夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

alicewong18 發表於 19-6-20 06:51
同你一樣,我小朋友小時候我都係你咁諗,但小朋友都中學了,仍然都係得個諗字!因為佢脾氣時好時壞!
...

如果長期都係咁, 我都接受唔到, 寧願自己一個人過下半生。

翡翠宮

alicewong18 發表於 19-6-20 07:21
我想和平分開,但好難!

無勇氣行第一步講乜都無用

大宅

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

水晶宮

alicewong18 發表於 19-6-19 21:23
佢係一個控制慾強的人,如果我提出離婚,我諗佢會癲左都似!

你以為佢有第三者你提出離婚佢唔會癲?

唔離婚你唔會癲?你癲緊要定佢癲重要?

珍珠宮

Nancy20090615 發表於 19-6-20 07:33
回覆 858D 的帖子

咁要多謝你前任妻子太差喇。

真係!遇人不淑,就係咁。我閨蜜個前度又係畀唔到佢想要既。而家Lee個巧合畀到佢基本想要既,就加曬分。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

1314625 發表於 19-6-20 14:39
你以為佢有第三者你提出離婚佢唔會癲?

唔離婚你唔會癲?你癲緊要定佢癲重要?

真係好有理喔!
保護自己係自己既責任。依靠任何愛自己既人來保護自己乃是不負責任。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

我做媽媽了 發表於 19-6-20 12:38
鬧返佢⋯再係甘離緍⋯⋯當你唔係人呀⋯⋯
至憎D仆街佬鬧老婆同出手
我唔會忍我前佬出手打我,即搬野走幾年 ...

好!而家呢個年代,男女就業機會平等,真係唔使為生活,為依靠而忍。女人都有平等條件做到三自:經濟獨立,感情獨立,生理需要獨立。

瑪瑙宮

858D 發表於 19-6-20 23:42
真係!遇人不淑,就係咁。我閨蜜個前度又係畀唔到佢想要既。而家Lee個巧合畀到佢基本想要既,就加曬分。
...

係囉, 响我親人口中的我係, 我唔好就無人好了. 真係唔好揀个學歷差距比較大的.

我都祈望有个懂互相欣賞的人出現, 这个年紀講心唔係講身(性0架喇, 重會唔會有呢?

珍珠宮

Nancy20090615 發表於 19-6-21 09:28
係囉, 响我親人口中的我係, 我唔好就無人好了. 真係唔好揀个學歷差距比較大的.

我都祈望有个懂互相欣 ...

係吖,妳真係好好人。
人係唔同階段有唔同嘢要「講」。
夫妻間有第三者,只是一個表徵。

複式洋房

alicewong18 發表於 19-6-19 17:12
我希望我老公有第三者出現,放過我!我想得到到自由!
我老公係一個控制慾強嘅人,要乜都聽佢話,唔可以做 ...

我的日子同你一樣,過得好戰戰兢兢。除左自己的衣物,買家中其他野有時都要問過佢先,怕佢唔鐘意比佢閙,又晒錢。我講野唔清晰,一下唔覺意踩到佢條尾就比佢閙。好小的事都要話一餐。今日佢又發癲閙我,事後我去沖涼,聽到bb大喊要食奶,佢可以鬥氣唔理個仔只顧打機。咁樣鬥氣法我真係服左佢。未有bb前我係當佢唱歌令自己心好過啲,點知佢以為我唔識嬲,繼續發脾氣。生左我唔再認佢,結果大家經常噪交,仇恨對方。今日佢拎個仔出氣我冇嬲,我當睇佢唔到,我只要個仔痴我孝順我。你可以話我買佢怕,但同佢傾過多次冷戰多次,佢根本唔會改。樓主睇下想點過自己的日子。

複式洋房

micsin 發表於 19-6-19 19:14
我明呀 我老公之前 無咁爆架 但而家郁d就爆 有時仲爆粗鬧我 攪到我好唔開心 走出去又有 唔踩佢幾日又有 甚 ...

其實我都好想同佢講,我都有老母生。(emoji)

男爵府

好明白,我老公都係咁,一日到黑都鬧。已無感覺

男爵府

我同你一樣,日日驚唔知乜嘢激嬲佢,三日唔埋兩日都黑面,又唔知佢嬲乜。但佢真係錫個女,今晚佢又無啦啦嬲咗我,我喊到訓唔著,睇吓有無同道中人。
我是一隻大草蚊

複式洋房

alicewong18 發表於 19-6-19 18:31
拍拖時都知佢有脾氣,但冇宜家咁大,現在唔知係咪人大左愈來愈嗅。就嚟頂唔順。
...

男爵府

同感。明白你呢d 處境

侯爵府

明白Jm感受。
哎!家父都係甘對家母。
燥狂。

男爵府

回覆 ChoMan 的帖子

you are not alone!!!!! 我都死心啦.....我已經當自己single好耐lu

複式洋房

大家同路人,我如果唔係睇在仔女份上,真係想一走了知☹️。簡直就係一個躁狂症

大宅

回覆樓主:

原來咁多同路人,搞個group啦不如。

大宅

好明白 下下做d咩佢唔滿意.就要嚴禁你去做 人生好似為左佢而活咁 連自己都冇埋 反抗又會夫妻都冇得做,好矛盾

首頁

尾頁

跳至