自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 開心吸收勳章

大宅

Calophane 發表於 19-6-18 21:04
回覆 seaheart88 的帖子

我已經上網睇左好多個案,個個都話要自己打上去話唔續約,其實呢樣野已經係違反咗 ...

我中過蕉!佢話你當初簽約時份約有寫明,要自己到期打去cut,如果唔打就當自動續約,夠期時我喺街見csl個plan幾抵,諗住轉台先發現,csl個sale幫我打去講數,最後比多百幾蚊就算!永不會再用!

goldpiglet    發表於 19-6-19 15:17

男爵府

谷氣事想討回公道,香港《壹週刊》幫到你 / 東週刊 /東方新地 / 3週刊 / 忽然一周 / 蘋果日報 報料熱線 / 01 線報 / 晴報 / 星島日報(港聞版)報料 / 明報 報料 / 人人做記者爆料 爆料熱線/ 東方報業集團投訴組收 :你可用[ Google 搜尋網]找到它們 , 爆料俾記者啦~

男爵府

Facebook open something like

XXXX 受害者自救會公開群組 Facebook

XXXX 受害者聯盟 Facebook

XXXX 受害者協會 Facebook

受害者群組,提供資料 表達得好清楚, 不含糊, 睇完包"o"嘴,
希望通過 Facebook 群組公開,獲多個主流媒體查詢,一起討回公道,奪回應得的正義!

別墅

我都係自動續,建議打去問問,應該有得傾

男爵府

Calophane 發表於 19-6-18 19:02
我個約二月到咗期,之後轉左去一間唔使簽約嘅公司,但係中移X依家問我拎萬幾蚊掟煲費。真係離晒譜,又打唔 ...

個約到期前2個月會收到msn通知,你唔取消咪當你自動續約。

男爵府

回覆 oran04 的帖子

多謝你呢一句提醒我,我真係去左電訊管理局網頁睇下,原來真係有呢個條款,電訊商係唔可以喺完約之後自動續約,我依家搞掂左呢件事,所以要多謝你嘅提醒!

侯爵府

親子王國15週年勳章

Calophane 發表於 19-6-19 17:47
回覆 oran04 的帖子

多謝你呢一句提醒我,我真係去左電訊管理局網頁睇下,原來真係有呢個條款,電訊商係唔 ...

解決到就好

男爵府

回覆 mom06 的帖子

我原本都諗住如果搞唔掂嘅話,就跟你嘅做法,投訴到去消費者委員會,甚至電訊管理局!今次我條數成萬幾蚊,所以佢無扣我信用卡,真係比一蚊賠償都嫌多!

子爵府

呢間公司咁大都咁衰!揾人笨!
啲人冇查清楚唔知頭唔知路,就會俾佢地呃左

男爵府

如果佢send個SMS比老人家,佢哋又唔識睇, 又自動renew, 當然這個計劃可能$ 加咗,怎樣冇得討論?

男爵府

回覆 lovely_princess 的帖子

我都覺得呢啲電訊商嘅陰招,係專登設個局黎呃啲唔上網,或者怕麻煩嘅人,我好驚啲老人家會中招,唯有靠身邊嘅人幫佢打電話上去fight! 如果合約到期又自動renew左,要不斷同對方講你識得條款,你知道業界守則係點,希望你可以講掂數!

男爵府

Calophane 發表於 19-6-19 19:13

我都覺得呢啲電訊商嘅陰招,係專登設個局黎呃啲唔上網,或者怕麻煩嘅人,我 ...

我想講你真係好好,我媽咪都係唔睇短訊嘅人,你比左好寶貴經驗比我,更難得你在討論時一直用好客觀理性態度來講述,謝謝你分享!我覺得真的好值得參考。

Calophane    發表於 19-6-19 19:43

男爵府

Calophane 發表於 19-6-19 19:13

我都覺得呢啲電訊商嘅陰招,係專登設個局黎呃啲唔上網,或者怕麻煩嘅人,我 ...

多謝你解釋

試過幫老人家申請又係呢個台。跟住佢自動續約,話send咗個信息。 老人家又唔識睇訊息,叫佢send email畀我又唔得,最後點樣我唔係好記得,淨係記得同佢講左幾日! 我都知我哋都有責任,但係個職員淨係不斷講你唔反對就會自動續約。但係自動續約個價錢係可以加,咁如果係咁已經同之前terms唔同!

珍珠宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

好彩搞掂,我都用緊中移動添

男爵府

Calophane 發表於 19-6-18 19:02
我個約二月到咗期,之後轉左去一間唔使簽約嘅公司,但係中移X依家問我拎萬幾蚊掟煲費。真係離晒譜,又打唔 ...

謝分享解決到便好了

Calophane    發表於 19-6-20 21:20

伯爵府

開心吸收勳章

回覆樓主:

恭喜你成功解決到問題

Calophane    發表於 19-6-20 21:20

珍珠宮

睛靈勳章

回覆樓主:

呢間嘢之前有JM 講過佢啲衰嘢

子爵府

回覆樓主:

解決了便好

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

如果分手費都成皮
相信樓主都係大客
我諗無人傻到得罪大客啩
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

首頁

尾頁

跳至