心聲留言

跳至

首頁

尾頁

洋房

為了關心朋友GROUP內人的心情/ 情緒, 溫馨提示其他人。。。 怎料對方挑戰, 盤問我個人意向, 我站左那裡不重要, 我意向如何又怎樣?   

我是太蠢。。。 不懂慎言。一心只想著朋友情緒的問題, 而沒有顧及其他人感想。

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏

你朋友情緒低落需要關心?

子爵府

親子王國15週年勳章

君子之交淡如水,既然你都唔想朋友知道你意向,或你知根本意向不同,人地有需要自然會揾你,自己人生/情緒自己負責,何必多此一舉?

男爵府

認同多事多言必失,因為我有時也是這樣的,
若果你是蠢,那麼我也是蠢,不懂慎言。

雖然沒有顧及他人,畢竟出發點屬於善意的,
我們並非全錯,有人說我是正面,那麼你也該是吧!

有時某些情況很難兩全其美,惟有迎著自己個性而幹一把,性格不是沉默者,很難做到沉默是金。
玄學上是禍從口出,較易招惹有心人的惡意批評,說三道四;是非多。

個人認為,凡事問心無愧,便百毒不侵。
人生自然活得快樂!

子爵府

回覆 Parantoux1 的帖子

我都遇過好多次,出發點係善意,提醒,關心朋友,點知比人覺得我多事,討厭,仲講啲說話傷害我,反而令到自己唔開心,我而家都唔會再多事

洋房

謝各位回覆。。。學懂了。。。不再多言。。

複式洋房

我都有試過因為朋友的事令到大家關係好緊張!
識左佢廿幾年, 見到佢咁樣好嬲好想佢清醒
我言詞太激動, 佢就嬲左我!
大家差不多有一年無聯絡
之後知道佢有左BB, 主動打返俾佢
佢就話係有嬲我的, 但深深一層又知道我係為佢好
我之後自己都有反省, 都係覺得自己太多事

首頁

尾頁

跳至