懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

Suewong103 發表於 20-6-22 18:13
回覆 princesskaki 的帖子

係邊到做暖宮呀?

PM你

複式洋房

我都係瘦多囊,我係有月經開始已唔正常。我係食中藥加針灸,一年左右,宜家bb已經出左世

大宅

peter-bunny 發表於 19-6-3 08:09
我很瘦. 一直月經cycle大約30-40日兩個月前月經遲過45日而發現多囊卵巢TT 而且今個月無月經一直留啡...有無 ...

我有多囊十幾年我的情況係一黎M就會黎超級耐,試過黎半年M。一直食避孕丸控制排卵。結婚後試了半年有BB,自然懷孕。不要太緊張幾多人都有這個病都生到

別墅

peter-bunny 發表於 19-6-3 08:09
我很瘦. 一直月經cycle大約30-40日兩個月前月經遲過45日而發現多囊卵巢TT 而且今個月無月經一直留啡...有無 ...

我十幾歲發現有多囊卵巢,食左好耐中藥月經調整到大概50日左右來一次,但唔係次次都有排卵
但有段時間工作壓力太大,又亂曬了,不過之後都有繼續食中藥調理
西醫話急懷孕就食激素做人工週期,但係副作用係個人會肥,唔急就靠自己調理啦
所以我除左中藥調理,都好注意飲食,同埋要做超多運動,做到出曬汗,個人興曬,我開始去gym之後,唔夠一年就有左了,宜家bb3個月了
另外係最好每日起身都量體溫,用傳統水銀探熱針,咁可以比較好監測到自己排卵情況啊

大宅

回覆樓主:

我都係瘦多囊,食天喜丸一個月有左大女,宜家食左半年天喜丸有左細佬

複式洋房

momomee 發表於 19-6-7 16:14
我之前都係,本身唔肥,但有左多囊明顯肥左都6-8磅

我有多囊大概幾個月,醫生發現一直無排卵,就算35日黎 ...

請問食完排卵藥後中左 體溫真係要keep夠十幾日36.5先係懷孕?

首頁

尾頁

跳至