子

同意

首頁
12345...6

尾頁

跳至