自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

兒子七歲了,發覺很少時間陪他,今日偶爾陪他玩一下,發現他很開心,所以想學習一下陪他玩。
但上網搵入門又沒太多資料,facebook加了進去又只是講最新款。
所以請問這裡的大神可否教一下, 爆旋陀螺入門係點玩? 應該從何認識好,
同埋玩具店很多,有貴,有平。普通文具鋪十幾廿十蚊一隻又有。。。
小的無從入手,請各位賜教

公爵府

DIMDIM2011 發表於 19-5-26 00:20
兒子七歲了,發覺很少時間陪他,今日偶爾陪他玩一下,發現他很開心,所以想學習一下陪他玩。
但上網搵入門又沒 ...

個盒個 number 越大, 隻陀螺越勁, 即係撞散人嘅機會大啲

伯爵府

回覆樓主:

買番正版。
平既出去玩比d小朋友睇到會笑。

伯爵府

畀面勳章

http://beybladevcrv.com/

咁你要温下書先

峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

伯爵府

畀面勳章

回覆 molasses 的帖子

要視乎你嗰個陀螺嘅型號,唔係number大就越勁。
同埋要睇下你嘅對手陀螺型號,陀螺係會互相剋制。
峰巒如聚,波濤如怒,山河表裏潼關路。望西都,意躊躇。傷心秦漢經行處,宮闕萬間都做了土。興,百姓苦;亡,百姓苦。
城池俱壞,英雄安在?雲龍幾度相交代?想興衰,苦為懷。漢家才起秦廷敗,世態有如雲變改。疾,也是天地差!遲,也是天地差!
天津橋上,憑欄遙望,舂陵王氣都凋喪。樹蒼蒼,水茫茫,雲臺不見中興將,千古轉頭歸滅亡。功,也不久長!名,也不久長!
青山相待,白雲互賴,夢不到紫羅袍共黃金帶。一茅齋,野花開,管甚誰家興廢誰成敗?陋巷單瓢亦樂哉。貧,氣不改!達,志不改!

子爵府

回覆 DIMDIM2011 的帖子

基本:攻擊:超Z勇士,超翼戰神防守/较平均:不死凤凰
持久:灵魂龙 (左发)

其他随意买多几个。

P.s. 你自己买个cheap cheap地的,同仔對戰可以输下,佢會很興奮!

大宅

回覆樓主:

有分持久形/攻擊型
Keep住出新款
G款好似最新
重生鳳凰普遍較勁
我仔記d名叻過溫書
我剩係識少少
Weekend有電視睇你可以陪下佢睇得20寧分鐘

珍珠宮

眼見以家啲男仔個個都玩爆旋陀螺
其實樓主吾駛咁認真去研究嘅,叫亞仔教你(同學會教佢),再買個對戰盘,大家對戰下,咁已經好開心

男爵府

回覆樓主:

喺呢度好難詳細解釋到,上YouTube打爆旋陀螺或者G Channel有助你瞭解多D。買陀螺就去玩具反斗城,吉之島,千色店呢D一定係正版。
陀螺仲有分左迴轉同右迴轉,用嘅發射器都唔同。

珍珠宮

myki 發表於 19-5-26 00:55
喺呢度好難詳細解釋到,上YouTube打爆旋陀螺或者G Channel有助你瞭解多D。買陀螺就去玩具反斗城,吉之島, ...

好高深

珍珠宮

lesleynissi 發表於 19-5-26 00:46
有分持久形/攻擊型
Keep住出新款
G款好似最新

早上時段? 我見陪佢玩,個反應同相處好好,所以我想學下,多點話題同陪伴,我平常返工好忙,見面只問學業。。。我怕遲早佢見到我調頭走。。。

珍珠宮

CHUIPING 發表於 19-5-26 00:46
回覆 DIMDIM2011 的帖子

基本:攻擊:超Z勇士,超翼戰神防守/较平均:不死凤凰

謝謝

珍珠宮

kelkmk 發表於 19-5-26 00:37
http://beybladevcrv.com/

咁你要温下書先

睇到眼花 ,謝謝

伯爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

入代理商個會&帶佢去參加比賽。黎緊6月中有玩具展,帶佢一齊睇吓人比賽先

大宅

kavenzou 發表於 19-5-26 00:49
眼見以家啲男仔個個都玩爆旋陀螺
其實樓主吾駛咁認真去研究嘅,叫亞仔教你(同學會教佢),再買個對 ...

係,佢地識得多過我。其實買左唔同款,佢地會拆哂配件再組合過,佢地自己會研究唔同既底盤有咩功能。我只係負責陪玩,我叫佢砌一隻俾我,然後對戰。佢地有時會當我果隻係實驗品,睇下對打既效果係點。佢地唔洗我識陀螺,只需要我個人同我對手,同埋佢地老公既錢銀包。

子爵府

很高深的學問

男爵府

買玩具反斗城,吉之島或一田好過街幾十蚊果D,易散易壞。又吾使買咁,真系好貴

大宅

molasses 發表於 19-5-26 00:33
個盒個 number 越大, 隻陀螺越勁, 即係撞散人嘅機會大啲

長知識

公爵府

胡迪叔叔 發表於 19-5-26 12:42
長知識

原來唔止咁簡單。

睇number都係某次買陀螺俾我個仔時個老闆教

男爵府

去玩具站問職員 佢地個個都識答特別青衣城果間 啲職員本身有玩陀螺 仲有陀螺盤比小朋友對戰(emoji)

首頁

尾頁

跳至