網購天地

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

請問北區之友最近用開咩集運可以今發明到, 最好係粉嶺啦

來緊好快水蜜桃當季, 人一世物一世今年好想試

請執料, 謝謝

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tammy2008 發表於 19-5-15 22:31
請問北區之友最近用開咩集運可以今發明到, 最好係粉嶺啦

來緊好快水蜜桃當季, 人一世物一世 ...
新世代都係今發明至呀, 花都廣場有得攞。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實今發明至都無用啦, 由賣家發出到集運都要4-5日, 集運再落香港, 前後一星期, 幾靚的蜜桃都熟到爛了 我有時去開深圳, 會在華潤超市買兩三個。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙

珍珠宮

andyman 發表於 19-5-15 23:13
新世代都係今發明至呀, 花都廣場有得攞。

吓係咪真架?? 你試過花都攞真係可以做到今發明至? 我聽人講火車站可以咁快, 花都會多一兩日無咁快, 上次試過咇咇花都, 今發大後日取呀。。。好耐呀。。。

珍珠宮

andyman 發表於 19-5-15 23:18
其實今發明至都無用啦, 由賣家發出到集運都要4-5日, 集運再落香港, 前後一星期, 幾靚的蜜桃都熟到爛了 ...

但如搵到今發明到的話, 夾啱 timing 都係遲上面一日啫。。。。應該可以博吓掛。。。我見有啲話發順豐(內地收) 。。。可能 ok 掛。。。一街都係水蜜桃, 無理由人地得我哋唔得。。。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

今發明至,我用全民集運都得,但我發覺佢遲入庫,變相變隔日

水晶宮

tammy2008 發表於 19-5-15 23:49
吓係咪真架?? 你試過花都攞真係可以做到今發明至? 我聽人講火車站可以咁快, 花都會多一兩日無咁快, ...

新世代係兩睇, 有時得有時唔得, 親: 要博啊!

珍珠宮

andyman 發表於 19-5-16 00:01
新世代係兩睇, 有時得有時唔得, 親: 要博啊!

謝謝, 請問你花都取的話。。通常大約幾天可收件啊? 要實戰經驗啊親親

珍珠宮

oran04 發表於 19-5-15 23:53
今發明至,我用全民集運都得,但我發覺佢遲入庫,變相變隔日

啊。。謝謝。。。

水晶宮

tammy2008 發表於 19-5-16 00:15
謝謝, 請問你花都取的話。。通常大約幾天可收件啊? 要實戰經驗啊親親
...

12號下午6點落單, 13號發貨, 14號下午4點半call我攞貨.

但亦試過佢都收工後先 call , 唉唉唉!!!

水晶宮

tammy2008 發表於 19-5-16 00:16
啊。。謝謝。。。

呢排多數用貨多多, 基本今發明至, 而且便宜, 首5續4, 我見佢每個盒都度體積, 鞋盒咁細都度, 前幾個月好差, 三日先到港, 睇你彩數了.

珍珠宮

andyman 發表於 19-5-16 00:52
呢排多數用貨多多, 基本今發明至, 而且便宜, 首5續4, 我見佢每個盒都度體積, 鞋盒咁細都度, 前幾個月好差, ...

謝謝分享, 好有用

我之前集運點一個 bra 都計體積, 而且今年年頭開埋口叫我唔好再集生果, 話有人集完發臭。。。再而且佢送貨越來越慢, 今發大後至都仲話自己算快。。。用到心都淡, 而家主力都係順豐官集, 貨多多可以寄重野用, 新世代花都我下次可以試下水溫先, 不過佢四點截單其實都幾易要隔多日先可以發貨。。。

懷念舊時集運通常七點先截單。。。

水晶宮

tammy2008 發表於 19-5-16 01:38
謝謝分享, 好有用

我之前集運點一個 bra 都計體積, 而且今年年頭開埋口叫我唔好再集生果, 話有人集完 ...

貨多多需然有度體積但就無收過, 因為佢都係除6000, 唔明咁細件度來做咩啫.

侯爵府

2019新春慶豚圓 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回

回覆樓主:

最近兩次用新世代,粉嶺名都自取,今發明到。
花都廣場就未試過,但覺得時間麻麻,好早收,未必做到今發明到。

珍珠宮

hohoho2013 發表於 19-5-16 17:58
最近兩次用新世代,粉嶺名都自取,今發明到。
花都廣場就未試過,但覺得時間麻麻,好早收,未必做到今發明 ...
謝謝啊~

淘生果, timing 好重要~

不過佢4點截單....就難捉摸d

大宅

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
神州

珍珠宮

irismomopig 發表於 19-5-22 12:15
神州

謝謝

水晶宮

andyman 發表於 19-5-16 08:05
貨多多需然有度體積但就無收過, 因為佢都係除6000, 唔明咁細件度來做咩啫.
...

因為佢計3個總和有冇過100

水晶宮

mandy952 發表於 19-5-22 19:10
因為佢計3個總和有冇過100
佢個網頁都係寫住除6000喎, 呢間呀:

https://www.yghuoduoduo.com/explanation

水晶宮

發表於 前天 07:16 |顯示全部帖子
tammy2008 發表於 19-5-16 01:38
謝謝分享, 好有用

我之前集運點一個 bra 都計體積, 而且今年年頭開埋口叫我唔好再集生果, 話有人集完 ...

個bra用盒裝?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊