自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

因為下面個帖而記得起當時BB出世,仲未沖涼,醫生將BB放在我心口,我仔細看看BB五官,BB樣貌深深記在腦!BB越大就越突顯父母基因,像我也像C6~

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22544657

子爵府

我第一次嘅時候係唔敢睇,只係偷偷望左一下。

有少少灰色同血絲,又皺皮仲諗,點解甘醜樣。

係沖完涼先覺得似返個BB。

事隔多年,都記唔清楚囉。
BB你來咗啦?

侯爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓 認識瑞士牛牛第三回

我大囡 果時好乾淨
細仔 黑蚊蚊 又瘦又孖潤唇

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

細仔剛出世時係一個紅卜卜的小蕃茄; 大仔就有小小皺皮 ,但都好得意

象牙宮

2019新春慶豚圓 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

油麥麥 發表於 19-6-15 10:07
因為下面個帖而記得起當時BB出世,仲未沖涼,醫生將BB放在我心口,我仔細看看BB五官,BB樣貌深深記在腦! ...

我開刀生
醫生第一時間隊呀仔JJ俾我睇

capricornbb    發表於 19-6-17 09:13
tester5    發表於 19-6-17 09:04
你若盛開, 蝴蝶便來!

瑪瑙宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一舊粉粉紫紫嘅物體!

子爵府

第一眼覺得咁醜樣既
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

男爵府

2019新春慶豚圓

因為我係帶眼鏡嘅,所以其實係姑娘抱BB去我好近距離我先望清楚。 第一眼見到心諗,"嘩,乜個咀咁紅㗎?"
其實,第一張全家福係一啲都唔靚。。自己生完個樣又攰,個BB又未沖涼,個咀又好似麥當勞叔叔咁紅!

男爵府

因為下面個帖而記得起當時BB出世,仲未沖涼,醫生將BB放在我心口,我仔細看看BB五官,BB樣貌深深記在腦! ...
我第一眼見到BB係話~嘩!點解個BB咁汚漕,姑娘笑笑口話係胎脂喎! 我真係無常識

水晶宮

第一眼只係覺得咁醜樣嘅

子爵府

2019新春慶豚圓 2018復活節勳章

我仔一出世個下巴好尖,好似外星人好肉酸
發燒落左兒科,我落得床就去兒科睇佢
個樣包左好多

大宅

醒目開學勳章 畀面勳章

我第一眼見到大女感覺係成舊大福餅咁, 忍唔住講咗句”咁醜樣㗎”

珊瑚宮

回覆樓主:

我印象係姑娘問我知唔知生左個仔定女,跟住唔記得晒

大宅

熱血勳章

超級特務 發表於 19-6-15 12:51
我開刀生
醫生第一時間隊呀仔JJ俾我睇

我都係!

伯爵府

2019新春慶豚圓

灰帶紅,一陣血味、一團暖肉
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

水晶宮

2020勳章 2019新春慶豚圓 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大仔,同細女
都係血淋淋擺喺我心口,好記得。

子爵府

第二胎女出世,成個頭黑色,姑娘抱過尼,我下意識避左一下。抹乾左再放心口,因為太累,勁想訓。
醒返先知,佢頭髮超多,成頭黑色是一pat頭髮

子爵府

第一眼 覺得好神奇
之後再望真都幾醜XD

超級版主

2020勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

我望住果舊野,心唸我係要養呢舊「素未謀面」嘅野一世

侯爵府

2019新春慶豚圓 畀面勳章

我第一眼見到個仔係佢離開我身體出黎嗰刻,好深刻印象佢當時嗰面部表情係一臉愕然。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊