自由講場

跳至

首頁
12345...9

尾頁

公爵府

2024勳章

你99都係Mrs.X啊, 點都冇可能係唯一

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

Catvole 發表於 19-6-25 19:17
我同老公結左婚3年,佢分開左8年嘅前妻吾肯改姓,包括身份證,fb,....
我地喺澳洲,興結婚後加夫姓;而我老 ...

唔係小氣,係煩惱自尋。
你老公係有過去的男人,自然附帶好多嘢,如果太介意,應該搵個青頭仔,不過唔好介意要封利是俾佢。
你若盛開, 蝴蝶便來!

大宅

我朋友同外國人離婚帶住兩個細路都冇除夫姓,原因係兩個細路樣係外國人樣,佢哋細時朋友一個女人帶兩個去外地樣又唔太似佢好唔方便,如果大家passport個姓一樣會容易啲,細路路唔使吓吓比人問呢個係咪真係你親生媽媽
已經係好多年前嘅事,我聽完覺得佢好難得,因為當年係佢前夫拋棄佢,佢因爲唔想細路難受一路冠住個前夫夫姓做人

男爵府

減齡達人勳章

Catvole 發表於 19-6-25 19:27
其實無影響。係我會覺得我吾係唯一嘅Mrs X. 所以我都想知係咪剩係我覺得有問題係我小氣
...

唔改就唔好理佢啦,你叫佢改佢一定唔會改,佢再嫁就自然會改啦
唯一?咁佢已經有前妻都叫唯一?

伯爵府

開心吸收勳章

mimosa_t 發表於 19-6-25 19:43
可能我都小氣
所以我覺得你的介意好正常!

前妻被人搞到離婚,咁係唔想改拉。

樓主咁強,已離婚都唔得,仲要叫老公叫前妻改名……

翡翠宮

回覆樓主:

唔會理佢,佢鍾意帶住'傷痛'過日子係佢既事

象牙宮

2024年龍年勳章

Catvole 發表於 19-6-25 19:27
其實無影響。係我會覺得我吾係唯一嘅Mrs X. 所以我都想知係咪剩係我覺得有問題係我小氣
...

咁似 ivanca 阿媽。

子爵府

諗多都無謂⋯佢唔改你又逼佢唔到嘅,算啦⋯⋯係咪有仔女?如果有仔女可能唔想影響仔女呢
我係bearbeardo

侯爵府

回覆樓主:

可能佢只係證件上懶得改, 因為都幾麻煩, 一改就好多嘢都要改, 佢搵到第二個就自然會改

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

cy101 發表於 19-6-25 19:21
有無實質影響?如無,唔鬼理佢!

x 2

如果同妳C6冇聯絡,妳又見佢唔到,話知佢啦~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

我同老公結左婚3年,佢分開左8年嘅前妻吾肯改姓,包括身份證,fb,....

都幾啦 我明會呷醋 但佢改唔改名都唔會有咩大影響既話 我會理鬼得佢 留返啖氣暖下肚好過

大宅

外國人係咁,我識得有人再結婚都懶得改,我問佢再婚點解唔改姓,佢話麻煩,如果真係改都只會改返做maiden name,唔會跟現在個老公個姓,但係終於都係一直用返前夫個姓,難得現仼老公又唔介意。
[img align=left]http://tickers.baby-gaga.com/t/dogdogard20070117_7_BBD+is.png[/img]

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

關你事?

子爵府

真係自己搵野煩,你試下係香港求其一個街市,大聲叫一聲陳太,一定勁多人應你。
咁都好嬲,搞到自己心情唔好做乜鬼

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

係咪外國?有無仔女?好多無改係因為有小朋友,同一個姓氏會方便易認,一睇就知有關系

男爵府

回覆樓主:

你嬲極都控制唔到架播,自己睇開啲啦。

翡翠宮

回覆樓主:

係無聊
介意一樣完全吾到你管既野

侯爵府

由佢吾改,各自生活,理得佢

伯爵府

回覆 Catvole 的帖子

伯爵府

熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

放下.自在

首頁
12345...9

尾頁

跳至