時政擂台

跳至

首頁
45678...9

尾頁

伯爵府

好心你唔好抽死人水喇.

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

Ambb 發表於 19-6-16 23:58
有感而發

係金鐘墮樓現場企左陣, 原本想解釋比個女聽發生咩事, 好無用, 講左一句已經講唔到, 望住大家 ...

鄺議員到咗唔上去,打電話叫佢爬出棚,又想引大眾注意,可以入政府數。 又想做戲,但今次弄假成真。
只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

禁止訪問

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

molasses 發表於 19-6-17 02:24
我真係要吓?返你轉頭喇, 今時今日仲有人攞佢兩個死者嚟消費! 條條例關佢兩個咩事呢其實???
...

做乜吾関事呢????

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

09729loklok 發表於 19-6-17 07:27
鄺議員到咗唔上去,打電話叫佢爬出棚,又想引大眾注意,可以入政府數。 又想做戲,但今次弄假成真。
...

我都覺得奇怪鄺叫佢爬上去,
後來(意外)失足至死,何解一早準備了遺書?呢点講吾通,佢一早預知嗎?
死咗,又俾佢地冇限發酵!

男爵府

09729loklok 發表於 19-6-17 07:27
...

唔係身有屎,鄺議員仲唔借題發揮?

公爵府

ICbaby 發表於 19-6-17 07:40
做乜吾関事呢????

呀係關事喎, 我錯咗添, 係俾人擺上檯推修例喎。

男爵府

回覆樓主:

再講當時林鄭巳宣布暫緩修訂,做乜仲要死?無論,願死者安息!

侯爵府

molasses 發表於 19-6-17 08:07
呀係關事喎, 我錯咗添, 係俾人擺上檯推修例喎。

你地有冇諗過人地父母?
個女 仔客死異鄉,個殺人犯
逍遙法外,潛逃離香港!以為還有大把呢d人犯咗法走黎你地就吾擔心?去擔心條法例????

男爵府

對主題

吓!x N

子爵府

Ambb 發表於 19-6-16 23:58
有感而發

係金鐘墮樓現場企左陣, 原本想解釋比個女聽發生咩事, 好無用, 講左一句已經講唔到, 望住大家 ...

如果咁叫教得好,妳又想教好個女,我好擔心妳個女

公爵府

ICbaby 發表於 19-6-17 08:13
你地有冇諗過人地父母?
個女 仔客死異鄉,個殺人犯
逍遙法外,潛逃離香港!以為還有大把呢d人犯咗法走黎你 ...

請創止再消費潘小姐同bb! 一早已有方法制裁陳同佳, 你自己有本事就問兩邊政府點解唔做/做唔到!! 請你哋再三睇清楚, even修到例, 台灣拒絕接收! 即係俾你修咗例, 陳同佳依然唔會返台灣受審。

公爵府

molasses 發表於 19-6-17 08:18
請創止再消費潘小姐同bb! 一早已有方法制裁陳同佳, 你自己有本事就問兩邊政府點解唔做/做唔到!! 請你哋再 ...

*停*止

侯爵府

molasses 發表於 19-6-17 08:18
請創止再消費潘小姐同bb! 一早已有方法制裁陳同佳, 你自己有本事就問兩邊政府點解唔做/做唔到!! 請你哋再 ...

潘太不停寫信要求特首幫佢你知空知呢??
陳同佳最後只係(洗黑錢)入罪!
謀殺罪冇辦法入到佢!咁可以点呢?

公爵府

ICbaby 發表於 19-6-17 08:25
潘太不停寫信要求特首幫佢你知空知呢??
陳同佳最後只係(洗黑錢)入罪!
謀殺罪冇辦法入到佢!咁可以点呢? :th ...

如果可以港人港審, 域外搜證咪得囉, 但呢點我唔清楚因乜唔可行。問題係, 條例就算通過咗, 香港都係告緊佢洗黑錢咋!

侯爵府

molasses 發表於 19-6-17 08:31
如果可以港人港審, 域外搜證咪得囉, 但呢點我唔清楚因乜唔可行。問題係, 條例就算通過咗, 香港都係告緊佢 ...

件事好心寒,殺完人 大搖大擺返香港!仲拎唒人地d錢!殺人冇罪等天收!

公爵府

ICbaby 發表於 19-6-17 08:35
件事好心寒,殺完人 大搖大擺返香港!仲拎唒人地d錢!殺人冇罪等天收!

所以如果可以, 台灣俾晒證據, 香港法庭審理就搞掂, 但我呢啲唔係法律界, 唔知點解唔可行。一個香港人殺咗一個香港人, 證據確鑿, 但只因非香港犯案, 香港審唔到

侯爵府

molasses 發表於 19-6-17 08:39
所以如果可以, 台灣俾晒證據, 香港法庭審理就搞掂, 但我呢啲唔係法律界, 唔知點解唔可行。一個香港人殺咗 ...

香港吾可以審

公爵府

ICbaby 發表於 19-6-17 08:40
香港吾可以審

當然! 如果唔係洗乜俾人借題發揮。而家唔係因為修唔到例的唔到條友過台灣審, 係去到主權問題

男爵府

molasses 發表於 19-6-17 08:31
如果可以港人港審, 域外搜證咪得囉, 但呢點我唔清楚因乜唔可行。問題係, 條例就算通過咗, 香港都係告緊佢 ...

域外搜証問題好似講得好易,但是做起十分困難。

首頁
45678...9

尾頁

跳至