自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

bb19770101 發表於 19-7-17 10:34
名就不講啦, 位置中山沙溪鎮,發展商香港上市公司,你上網check check.

其實有其他更好選擇,但-份錢- ...

原本上次同親戚上去睇呢個盆時都想買,因為差少少比人快一步比左錢買唔成,之後想等第二棟開賣時去買。

但佢返到香港上網睇晒資料之後都係話買純住宅好d。

其實果個盆真係幾好,附近又多野食、環境唔錯,價錢又唔貴,連我地上去幫眼睇嘅都覺得好心郁。

水晶宮

bb19770101 發表於 19-7-17 12:21
係呀!我想撻訂買純住宅,走咗去珠海斗門睇, 翠湖苑好靚但貴, 另-個盤幾好, 但剩二樓同四樓,加上斗門附 ...

請問你係買第幾棟呀?

我地去睇時,第四棟未開賣,淨返之前賣淨少少嘅單位,當時問三房內院都要差不多¥90萬。

水晶宮

bb19770101 發表於 19-7-17 12:35
我去睇時賣緊第四棟,但全屋苑垃圾放在第四棟,我唔要!
之後職員話有一間撻訂單位,內園中層, 做緊特價, ...

咁就抵喎,差不多平成¥8-10萬

我老公都話想買果到,但過唔到「公寓」呢關,唔係都拍板買。

有睇其他純住宅比公寓貴好多,地段又無公寓咁方便 真係好難取捨。

水晶宮

bb19770101 發表於
你話差不多90萬人仔, 是否公布價? 可以講價的兼有agent佣金refund

果次係親戚已經準備比錢時,agent 計嘅價黎。

agent 佣金都有得refund 返架,我以為係香港先有tim

水晶宮

bb19770101 發表於 19-7-17 13:21
可以的, 我蠢,只叫佢回-萬, 其實可以回二萬,當然要agent 答應。
職員計完折扣,我再屈佢比折, 之後再比 ...

你唔講真係唔識,下次睇岩都試下先

上次親戚買唔成,買得成應該都相差好多

首頁

尾頁

跳至