自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我無用洗衣粉柔順劑啦而家, 我用洗衣球, 洗得幾乾淨, 不過無香味架.

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

威潔33

侯爵府

獅王潔白物語

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 小楷 於 09-5-7 12:20 發表

不如 PM 我丫唔該, 都係唔明...

收pm, 唔該

Latte, 又名臭TE或臭喵

珍珠宮

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 小木偶媽咪 於 09-5-5 02:37 PM 發表
潔霸5合1

我而家都係用佢....

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

用咗洗衣球可以唔用洗衣粉?

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我都係用persil,試用過其他就出問題(洗完過唔清,有味)用返佢又無事。
原帖由 monchan 於 09-5-6 21:28 發表
金章機...師傅話用寶絲最好...唔傷機...一直用...冇轉洗衣粉

侯爵府

以前用潔霸室內防"up"味, 係冇陣"up"味, 但d衫冇咁潔白.
而家轉用潔霸5合1, d衫洗完潔白好多.

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 上校車 於 09-5-5 14:13 發表
有無人用P'N 有得賣既Castle
上次特價2x 元, 好多人掃貨

係呀, 呢隻好用...
不過防敏 (BB) 配方無大盒 :;pppp:

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

上次整洗衣機, 個師傅話日本啲洗衣粉好傷機, 歐洲機唔啱用~ 叫我千祈唔好用X霸嗰類超濃縮~
自此之後, 只用潔衣液or Castle了

水晶宮

原帖由 小倩 於 09-5-7 13:59 發表
上次整洗衣機, 個師傅話日本啲洗衣粉好傷機, 歐洲機唔啱用~ 叫我千祈唔好用X霸嗰類超濃縮~
自此之後, 只用潔衣液or Castle了

wow, 你地講到我心郁郁想轉用 castle
我屋企都係歐洲機

P'n 大盒裝賣緊5x 元啊

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

潔白物語

千祈咪貪平用立白
D洗衣粉唔溶,又要再洗過...激死

(我用日本機)

水晶宮

原帖由 anma 於 09-5-7 13:31 發表
以前用潔霸室內防"up"味, 係冇陣"up"味, 但d衫冇咁潔白.
而家轉用潔霸5合1, d衫洗完潔白好多.
岩岩用完室內亮彩,買左盒5合1黎試,睇下用完d衫會唔會白d先。不過我發現佢比室內果隻少d家,亮彩2.5kg,5合1得2.25kg,一樣賣$38

水晶宮

唔好意思~我想問我用大眼雞,,咁係日本機定歐洲機呀??
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

王國長老

原帖由 kcpak 於 09-5-7 14:24 發表
唔好意思~我想問我用大眼雞,,咁係日本機定歐洲機呀??

大眼仔係歐洲機種...

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

威潔33

公爵府

好媽媽勳章

獅王潔白物語洗衣液/洗衣粉...

水晶宮

原帖由 小倩 於 09-5-7 14:45 發表

大眼仔係歐洲機種...

thx~我諗我要轉洗衣粉
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

首頁

尾頁

跳至