婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我真係頂唔順,9962成日覇住BB湊,令我好唔開心....
D朋友上嚟又唔鍾意,連我亞媽亞爸上嚟抱BB都唔比,非常自私...
所以好想返娘家幾日,一來可以同亞媽亞爸樂敍天倫,二來,D朋友可以來見BB,但99一口拒絕....好乞人憎!請問各位姊妹意見如何?佢成日又霸住BB.....夜晚我先可以同BB一齊....
;-)

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 tuneii 於 09-5-5 11:31 發表
D朋友上嚟又唔鍾意,連我亞媽亞爸上嚟抱BB都唔比,非常自私...
所以好想返娘家幾日,一來可以同亞媽亞爸樂敍天倫,二來,D朋友可以來見BB,但99一口拒絕....好乞人憎!請問 ...

妳咁聽話既?? 嫁咗比佢個仔啫, 唔係坐監喎!! 駛物要佢同意!!!

複式洋房

原帖由 cy101 於 09-5-5 11:33 發表

妳咁聽話既?? 嫁咗比佢個仔啫, 唔係坐監喎!! 駛物要佢同意!!!

我巳黑面咗幾日啦!大家面咗咗,唉!好煩,點解D99甘差煩...
;-)

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

理得佢丫, 探阿ba阿媽, why not? 見下個外孫, 俾自己抖下氣都好呀!! 十卜妳!!

複式洋房

原帖由 cy101 於 09-5-5 11:41 發表
理得佢丫, 探阿ba阿媽, why not? 見下個外孫, 俾自己抖下氣都好呀!! 十卜妳!!

多謝!
;-)

伯爵府

係囉, 點解你咁聽話既???
返爸媽屋企, 根本唔需要講, 只係做就得了.
就算係老公, 我都只係同佢講聲就得.
無人可以阻止同禁制囉.

男爵府

你亞爸亞媽黎又點呀
你99有咩權阻止呀
你直情同佢講, 我要返去幾日
你係通知佢地, 唔係要佢地同意
如果佢地唔比, 你叫你父母日日上黎, 由朝坐到晚

琥珀宮

如果今次妳都就範, 以後妳就受人控制架la, 今次借d意發圍反抗la, 係好机會呀, 有時d99都唔知諗咩架, 奇奇怪怪!!唉!!! 好來好去唔得既!!

大宅

好媽媽勳章

1. 你是否全職媽媽, 定係要返工到時比99湊, 就要忍氣.

2. 如果是自己湊而老公由支持你, 就不用想回媽媽度住幾日, 等6299知驚唔好對你的爸爸媽媽及朋友的態度好d, 唔好比佢地零爸爸媽媽唔開心.

大宅

畀面勳章

原帖由 tuneii 於 09-5-5 11:31 發表
所以好想返娘家幾日,一來可以同亞媽亞爸樂敍天倫,二來,D朋友可以來見BB,但99一口拒絕....好乞人憎!請問 ...

其實坐月就唔應該週圍走嘅, 不過妳真係頂唔順要帶埋BB返外家嘅, 記得要將自己同BB包到冚, 因為坐月婆同未滿月嘅BB都唔吹得風GAR~~ 如果可以最好梗係叫妳父母黎陪妳啦~~

我嗰時坐月都係返外家, 因為BB係諗住比婆婆湊, 返到外家又有人"服侍"自己~~ 我奶奶初初都話黎陪我坐月, 但我話咗返外家佢都無出聲, 只係久唔久入黎睇BB LOR~~(我同我奶奶關係幾好, 起碼我哋無鬧交而我又唔覺得佢煩~~)

複式洋房

原帖由 yvonne18 於 09-5-5 12:13 發表
1. 你是否全職媽媽, 定係要返工到時比99湊, 就要忍氣.

2. 如果是自己湊而老公由支持你, 就不用想回媽媽度住幾日, 等6299知驚唔好對你的爸爸媽媽及朋友的態度好d, 唔好比佢地零爸爸媽媽唔開心. ...

暫時係全職,但又如何丫,9962成日霸住,遲d返學都係比佢地湊...而我父母住得太遠....

我6299性恪古怪,好想搬走呀!
;-)

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

我就唔理照返阿ma屋企住. 咩叫唔得呀?

珍珠宮

乜要人批准你先可以行架?

子爵府

你坐完月未?(坐月盡量唔好出街吹風啦)
如果已經坐完就唔洗理佢地, 想返就返
見自己父母係應該既~ 仲有你個b都係你父母既孫, 佢地都有權見

民房

我都試過咁做,一個星期返一之過夜唔過份,但老爷話比我媽聽話我當屋企好似旅舘咁...同99單聲話帶阿B見阿婆,佢地都唔係咁鐘意,仲有啲姑拉又黑口黑面...我都好難做..好難頂
原帖由 123!@# 於 09-5-5 11:49 發表
係囉, 點解你咁聽話既???
返爸媽屋企, 根本唔需要講, 只係做就得了.
就算係老公, 我都只係同佢講聲就得.
無人可以阻止同禁制囉.

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

到你99唔比咩?佢有乜資格 個BB係你生,你鍾意去邊就去邊,你鍾意比邊個湊都得,佢可以比意見妳,但唔可以阻礙妳的决定,妳咁大個人,BB都生埋,做事要決斷啲

大宅

十卜妳

大宅

十卜妳

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

樓主,硬淨D啦 見爸爸媽媽天經地義,除非你嫁時係賣斷咗啦

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

痴線啦~~~邊有得唔比呀!!!!
個bb係你生o既~~~你有權帶bb去邊就去邊!!!

佢地咁鍾意揍bb~~~咪叫佢地老蛑生珠law~~~

不過~~~樓主~~~坐月都係唔好週圍走~~~一係拎齊晒野返外家坐月啦~~~

首頁

尾頁

跳至