自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2018復活節勳章

milk323 發表於 19-6-20 15:05
講起大強,前晚我開夜車用電腦,打打下野keyboard 前出現兩條觸鬚,我冇大叫但即刻彈開 - 諗住搵C6 但佢訓 ...

一定會。除非佢去咗隔離屋。旦唔知佢會唔會擺低啲仔女親戚喺度。總之我嘅格言:見一隻殺一隻。我唔想自己日日擔驚受怕渡日。坐坐下喺梳化有人爬上腳或者背脊度。

侯爵府

2018復活節勳章

如懿 發表於 19-6-20 15:27
我早兩日見支尤加利雷達就用完
見ok好用去24小時惠康買過支新
回家路上係凌晨三四點

係呀!。殺蟲劑聽講係刺激佢哋嘅中樞神經,佢哋咪即會有大反應囉!跳、拐下拐咁喪走,跑到亂晒龍,亂咁撞囉!其實咁我仲驚 。同埋我堅怕嗰支嘢浸味。加上佢哋而家好似唔係咁驚嗰啲野。仲再講仲要對得好準噴正佢先會有用。如果噴唔準我周圍都係殺蟲劑 。旦佢係唔會企定定等我瞄準㗎嘛! 所以我唔刺激佢。費事佢周圍樁。嗰日我噴佢,佢都圍住一袋雜物跑左三周半至死返出嚟 我再次喉準機會,佢一露面我就狂噴佢。卒之反肚。淹死。

侯爵府

2018復活節勳章

如懿 發表於 19-6-20 15:27
其門出門口睇下又發現一隻成年
不過size細少少
今次個心無咁堅定

低炒其實真係超驚。好驚佢沖埋自己對腳度。我發現每次有大強入屋,一般都係樓上樓下有人大興土木(我最近真係有,仲三個唔同樓層單位)。一係就左右隔離噴完殺蟲劑,情況好似你咁,一噴咪標晒出嚟囉!唉!真係無惘之災。次次都唔止一隻。今次仲飛添

侯爵府

2018復活節勳章

pollyly 發表於 19-6-20 15:15
遇強愈強

或者係啦!當你冇人可以救你,唯有自救啦!熬底㗎其實我。

侯爵府

2018復活節勳章

natnat_tsang 發表於 19-6-20 16:04
係呀.... 我都係見咩用咩, 定型水, 漂白水, 可以對冧佢嘅, 我都攞晒出嚟.....

...

E係喎。定型水未試過喎。不過我屋企都冇。記得以前好興嗰支final net。有嘅話,佢面死梗。

侯爵府

2018復活節勳章

rubycourt 發表於 19-6-21 10:38
我有次收衫收咗隻大強入屋,當時攞住d衫掉入女張床,打算摺衫時,一打開見到隻大強嚇到真係三暈唔見七魄, ...

嘩嘩嘩嘩嘩嘩嘩你呢單野睇到我而家雞皮都起埋呀!我諗之後我全部衫會洗過一次再清毒。嗰件衫我扔掉喇。想像到你企上櫈嘅情形。我有個前度兩兄弟都驚,又係一見到就跳上櫈,搵吸塵機嚟吸。

首頁

尾頁

跳至