自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

Msolivialeung 發表於 19-5-15 17:42
依家洗鬼風水生仔咩,大把錢,要幾多個仔整幾多個仔!
誠哥邊個新抱要改名咁慘?
...

王富信本名王儷橋

伯爵府

amyamy123 發表於 19-5-15 16:14
咁lin點解成日咁高調痴埋d明星度??

咁以前超儀超瓊都有同張國榮、陳百強一齊玩

以前冇fb 同ig

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

冬瓜籽 發表於 19-5-15 15:39
其實選議員嗰個係君定亨呀?係咪就係讀書叻呢個?
佢嘅求婚真係....
...
做議員唔知, 讀書好叻係猶君, 呢 99999枝玫瑰求婚。

猶亨以前同陳瑩拍過拖, 散了。

男爵府

Carriegerrard 發表於 19-5-15 13:16
又係喎
我覺得四太啲仔女無個靚
就連話最靚嗰個超欣我都唔覺靚

似晒阿媽對死魚眼

禁止訪問

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

油麥麥 發表於 19-5-15 18:01

有問題如下,希望有姊妹解答
以我所知, 2太google 1943年。 14歲嫁人? 以前D女人, 十幾歲就嫁, 14歲嫁唔奇。 我婆婆話18歲嫁係老女了。 我婆婆20歲嫁, 係超級老女, 賣剩蔗了。

超雄性取向, 無公開過佢鐘意男定女。 但著成男人咁。

2房超遐無結婚, 平時打扮可男装可女裝。前年做東華主席時就著長衫。

大清律例, 有妾侍, 同正印有乜分別?

正印大紅花橋, 着紅裙褂, 行正門入男家。 要三書六禮。
妾侍, 唔使三書六禮, 要正印同意, 坐普通橋, 套褂粉紅色嘅。 入門要入後門或側門。 要跪地比茶正印飲。 正印改個好聽利是名。 在大屋不能坐正印的位。 有gathering, 要企埋一邊。 所以老人家鐘意紅色, 唔鐘意粉紅色。

侯爵府

2024年龍年勳章

Jomancc 發表於 19-5-15 09:17
感覺四房最鍾意見報,二房三房嘅仔女比較低調。

三房仔女低調?
超雲同超蓮完全唔低調喎

象牙宮

流星花丸 發表於 19-5-15 16:42
Nurse係阿5真
Mrs. 3 係nurse. 大太病時的私家nurse. 話大太喜歡佢, 佢好聽大太話, 大太又知個隻貓為食, 嘅然大太肯, 隻貓梗啱。 大太又可強壯自己馬房。

隻貓果然好為食, 又有No. 4.

No. 5 話鄺美人, 但不了了之。

又2007年, 為食貓病, 要揾nurse貼身跟住, 咁又有nurse出現身邊, 最初著nurse uniform, 但之後件件名牌件件貴, 就話佢係5太。 可能 3,4, 聞到味, 因3太就係呢個原因做3太。 夾手夾腳保位。 而呢個nurse 之後嫁人了。

大宅

OforOsaka 發表於 19-5-15 18:06
王富信本名王儷橋

係王儷橋本名王富信

象牙宮

流星花丸 發表於 19-5-15 16:42
Nurse係阿5真
3, 5, 都係nurse.

水晶宮

lily-of-valley 發表於 19-5-15 18:52
3, 5, 都係nurse.

點可以叫佢 Mrs. 5
4 之後, 點止 佢1個.....
4 之後, 冇一個上到位.

男爵府

油麥麥 發表於 19-5-15 17:34
妳好熟三四房,小心被滅口

我咩都冇講架

大宅

kat_l2 發表於 19-5-15 07:37
猷佳係有比人影過相架 但唔知點解大大下消失左 4房仲吹水話從來無呢個仔既存在
我估可能身體有缺陷所以收 ...

咁離奇,就真係有古怪

男爵府

每房都有男丁

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

冬瓜籽 發表於 19-5-15 11:56
謎一樣嘅猷佳

四太當初唔係有對孖仔

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

LedTV 發表於 19-5-15 00:50
明明大家咁唔妥大家
但又用埋同一個中間名
怪怪地咁

去到「超猷」呢代
長房猷光嘅女係家字輩
二房猷龍個女叫開梓
唔知三四房嚟緊嘅會用乜字
(三房猷啟秘婚生B記者都唔知,阿B乜字輩真係有排查 )

伯爵府

冬瓜籽 發表於 19-5-15 02:18
男嘅猷字輩,女嘅超字輩,係咪咁嘅意思呢

係,佢地呢輩男用猷字排。翁靜晶男友何彪原名何猷彪係同佢地同輩。如果翁入咗門佢地叫佢堂嫂。

禁止訪問

王國長老

回覆樓主:

月初東華總理就職典禮上,三太陳婉珍全家出席撑場,尤其17歲的千金何超蓮,不單外表清純、樣子標致,再帶埋小情人見賭王父親,隨即幫三太搶盡風頭。

正當三太鋒芒畢露之際,被指失寵的四太梁安琪,當然不甘失寵、失威。上週二,保良局舉行就職晚宴,就任總理的四太,一於有樣學樣帶囝囝出席,席間大讚一對13歲的寶貝孖仔猷亨、猷君:「兩個都靚,似我!」,擺明要挑戰「何家最索」的超蓮。

http://www.3weekly.com/common_emag/view_content.php?issue_no=445&pub_id=7&top_id=43&art_id=65762

講緊猷君同猷亨係13歲孖仔
但依家兩個係93同95年出世

象牙宮

油麥麥 發表於 19-5-15 19:27
得14歲都搞得落,老何係咪有戀童僻
正室、妾侍、繼室、填房、長男、嫡孫、長孫,尼D身份全部了 ...

繼室, 廣東話叫填房。 屬於坐正。 但都差正室DD。 以前, 妾侍就係妾侍, 若正印死咗, 唔會坐正。 因會正式三書六禮娶過個, 著紅褂, 行正門嘅。

仲有在出面住的, 叫外室, 外遇, 入唔到大屋,係無地位嘅。

首頁

尾頁

跳至