親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

cattz288 發表於 19-7-3 20:45
無聽過呀~淨係知幾號線! 得4號線有名? 不過就知呢條線係港鐵operate, 因為連廣播聲都係一樣, 夠親切亦有 ...

梗係唔係得4號線有名

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

NamB 發表於 19-7-3 21:12

我諗cattz嘅意思係,用香港八達通响福田口岸嘅特惠站拍一拍咭, ...

無錯 我第一次用都唔知有呢個promo, 不過見勁多人排隊doo飛, 就跟住排 第二次先留意到部機係喺深鐵出閘前! 所以唔坐深鐵係doo唔到
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 19-7-3 21:00
我自己就多數喺深圳灣返港 同小朋友就4號線返港!
早年係叫龍華線? 無號碼?
黎緊仲有呢個優惠! : ...

有無號碼我唔知,我只係記得龍華線,羅寶線。。。之前坐,係不斷有廣播坐緊乜野線,所以唔會唔知。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

MissMaMa 發表於 19-7-3 21:17
梗係唔係得4號線有名

深鐵app都無介紹!! 亦無寫線名, 大鄉里唔識唔出奇

放下自在

子爵府

好媽媽勳章

cattz288 發表於 19-7-3 21:20
無錯 我第一次用都唔知有呢個promo, 不過見勁多人排隊doo飛, 就跟住排 :he ...

我完全留意唔到,只見全個站都好多人,每個人都行得好快好急

珍珠宮

cattz288 發表於 19-7-3 21:22
深鐵app都無介紹!! 亦無寫線名, 大鄉里唔識唔出奇

我剛才忍唔住wechat 個深圳朋友,佢話而家路線比以前多,為方便管理,官方開始數字化。不過,佢話車上仍然會有廣播:1號羅寶線,3號龍崗線,4號龍華線。。。可能你冇留意。

Btw,請你唔好介意,我都想攪清楚,了解多d,我太耐冇去,資料已經out 晒,所以都要update一下。

象牙宮

MissMaMa 發表於 19-7-3 21:45

我剛才忍唔住wechat 個深圳朋友,佢話而家路線比以前多,為 ...

原來係咁!等我下次留意下先! 不過我老公細路最鍾意喺其他線扮廣播, 乜乜站。。到喇!
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 19-7-3 21:57
原來係咁!等我下次留意下先! 不過我老公細路最鍾意喺其他線扮廣播, 乜乜站。。到喇! ...

廣播印象最深刻:乜乜站,兜乸!

象牙宮

NamB 發表於 19-7-3 21:23
我完全留意唔到,只見全個站都好多人,每個人都行得好快好急

喺上左一層扶手電梯後就見到, doo完好似要再上多一層, 就出閘喇!
放下自在

象牙宮

MissMaMa 發表於 19-7-3 21:59
廣播印象最深刻:乜乜站,兜乸!

係!好鬼好笑! 把英語男聲幾好聽
放下自在

翡翠宮

cattz288 發表於 19-7-3 22:01
係!好鬼好笑! 把英語男聲幾好聽

英語男聲幾好,但我唔like港鐵普通話把聲

公爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

我今日先上去攪個電話卡,點知唔記得帶地址順便開戶口。我開電話應該算平,係香港拍賣網買張聯通卡98蚊,電話入面有50話費,不過難在上去做實名得幾間分店先做到。

子爵府

auhiyo 發表於 19-7-4 23:08
我今日先上去攪個電話卡,點知唔記得帶地址順便開戶口。我開電話應該算平,係香港拍賣網買張聯通 ...

咁你最後在哪裡做實名? 是否開6元月費的計劃? 謝謝

公爵府

BK Milk勳章

牛牛bb 發表於 19-7-6 13:16
咁你最後在哪裡做實名? 是否開6元月費的計劃? 謝謝

去左皇崗口岸個間做,而且就係6蚊月費呢種。

子爵府

auhiyo 發表於 19-7-6 13:29
去左皇崗口岸個間做,而且就係6蚊月費呢種。

明白! 謝謝

珍珠宮

edea 發表於 19-6-10 16:26
2019年5月31日
啱啱去完羅湖工商銀行開戶口,分享一下。羅湖商業城一入去就係,下面會有相片指示銀行位置。 ...

剛同朋友跟你咁做開左

王國長老

王國長老

小草王道 發表於 19-7-29 11:21
剛同朋友跟你咁做開左

咁就好啦!我星期六都有上去入一入錢順便去金光華食嘢!

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

珍珠宮

edea 發表於 19-7-29 14:12
咁就好啦!我星期六都有上去入一入錢順便去金光華食嘢!

我一早開左 朋友未 又怕大陸銀行成日改制度 見到你呢篇安心好多

王國長老

王國長老

小草王道 發表於 19-7-29 14:14
我一早開左 朋友未 又怕大陸銀行成日改制度 見到你呢篇安心好多
不過就算同一間分行,我見到有人話只需要300人仔, 但經理係同我個頭三個月要至少一千人仔。

我唔係經常上BK, 想搵我嘅朋友請email: [email protected]

珍珠宮

edea 發表於 19-7-29 14:21
不過就算同一間分行,我見到有人話只需要300人仔, 但經理係同我個頭三個月要至少一千人仔。

...

我地開時 講都無講

edea    發表於 19-7-30 11:26

首頁

尾頁

跳至