時政擂台

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

victoriaqueen 發表於 19-6-10 01:46
唔慈母陣間又被人話重演64事件啦2。真是阿媽教仔,打又唔係,唔打又唔係。
...

所以64係咪一定係學生啱晒 政府錯晒 好值得反思

水晶宮

2024年龍年勳章

lololala 發表於 19-6-10 00:21

祝佢早日康復。如果佢係我仔實擔心C我。
從天空到大地, 心臟在持續著令人眩暈的擺動, 那是初戀

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

agnesbee 發表於 19-6-10 06:35
呢度班反中仇警會員嘅陰謀論,真係另人大開眼界
絕對係啦,由汽油彈開始,就歪理不斷,
所有嘢都係政府,警方,自編自導自演
其實佔中都係,
示威者永遠係最"和平"

子爵府

至愛朱古力 發表於 19-6-10 00:54
擺明就係

禁止訪問

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

SillyU 發表於 19-6-10 01:57
之前新聞講過下半年先有得用, 但冇講點解。我估係要有training先可以用, 免得整傷我哋啲身嬌肉貴嘅暴徒
...

咁又係, 香港人不嬲將暴徒, 罪犯當bb 咁呵護, 真係好有趣

珍珠宮

SAMLAU 發表於 19-6-10 00:35

今日我見到好多香港人都好守望相助, 和平發聲, 我們跨過欄 ...

所以我話好多人都係守法,和平去進行今次遊行,但因為有小部份人唔守法,而果啲批評嘅人就係見到呢小部份人唔守規就話全部遊行嘅人都係唔守規矩。
#我們永遠無法叫醒裝睡的人

珍珠宮

LeannBB1102 發表於 19-6-10 00:32
但系點解搞事既人數會甘多既?真系好難明?人數比警察仲要多

我唔知,但唔排除有啲人係反對遊行嘅人搞事,想推呢個罪名俾守規矩遊行人士,我唔知,只係我估。
但唔好忘記,尋日遊行嘅人有幾多,搞事嘅人又有幾多,佔比數如何?
正如一個地方有好人壞人一樣。

子爵府

預咗有人搞事㗎啦
這一星期見到唔少會員不斷出逃犯post,仲為自己去遊行而自我放大自我感覺良好唔同意佢地嘅係0.5,收$親中,唔係香港人,再唔係就老羞成怒而人身攻擊,呢d會員本質都同班暴徒冇分別,所以唔會將暴徒同佢地分割

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

MsBusy 發表於 19-6-10 06:51
絕對係啦,由汽油彈開始,就歪理不斷,
所有嘢都係政府,警方,自編自導自演,
其實佔中都係,
在各平台呼籲衝擊、籌劃的人,就係支持佔中瞓街班人。

香港唔係咁消息封閉,真係一啲都唔知?

舉高雙手下面用腳踢號翻版,白衫黑衫未又係同一個隊伍中的人。

琥珀宮

畀面勳章

麵包超人^o^ 發表於 19-6-10 09:10
我唔知,但唔排除有啲人係反對遊行嘅人搞事,想推呢個罪名俾守規矩遊行人士,我唔知,只係我估。
但唔好忘 ...

唔駛擔心,警察抄左好多尋晚搞事既人牌啦,影埋相同當時既衣著,今次戴左口覃都冇用,到時要警 charge 咪知係咩背景既人囉,雖然我見絕大部份係年輕人,但都見有人話係小桃園個班人,大家拭目以待

珍珠宮

littlesister 發表於 19-6-10 13:46
唔駛擔心,警察抄左好多尋晚搞事既人牌啦,影埋相同當時既衣著,今次戴左口覃都冇用,到時要警 charge 咪 ...

請問小桃園係咩黎

伯爵府

littlesister 發表於 19-6-10 13:46
唔駛擔心,警察抄左好多尋晚搞事既人牌啦,影埋相同當時既衣著,今次戴左口覃都冇用,到時要警 charge 咪 ...

警方做得好

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ANNAFRIEND 發表於 19-6-10 06:01
係,好等正苦有借口話某d人以遊行為名,攪事為實,轉移琴日有103萬真香港人上街反惡法嘅行動。但明眼人都睇 ...

呀明眼人, 岩岩有資料話拉左個班人入面
至少有9個係中大學生喎
可唔可以繼續發表一下你既偉論
我真係好想知呀

係咪黑勢力入侵校園啫?
天朗氣清

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

https://www.thestandnews.com/politics/6-10-%E8%AD%A6%E6%B0%91%E8%A1%9D%E7%AA%81-19-%E4%BA%BA%E8%A2%AB%E6%8D%95-%E8%87%B3%E5%B0%91-9-%E4%BA%BA%E7%82%BA%E4%B8%AD%E5%A4%A7%E5%AD%B8%E7%94%9F-%E7%95%B6%E4%B8%AD-2-%E4%BA%BA%E5%B7%B2%E4%BF%9D%E9%87%8B/

9 人被捕 至少 9 人為中大學生 當中 2 人已保釋

我睇下佢地仲想點兜

天朗氣清

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至