自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

回覆樓主:

可以上youtube搵下coffee教瑜珈影片, 有些拉筋動作都好易學

大宅

2019新春慶豚圓 好媽媽勳章

seaman1982 發表於 19-6-8 17:25
會。
不過你一停又會硬番。
利申,以前學跳舞。有人天生硬好努力咁拉,但只要休息一排唔拉又會打回原型。有 ...

係呀。我女曾經好努力去拉根,做到一字馬。但唔拉一排,而家做唔到。

珍珠宮

2019新春慶豚圓 醒目開學勳章

bkfans123 發表於 19-6-8 20:11
我一直無做運動,至49歳大病後開始拉筋,約半年後,由彎腰手只落到膝蓋左右,至可以掂腳面,約一年就可做 ...

公爵府

2019新春慶豚圓

aeiou_drm 發表於 19-6-8 19:01
請問邊度有呢的堂上?

有好多地方都有。最好搵可以試堂嘅,試過啱就繼續,唔啱就揾下一間。我現在呢間有好多不同課堂可以揀,如瑜珈輪,空中.... 甘冇咁悶,就有推動力繼續落下。
我自己唔使返工,咁我會早上去,我會睇多唔多人上,我自己唔鐘意大班,因覺得個老師睇唔到咁多人,小班(最多8個)啱我。多唔多堂可以上,唔想成日都book 唔到。另衛生問題,因用公家瑜珈墊,要睇下係咪堂堂用完都消毒清潔。冲涼地方係咪乾淨。

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

學yoga先,我係工聯會學,學左一排玩普拉提,幾有幫助

伯爵府

trintrinmum2007 發表於 19-6-8 20:38
係呀。我女曾經好努力去拉根,做到一字馬。但唔拉一排,而家做唔到。

係呀,要keep住做的

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 熱血勳章 2016畫展勳章

回覆樓主:

最好上堂學,有導師指導安全D。

子爵府

2019新春慶豚圓

屋企做冇用 youtube不仔細好多又唔係專業
Yoga亦不針拉
你去跳舞地方 一對一學先會有專業拉筋學

男爵府

YouTube搵Beginner Yoga for Inflexible

珍珠宮

回覆樓主:

齋講無用, 真係要去做。

男爵府

持之以恆,安全至上

大宅

拉筋冇分年紀,我媽6X 歲150 磅,四年前開始做瑜伽,每次上堂前都有教拉筋,佢慢慢就返屋企自己試吓,每日做半小時,由初初啲筋超硬,慢慢到而家開始柔軟,最近發覺仲高咗1cm我見佢做嗰啲動作好簡單,你上YouTube都一定搵到,慢慢自己試吓跟住做就得㗎啦

侯爵府

2019勳章

bkfans123 發表於 19-6-8 20:13

https://m.life.tw/?app=view&no=236262

謝謝你啊。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊