跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人做過Federal Government Security Clearance?知唔知而家一般要等幾耐完成?

男爵府

KWOKS 發表於 19-6-20 04:43
有冇人做過Federal Government Security Clearance?知唔知而家一般要等幾耐完成?

每個人的情況唔同,好難話到確實時間,我第一次時兩個月都沒有做完,第二次一個星期就收到批准信了。

妳係份工需要?可以一路返工一路做。

大宅

hk_woman68 發表於 19-6-27 15:46

每個人的情況唔同,好難話到確實時間,我第一次時兩個月 ...

thanks. 咁中間時間佢地有冇向你clarify 資料?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

KWOKS 發表於 19-6-20 04:43

我仔兩星期前有做過, 一日內完成, 因為要見 Prime Minister 所以咁快.

大宅

wiiabcd 發表於 19-7-7 17:26
我仔兩星期前有做過, 一日內完成, 因為要見 Prime Minister 所以咁快.

即日通知0K?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

KWOKS 發表於 19-7-7 17:47
即日通知0K?

係呀, 朝早9點幾做, 下午3點幾OK,
但我唔知亞仔點做法, 佢話可能因為係急件, 所以咁快.

大宅

wiiabcd 發表於 19-7-7 18:33
係呀, 朝早9點幾做, 下午3點幾OK,
但我唔知亞仔點做法, 佢話可能因為係急件, 所以咁快.

介意講邊個部門嗎?

伯爵府

KWOKS 發表於 19-7-7 18:44
介意講邊個部門嗎?

"邊個部門" 即係咩意思呢?
係咪想問去邊個政府部門申請?
還是想問我仔在"邊個部門"工作?

大宅

wiiabcd 發表於 19-7-7 19:19
"邊個部門" 即係咩意思呢?
係咪想問去邊個政府部門申請?
還是想問我仔在"邊個部門"工作?

你個仔

伯爵府

KWOKS 發表於 19-7-7 19:39
你個仔

我個仔重讀緊大學未畢業,
只係之前收到邀請出席 Prime Minister 的演講活動,
需要24小時內回覆是否出席,
所以急住做 Federal Government Security Clearance.

男爵府

KWOKS 發表於 19-7-7 17:20
thanks. 咁中間時間佢地有冇向你clarify 資料?

有,兩次都有

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

男爵府

wiiabcd 發表於 19-7-7 19:55
我個仔重讀緊大學未畢業,
只係之前收到邀請出席 Prime Minister 的演講活動,
需要24小時內回覆是否出席,

我之前見prime minister 唔使做security clearance check 喔,仲影埋相添
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

伯爵府

hk_woman68 發表於 19-7-13 03:54
我之前見prime minister 唔使做security clearance check 喔,仲影埋相添

你就好啦有得影相, 我仔話排隊入場時要經安檢,
prime minister 演講完即閃好似話要趕下場, 無留底影相,
好彩有豪華 morning tea 食有返D安慰.

男爵府

wiiabcd 發表於 19-7-13 15:39
你就好啦有得影相, 我仔話排隊入場時要經安檢,
prime minister 演講完即閃好似話要趕下場, 無留底影相,
...

我上次要俾錢食㗎,肉痛

首頁

尾頁

跳至