自由講場

跳至

首頁
12345...13

尾頁

男爵府

剛踏入39歲的失婚張栢芝,跟前夫謝霆鋒育有兩子Lucas和Quintus,去年11月誕下孻仔Marcus,但生父身份成謎,三名兒子都是跟栢芝生活,多年來建立好媽媽形象的栢芝,最近亮相大陸綜藝節目《天天向上》時,卻答不出兒子喜歡的菜名,隨之有網民翻摷番栢芝受訪時曾說過的話,跟現實中的她作出對比,揭發栢芝疑謊話連篇,被網民譏為「大話精」。

事緣栢芝在節目上接受大張偉訪問,她表示小時候爸爸是廚師,由於受到爸爸的影響,自己從小就喜歡做菜,每天都會做兩道不同的菜給兒子吃,當大張偉問:「那分別喜歡甚麽菜?」栢芝卻答非所問,只說大兒子喜歡中餐,二兒子喜歡西餐,由於場面尷尬,同場的大陸女星李湘代為解釋:「大張偉說的是你給兒子燒的兩個甚麼菜?」栢芝答:「Lucas喜歡白米飯,Quintus喜歡漢堡包。」

由於栢芝到最後都沒答出菜名,網民狠批:「圓都圓不回來,隨便說兩菜也行啊」、「看來平時真的沒做過飯了」、「隔着屏幕都能感到尷尬」、「她到底是真好媽媽還是撒謊精?」結果「撒謊精」三字一出,很多網民加入討論,大家都偵探柯南上身,翻出過往栢芝的訪問內容作對比,發現栢芝在《天》節目上說:「我自己就喜歡蔬菜,因為我天生喜歡吃素,我是從來沒有吃過肉的。」但過往她跟曹格亮相另一節目時,就曾即場吃曹格做的鍋包肉,又曾在社交網貼冬菇蒸雞開飯相,質疑她講大話。

網民更揭發她還有很多驚人語錄,如:「連續流產了4次,才有了Quintus」、「拍戲3個月不睡覺」、「連睡16天」、「越不洗臉皮膚越好」、「越吃消夜就越瘦」等,認為她的言論太浮誇。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

認真便輸了

la_source    發表於 19-5-30 10:48

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

男爵府

不嬲對佢無好感

C.yan110    發表於 19-5-30 12:07
meow_day    發表於 19-5-30 11:57

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

JaneJaneT 發表於 19-5-29 15:27
剛踏入39歲的失婚張栢芝,跟前夫謝霆鋒育有兩子Lucas和Quintus,去年11月誕下孻仔Marcus,但生父身份成謎 ...

佢都係娛樂大家啫
搞咩差館落口供名偵探柯南?
你若盛開, 蝴蝶便來!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

HappyYW 發表於 19-5-29 15:35
不嬲對佢無好感

x 2

禁止訪問

珍珠宮

回覆樓主:

偽人!

伯爵府

BK Milk勳章

我相信她性格肯定有些問題,講靚真是好靚,是個男人都應該會喜歡個樣。如果性格好的話,檸檬點會離婚,向太,還有些人,一時想不起名字,點會指責她。

珍珠宮

BGCOME08 發表於 19-5-29 15:37
x 2

X3

伯爵府

BK Milk勳章

還有一直好媽媽形象,帶小朋友出街都被自己影到,我不信更好彩囉。

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

唔知檸檬有冇煮飯俾兩個仔呢?

複式洋房

回覆樓主:

覺得佢成個人狀態有時會怪怪地咁,成日亂up野又傻傻地咁

翡翠宮

回覆樓主:

從來吾覺得佢正常

不過作為藝人,的確賞心悦目,咁佢既作用已經完成。其他野吾關人事。

babychat    發表於 19-6-2 13:54
wcpcelia    發表於 19-5-31 11:31

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

大前日做我有睇,但無留意到添!

子爵府

appledai 發表於 19-5-29 15:40
我相信她性格肯定有些問題,講靚真是好靚,是個男人都應該會喜歡個樣。如果性格好的話,檸檬點會離婚,向太 ...

以我所知 仲有劉華

子爵府

回覆樓主:

家中將兩個細掉比外母湊 直頭住果邊 間唔時先帶d小朋友出去玩post fb呃like 唔知以為好落力湊
玩咪熱心囉 唔知pg係唔係啦

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

佢不嬲都係甘

子爵府

bobo88hk 發表於 19-5-29 15:48
以我所知 仲有劉華

如果係真, 佢做人真係好大問題.

首頁
12345...13

尾頁

跳至