婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

dingdings2019 發表於 19-6-29 17:54
婚前家計會我地都做過婚前檢查。老公精子好似好多五完整一條,好似多2個頭,2條尾個d。但我好驚系無排卵, ...

咁男方精子合唔合格?合格要睇數量、形態、活躍度

我有親人情況就係男方精子唔合格,睇私家醫生初步係開排卵藥,但問題係男方精子唔合格,食排卵藥排卵都無用
另外,女方有睇中醫調理
一段時間之後有婦科病要做手術
因無能力去私家ivf,所以排緊政府不育科

別墅

dingdings2019 發表於 19-6-29 09:53
老公系獨子,老爺奶奶放風五理生幾多個,一定要生到仔為止..........聽到心理壓力爆煲。但問題系我地計劃左 ...

生唔生到同可唔可以俾老公有2奶/小三係2件事

一,你地咁耐都冇可以好多原因,齋係心理壓力已有影響,都未計身體狀況,仲有現今嘅食物

二,因為好多人而家都難有bb,太多地方都有相關科技幫手,近嘅台灣泰國都有好多人成功

三,真係證實是但一方係唔得都好,如果你老公夠愛你,你搵埋女人俾佢,佢都唔肯要,佢會用呢樣黎做有第二個嘅原因,呢個人都唔值得你過人世,不如自己搵個愛自己嘅仲好,到時包你生到唔想生

你地一日有咁嘅心理壓力,都好難有bb,好多人用盡方法唔得,一放棄就有,就係因為壓力

別墅

dingdings2019 發表於 19-6-29 18:03
回覆 小菜豆 的帖子

真系好慘,細個成日聽母憑子貴。到大個作為個女人要生bb,先深刻了解到呢句說話有幾重 ...

明明生到仔定女係關男人事

大宅

你又唔洗諗到咁既,可能最後結果出黎問題唔係你到。咁到時老爺奶奶就冇得再比說話你聽放鬆d

禁止訪問

別墅

dingdings2019 發表於 19-6-29 09:53
老公系獨子,老爺奶奶放風五理生幾多個,一定要生到仔為止..........聽到心理壓力爆煲。但問題系我地計劃左 ...

聽你講到咁你都應該真係幾大壓力,如果個男人因為你生唔到仔而去搵小三呢啲男人要唔要都罷啦,況且依家都未知道問題係邊個度

記住你結婚嘅初衷,要搵一個真正愛你嘅人而唔係只愛你子宮既人

複式洋房

回覆樓主:

我個 Dr 話想、生前兩公婆去驗先最準,幾年前嘅 report 可掉埋一邊

大宅

為左生仔要包二奶 我送左佢比人就算

男爵府

dingdings2019 發表於 19-6-29 10:07
老公暫時對我無咩野,但系我feel到佢都好想要bb,而且老爺奶奶又摧。真系好擔心,生bb呢個問題無時無刻都 ...

其實好多男人結得婚好多都想有BB,感覺開心啲,不過你唔好俾佢地影響得咁多,情緒唔好都會影響受孕,你唔好打定輸數先啦,做多啲備孕research先BB就好快黎喇

大宅

樓主你自己想唔想生bb先? 感覺你喺呢個家庭好似好弱勢,6299話要生仔你就要生到為止,咁佢要你生1打你係咪都照做? 比d自信自己好唔好? 生唔生最終決定權係自己,同埋你咁驚冇左佢地做乜呢? 如果佢地真係因為你生唔到仔或者生唔到bb就唔要你,咁嘅老公要黎托咩

洋房

唔會接受咯 好好咁同老公商量 去醫院檢查咩問題先 宜家科學咁先進 人工都可以選擇男定女啦

大宅

小菜豆 發表於 19-6-29 15:11
回覆 我愛Corina 的帖子

唔好咁天真,小三生到仔就母憑子貴,踢走大婆坐正分身家。

咁都得呀個男人廢柴嚟架wo,生仔定女取決於個男姐,個奶奶認真自作業抵死

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

我以前屋企隔離,又係生仔有地分果啲黎,生左2個都係女就即刻搬走左,唔知關唔關事,過左2年真係生左個仔。
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

我之前工作壓力大,同埋無哂太陽,經期都好亂,仲只黎得2日,試下放鬆下,去沙灘出身汗,再去酒店book間房 換個心情好好多。
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

男爵府

咁恨直接去睇不育科,快d 攪掂佢不要夜長夢多

禁止訪問

大宅

唔好諗埋啲傻嘢,relax 啲.. 好快有

別墅

dingdings2019 發表於 19-6-29 10:07
老公暫時對我無咩野,但系我feel到佢都好想要bb,而且老爺奶奶又摧。真系好擔心,生bb呢個問題無時無刻都 ...

你壓力太大了,先放鬆一下自己。我之前一年未避孕都沒有懷孕,去看醫生之後就自然懷孕了(emoji)。多數係你心情緊張及激素分泌失調,調理好會很快有bb的。我兩次懷孕一次流產,兩次都係我覺得不會懷孕的時候有的。放輕鬆,多做運動會好d

別墅

吾好俾自己咁大壓力!放鬆心情會好d

子爵府

回覆樓主:

放鬆D

首頁

尾頁

跳至