自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

回覆樓主:

我個契爺都係幫人算命仆掛,當年佢幫我哥算命,人生大事各種命運軌跡都一一應驗,我媽都好慨歎!

用戶要求終止服務

思澄爸爸 發表於 19-6-19 14:51
帶眼鏡的,坐公園圍欄前,雀仔解簽附近那位?

位置唔記得, 帶眼鏡幾細粒同瘦

大宅

當年阿女出左世冇幾耐,老拿她得時辰八字去批命,其中相士話阿女會帶個細佬來。本來未諗會唔會生多個,既然相士咁講,我地就中左獎了。

子爵府

其實會唔會覺得佢講咗d嘢,你會下意識跟咗佢講咁做呢?

珍珠宮

~緣~ 發表於 19-6-19 14:36
統計下 ,通常好準嗰啲都唔係擺死響嗰個位開檔

算命只可以係講先天嘅嘢後天嘅努力都好重要

子爵府

shmom 發表於 19-6-19 15:02
其實會唔會覺得佢講咗d嘢,你會下意識跟咗佢講咁做呢?

唔會啦~係講結婚嘅時間同埋會離婚,同講我仔嘅資質,呢啲冇得控制

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

rose-mag 發表於 19-6-19 14:24
當年都有個算到我會喺外地識到我老公,老公嘅條件五樣中咗四樣(其中兩樣係只會中一個,其實即係中晒),仲 ...

即是你㨂左你老公後二年,有另一個男仕出現

男爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我以前做sales 時,有個專買蜜糖的伯伯,你幫佢買就贈你幾句!佢當時話我會自己開舖頭,但當時20歳都無,覺得自己無可能開到,點知20歳時真係男友開比我做!點知又再見到佢,佢叫我唔好咁早結婚,又話我老公姓咩!而家老公真係呢個姓,以前男友都拍咗十一年,所以諗起佢都堅準!

侯爵府

2018復活節勳章

ninachu 發表於 19-6-19 14:38
我求過一次,見到咁準,以後唔敢求簽算命,準到我驚

算到我幾時識老公幾歲移民同埋轉邊一行,算嗰時未發 ...

我明你呀!有啲野真係唔知好過知。全部係好野就話啫。如果係衰野真係有排驚。
寧願唔知好過。
好似我表姐。又係好似樓主咁嘅歲數,去玩埋啲紫微斗數,据佢講當時比8000+去算。話佢五十會有個大却。病痛之類。結果攪到佢驚左廿幾年。pair左廿幾年。
後來我問佢點解咁信。佢話佢被算到父母出生年份生肖。所以好神奇。覺得好準。我話佢,夠話你會有三個仔女啦!拖都冇拍過,何來仔女呀?咁仲信 。攪到自己惶惶不得終日。

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

c.vieri 發表於 19-6-18 23:13
即是你㨂左你老公後二年,有另一個男仕出現

係呀,算命先生話我成世有好多桃花,我不乏追求者,但我份人奄尖,所以唔係來者不拒,咁多段感情當中佢續段問我年份對唔對,全部都係啱嘅。算命先生話某幾個條件較好,我話:"但我唔鍾意喎或者係無花果嚟",咁佢就話:"其實,條件好係外在啫,兩個一齊要睇個心,夾唔夾,大家頂唔頂得順對方。" 咁就算兩年後果個男人出現,我都未必會動心,因為我已經not available,事實又真係咁,當時我新婚不久,果個男人係我做part time公司嘅上司,佢真係問我點解咁後生就結婚?當時我唔係好明,又冇咩感覺,只係覺得佢問得有D怪,但當場俾另一個女同事篤爆佢,話佢鍾意我,個男仔成塊面紅晒,果一刻我至知佢鍾意我,而之前做咗成個月都唔覺,我估就係算命先生所講嘅即使出現都影響唔到我地。

其實我識老公後都仲有兩個男仔出現,不過一個當時喺香港,我又準備移民,佢又唔敢表白,但佢同我講某D說話令我好感動,好多謝佢對我咁有心。另一個男仔喺美國,但當時佢冇心,到我結婚佢至後悔,但我應該唔會揀佢,我老公對我太好,唔嫁佢我覺得我會後悔。

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

rose-mag 發表於 19-6-19 15:56
係呀,算命先生話我成世有好多桃花,我不乏追求者,但我份人奄尖,所以唔係來者不拒,咁多段感情當中佢續 ...

呢位算命先生好厲害呀

同埋佢講得好岩,條件好唔等於你同佢夾/心意相通。

對自己唔好,幾好條件/有錢都無用。

別墅

各位大大⋯我處於人生迷惘期
見各位討論得咁興起
如果有準嘅師傅可否Pm我
救救小妹
感激 感激

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

rose-mag 發表於 19-6-19 14:24
當年都有個算到我會喺外地識到我老公,老公嘅條件五樣中咗四樣(其中兩樣係只會中一個,其實即係中晒),仲 ...

玫瑰版主我好奇更好條件出現,即係當時你無揀你老公?(已經睇到答案啦)
黄大仙d籤真係幾靈架!

大宅

~緣~ 發表於 19-6-19 13:35
有睇開我舊post既Jm都知道我呢排生活出左問題,好記得當年算命師傅有同我講會有呢一關仲話我會絕處逢生反彈 ...

以前做sales有個買蜜糖伯伯,只要幫佢買蜜糖佢免費赠幾句,當時話我就算宜家結左婚,都不會老,岩左,又話我將來有一仔一女,岩左, 亦有睇相佬話只有我變 有岩左

大宅

pogarry 發表於 19-6-19 15:23
我以前做sales 時,有個專買蜜糖的伯伯,你幫佢買就贈你幾句!佢當時話我會自己開舖頭,但當時20歳都無,覺 ...

我諗同你一個呀伯,佢用個滕蓝裝蜜糖

pogarry    發表於 19-6-20 09:04

珍珠宮

係呀,算命先生話我成世有好多桃花,我不乏追求者,但我份人奄尖,所以唔係來者不拒,咁多段感情當中佢續 ...
版主係大美人?

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

曾經有個贈我兩句,年輕時如能嫁一位敦厚男人,可恩愛到老。否則必配奇異婚姻,老公可能有錢有勢,但不會長久。
結果我真係好早就嫁咗個善良老公。
你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

pogarry 發表於 19-6-19 15:23
我以前做sales 時,有個專買蜜糖的伯伯,你幫佢買就贈你幾句!佢當時話我會自己開舖頭,但當時20歳都無,覺 ...
可能阿伯係神仙!

侯爵府

畀面勳章

好似係95-96年既事、我當年去廣播道睇樓、睇到一個盤2,600,000連車位、當然約啦⋯⋯個經紀話好難約、因為係明星黎。但最終都約到,亦都睇咗樓。
之後我心大心細去咗黃大仙求簽,問好唔好買呢層樓、跟住走咗落去搵個解簽、
解籤嗰個話俾我聽、千祈唔好買、因為呢層樓好邪、就算買了小則、有病有痛、大則會死亡。嚇到我唔夠膽買!
「因為上手業主、買咗冇幾耐真係死咗!」
好驚、好準囉⋯⋯

首頁
12345...7

尾頁

跳至