自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1069324593272976&id=376552872550155

康文署終於做野,前線遇到刁民,希望上層加人支持前線員工工作。希望不是做show, 繼續努力,令香港人有返一個寧靜的公園。

子爵府

回覆 smitty 的帖子

之前東張西望報道完,大媽都依然故我,吾通真是要黑衣人,日日做風紀,康民署才take action

伯爵府

遲做好過唔做,

要不斷做

子爵府

回覆樓主:

咁仲吾做下野! 個康民署署長炒得.

rainbowchuuu3    發表於 19-7-9 18:32

水晶宮

加埋反黑入去就事半功倍

大宅

JO_100 發表於 19-7-9 07:51

唔想佢做下野就算,真的要還大家一個公園。

伯爵府

還一個寧靜的公園!

希望班人搵個地方唱!

跳豔舞的直接去一樓一做唔洗跳得咁辛苦
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

康文署而家至做野,咁係唔係就証明並唔係有尐人講既法律漏洞而唔做得有關相應行動呢?

而係佢地根本以少做少錯既心態黎打呢份工呢?

不過,而家肯做,都好過唔做既。

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

開心吸收勳章 15週年勳章

公爵府

smitty 發表於 19-7-9 07:39
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1069324593272976&id=376552872550155

康文署終於做野,前 ...

最精彩係頭嗰一分鐘,

帶太陽眼鏡嗰個人講到咁理直氣壯咁(佢話一早就有投訴㗎啦,投訴咗十幾年,投訴咗幾多⋯⋯尋日有人遊行,佢先至出黎扮嘢做嘢⋯),如果冇畫面,我仲以為帶太陽眼鏡嗰個男人係投訴人添

禁止用戶名稱、暱稱、頭銜、頭像、簽名欄,帶有商業/個人/團體 宣傳或推介成份,包括圖片、字句、超連結

子爵府

smitty 發表於 19-7-9 08:13
唔想佢做下野就算,真的要還大家一個公園。

佢地還番個屯門公園後, 亦要監察其他地方, 的大媽係會遍地開花的.

有jm 講沙田 中環都有佢地身影!

仲有炒場問題都要正視, 有冇人收$幫人hold 場?? 個電腦system 有冇可能改善??

珍珠宮

希望吾好仔似個肥佬話齋,康文署而家只係出黎做 show,要切切實實執行到底先好,希望佢地上師俾多 d back up佢地,吾好得佢地孤軍作戰

公爵府

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1)

回覆樓主:

我一直反對一大班人圍乜圍物。。。但今次真係做得啱。公園就應該係公園的樣。

男爵府

JO_100 發表於 19-7-9 07:51

問責下台啦, 十幾年喎,攞正牌咁, 同happy 伯摸身摸世,私下無特別服務, 邊個信

唔單係嘈個問題囉

大媽唱歌又撈多範, 都咪做到咁出面夾出位,你估城寨無王官

大宅

smitty 發表於 19-7-9 07:39

康文署終於做野,前 ...

香港D法例太out,有人想執法又執唔到,有人投訴又起訴5到,跟住返工D人做唔到就算,養成大媽一個又一個。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

JO_100 發表於 19-7-9 08:31
佢地還番個屯門公園後, 亦要監察其他地方, 的大媽係會遍地開花的.

有jm 講沙田 中環都有佢地身影!

係,沙田都有好多年,公然放左個透明膠箱收錢,5、6年前係20蚊同阿伯一支舞。(其實係最低消費20蚊,眼見膠箱內仲有50、100蚊)又係用咪大聲唱歌,投訴唔只一次,無行動。

呢幾年都費事跑去嗰度喇。但知佢地一直仲存在。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

上校車 發表於 19-7-9 07:53
加埋反黑入去就事半功倍

yes, 康文署可職員根本搞唔掂班爛仔

水晶宮

回覆樓主:

快D掃乾淨個場。。

水晶宮

talktime 發表於 19-7-9 08:58
yes, 康文署可職員根本搞唔掂班爛仔

上次睇報導根本班大媽團有睇場, 呢舊肥豬肉有邊個想從嘴邊跌出來, 據報導康文署高層都俾人恐嚇, 班保安或者低層人員點敢用家人同自己生命去搏

伯爵府

拉Q唒班大媽啦,趕哂去堆填區堆填,正垃圾!

首頁
12345...8

尾頁

跳至