親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

AppleChow 發表於 19-6-13 15:38
我打算搭Skyliner京成電鐵王日暮里轉JR到池袋, 由東口西武行過去.
請問在台場範圍內, 是應搭百合海鷗線 或 ...

住池袋坐JR埼京線便可以,半小時到台場

男爵府

sukebee 發表於 19-6-14 17:14
其實都有的怕, 唔好再問啦, 頂唔順 ~

明白,麻煩晒。
[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

禁止訪問

男爵府

sukebee 發表於 19-6-15 14:48
講下笑啫 ~

[img align=left]D:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\▲▽◎~1.gif[/img] [img align=left]C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\My Pictures\p1.gif[/img]

複式洋房

睇落ok
小小空姐,慳住遊世界。

大宅

AppleChow 發表於 19-6-13 13:06
各位好:會於8月中1家4口(2個女兒10多歲)去東京7天, 請問以下行程會太趕嗎? 可買那些交通Pass較化算?
Day1( ...

樓主我想問你join邊間一天遊?

我都想join,但見好多集合地點都唔近酒店附近

男爵府

留毛先,想問,住池袋,去富士山,出長途巴士好嗎?

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

princesspig 發表於 19-6-18 08:12
樓主我想問你join邊間一天遊?

我都想join,但見好多集合地點都唔近酒店附近

我8月去,但仍未訂呀.

Tks!

男爵府

sukebee 發表於 19-6-18 09:38
我比較喜歡坐的士, 舒服 D ~

的士?

子爵府

sukebee 發表於 19-6-14 17:14
其實都有的怕, 唔好再問啦, 頂唔順 ~

天將降大任於斯人也,必先苦其心志,勞其筋骨,餓其體膚,空乏其身...........

子爵府

Wonderlady 發表於 19-6-18 10:38
的士?

我都估百變神君可能係的士司機.....兼職

禁止訪問

子爵府

sukebee 發表於 19-6-18 14:50
前輩, 你講的, 是蕭峰、張毛記 ...

係呢度都差唔多啦
酒店,交通都算啦
shopping都搞埋
打親都百幾二百字 一篇文
我搵李小龍公仔你就輕輕帶過.......

子爵府

AppleChow 發表於 19-6-14 10:14

謝謝回覆.

https://www.biccamera.com/bc/main/

可以上網睇咗邊間分店有貨, 留貨幾日後去 店舖買

https://www.yamada-denkiweb.com/

https://www.yodobashi.com/

https://kakaku.com/(價格網.. 我估係)
第一,二間多數都搵到coupon免稅再減7%

第三間 標示嘅係連稅價錢, 好似難搵啲coupon淨係得visa折少少

其實有時間喺香港上網睇定要買啲乜嘢
去到日本 眼花繚亂心大心細 會嘥好多時間

如果秋葉原淨係去買一樣嘢
四個人來回地鐵車錢都唔少啦
不如係三間電器百貨公司池袋嘅分店,買好過啦( 或者你本來預定行程嘅地區)
就算價錢係貴過秋葉原慳返時間 都值得啦

禁止訪問

男爵府

manu4211963 發表於 19-6-18 15:35
https://www.biccamera.com/bc/main/

可以上網睇咗邊間分店有貨留,貨幾日後去 店舖買

明白,麻煩晒你呀。 謝謝!

男爵府

Joypolis、teamlab、溫泉物語呢三度你預幾多時間?
連埋食飯、行街,唔係好夠時間,除非你地係夜鬼,夜晚8、9點玩曬行曬其他先入去溫泉

男爵府

ilovefat 發表於 19-6-19 09:51
Joypolis、teamlab、溫泉物語呢三度你預幾多時間?
連埋食飯、行街,唔係好夠時間,除非你地係夜鬼,夜晚8 ...

現會係去3個景點, 打算上午10:00先到TeamLab(玩3個鍾), 再去Joypolis(玩3個鐘), 最後大江戶物語, 因重點不是shopping, 希望會玩到3個地點.
如在TeamLab 行去Joypolis 應不是太遠嗎? (在googlemap見行17分鐘)

謝謝!

首頁

尾頁

跳至