自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 小星星1 的帖子

可能我地屋企人既關係好,我指我父母同兄弟姊妹,反而大左關係好過以前。

禁止訪問

用戶要求終止服務

緣來緣去,就算以前幾fd 都唔代表d 乜

禁止訪問

男爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆 mosos220 的帖子

係,呢個朋友我好重視先有呢種感覺。

水晶宮

回覆樓主:

朋友咁做,好明顯麻麻地重視你地呢幾個,咁就當番佢普通朋友,唔好咁上心。

子爵府

WGG 發表於 19-6-26 07:55
識左成三十幾年既好朋友,搬左新屋,見佢D同事已第二次放上 fb喺佢屋企有敍會晚飯,但我地玩開呢幾個fd, 就 ...

隨緣,可能在呢刻同事比舊朋友放重少少,又可能同事日日見,人地話要上來好難拒絕,不要諗太多,人生好多不同階段

禁止訪問

伯爵府

人與人之間真係好講緣份,緣來緣盡都吾係自己控制到,唯一可以做嘅就係調整自己心態。

珍珠宮

係咪你地個圈子比較難約齊人先咁樣炸?

男爵府

算啦,唯有自己再睇開D,唔好咁上心,隨緣...!多謝大家既留言

男爵府

WGG 發表於 19-6-26 08:23
明白,除左屋企人既感情,友情同愛情隨時都會變!!

呢句係真,除了親情,無一種感情會是長久

伯爵府

俾我會主動响ws group主動講話大家好耐無見喇,幾時得閒聚下呀,睇大家點回覆,如果佢話忙,就約定一個月,什至兩個月後見面,如果佢連呢d日子都俾唔出,已證明佢無心繼續做朋友,完全無誠意
我呢度成日見d jm呻朋友少,無朋友,但其實唔應該等人約,我自己通常係主動果個,有d朋友幾個月見一次,有d一年見一次,到咁上下我就會响群組提出話大家最近點呀?好耐無見,得唔得閒出黎吹水食飯咁呀,未必次次齊人,但會盡量希望就到大家出到,等各人都感到受重視

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

如佢唔想繼續做朋友我會算了,何必勉強。

大宅

回覆樓主:

我朋友成年冇見,突然間打畀我問我喺邊,仲即刻揸車搵我。原來係英國買樓需要搵朋友做reference ,我簽完名之後問佢飲杯茶得唔得閒,佢話好忙跟住就即刻走咗。

男爵府

可能佢同事主動要上去housewarming呢,佢地日日見好難推。 加上你呢邊又無主動約,無搞都唔出奇。
我自己都唔鐘意約人上屋企housewarming, 又要人帶禮覺得唔好意思,上到黎我又招乎唔到,比人彈三彈四間屋,吃力不討好

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

cool2000hk 發表於 19-6-26 16:04
我朋友成年冇見,突然間打畀我問我喺邊,仲即刻揸車搵我。原來係英國買樓需要搵朋友做reference ,我簽完名 ...

嘩! 咁老土
放下自在

男爵府

回覆 cool2000hk 的帖子

嘩,咁都得,可能佢當你係好朋友先會咁做

男爵府

回覆 ayako 的帖子

佢搬過好多次屋,越住越大越靚,我地只有讚,無彈過,如果佢揾我先算啦,無謂勉強!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

其實每須介懷,唔會計較先後次序! 真正老友唔會介意一年先見面兩三次.. 其實成年人真的有好多野要處理 [/s

首頁

尾頁

跳至