婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

我bb7個月大未病過,我媽咪湊開,俾佢地湊一日啦(因關係惡劣我無去睇),點知就條片前後掉轉、又濕、"避"水留到落口、又咳...........

我好聲好氣問"係咪開過冷氣?" c6又唔認,又發惡話"病下先好、我未讀過bio唔識野.............." 係度幫佢屋企死撐,好克人憎!

個女佢都有份ga!到我話"餵佢食藥好辛苦",佢即打蛇隨棍上話"咁俾我阿媽湊啦!"

我心諗俾99湊我個女就慘啦!見過佢係酒樓用未洗過既匙餵茶俾我個女飲!入屋探bb又唔洗手............

咁想湊,自己生個啦!

珍珠宮

原帖由 Saaa0112 於 09-5-7 00:10 發表
見過佢係酒樓用未洗過既匙餵茶俾我個女飲!入屋探bb又唔洗手

又真係幾嚇人喎!
好好過每一天......

大宅

D男人係敢.........
咩都幫著佢屋企人

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

咁恨揍~~叫你99老蛑生豬law~~~~

不過~~老實講~~~bb過左6個月~~~就會比較易病~~~~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

BB7個月病下都好正常

大宅

我唸.....公公痳痳係好鍚孫的........
佢地唔會特登整病佢.........
小朋友感冒發病係有十幾日潛伏期的.........
同埋, 你老公講得無錯, 在BIO黎講, "小病是福", 因為每一次小病都係在清除BB體內的惡菌, 反而從未小病過的人, 死亡/大病率好高~~
所以唔講你62,99住, 小朋友半年大, 病一次, 好正常, 你又無需太介意~~~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

其實過咗6個月係比較易病d,因為母親帶俾bb嘅抗體已經消失,我個女都係7個月大第一次病,仲發燒添~你6299應該係湊唔慣唔識依家嘅用品/湊仔方法,我99都試過倒轉條片用,包到核核突突漏哂尿,佢初時仲係用廁紙幫bb抹patpat架,仲撞傷過bb好多次添!!我會嬲會唔高興,咁之後咪自己做返哂唔駛佢幫囉,你嬲佢佢都唔會知亦未必會改,盞激親自己~如果唔放心嘅咪盡量避免佢哋單獨對住bb,你在場睇住或者唔過夜囉!

公爵府

可能樓主太錫個囡, 又同6299關係唔好先咁唔開心, 不過其他bk mami都講得岩, bb過左6個月之後抵抗力會冇之前咁好, 會開始病, 不過小病是福, 樓主唔好放係心喇~

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

原帖由 tinlingyuetka 於 09-5-7 08:11 發表
我唸.....公公痳痳係好鍚孫的........
佢地唔會特登整病佢
.........
小朋友感冒發病係有十幾日潛伏期的.........
同埋, 你老公講得無錯, 在BIO黎講, "小病是福", 因為每一次小病都係在清除BB體內的惡菌, 反而從未小 ...

見到呢句好想講, 唔一定係, 有d麻麻會想個孫出唔到世, 出到世都想佢快d唔响度...

至於樓主個case, 好明顯成個重點係「咁俾我阿媽(99)湊啦」. 肯定係你99响你老公面前講過好恨湊孫啦~

大宅

[quote]原帖由 方麗娟 於 09-5-7 10:04 發表

見到呢句好想講, 唔一定係, 有d麻麻會想個孫出唔到世, 出到世都想佢快d唔响度.>>>>>>>>有冇咁惡毒呀

男爵府

我諗樓主主要唔係嬲佢6299
係佢老公咁惡話返佢
覺得佢唔care 個女

病就個個小朋友一定有架喇
第日返學仲多呀
6299唔識湊, 因為佢地以前湊b唔係咁樣的
我工人未黎, 我又要返工
我6299都試過同我湊b
佢地一樣咩都唔識, 因佢地d仔女都係比人湊
果時佢地連抱都唔識, 唯有慢慢教, 慢慢講解
我62由細到大比人服侍的, 果時反而要幫個孫洗"賴"屎褲
會唔會你地缺乏溝通呢
兩公婆, 大家平心靜氣慢慢傾
"調"返轉頭睇呀
佢一樣會對你父母有不滿
只不過唔同住, 少見, 所以忍得就忍吓囉

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

原帖由 Mrs.Fan 於 09-5-7 10:40 發表
[quote]原帖由 方麗娟 於 09-5-7 10:04 發表

見到呢句好想講, 唔一定係, 有d麻麻會想個孫出唔到世, 出到世都想佢快d唔响度.>>>>>>>>有冇咁惡毒呀 ...

我99咪係囉,結婚前約6-7年,佢地成家叫我落左個bb,有人有孫吾想要ga......果陣同c6細又吾識諗一氣之下.....結束左小b生命,好後悔........雖然係我選擇去落無得怪人...佢地又無用gun指住我去.....但係佢地同我講呢d野就吾係人.....我呢一世都憎死佢地

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我99初初都係咁,條片前後掉轉,又試過個奶咀(冇蓋)跌咗落地下執返起比B妹食,沖水都費事沖 我好直接同99講返同教99點樣換片餵奶,之後99都做到,所以妳試吓同99溝通咗先 如果佢做唔到妳要求就有理由同c6講,唔洗同c6勞氣,大家都為BB好

水晶宮

原帖由 Mrs.Fan 於 09-5-7 10:40 發表

見到呢句好想講, 唔一定係, 有d麻麻會想個孫出唔到世, 出到世都想佢快d唔响度.>>>>>>>>有冇咁惡毒呀 ...

我聽過,從我62個口度講出黎!!!
我地同個仔供保險,佢話供咁多錢,個仔養得唔養得大先算啦!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 方麗娟 於 09-5-7 10:04 AM 發表

見到呢句好想講, 唔一定係, 有d麻麻會想個孫出唔到世, 出到世都想佢快d唔响度...

至於樓主個case, 好明顯成個重點係「咁俾我阿媽(99)湊啦」. 肯定係你99响你老公面前講過好恨湊孫啦~ ...

冇錯,我朋友個99就係咁!
佢99真係賤到不得了,佢生完因為BB胎水入左肺要住院,我朋友未出院時佢99黎睇佢,佢話佢99唔係關心BB,佢黎醫院都係想睇下BB死得未!想BB出唔到院!

別墅

原帖由 晞玥 於 09-5-7 15:18 發表

冇錯,我朋友個99就係咁!
佢99真係賤到不得了,佢生完因為BB胎水入左肺要住院,我朋友未出院時佢99黎睇佢,佢話佢99唔係關心BB,佢黎醫院都係想睇下BB死得未!想BB出唔到院! ...

咁黑心因住有報應!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 Pinklapin 於 09-5-7 03:41 PM 發表

咁黑心因住有報應!

遲早既事!

禁止訪問

別墅

佢地一心只是霸住阿b,已經令我地婚姻破裂啦!

62講過bb唔食人奶都無所謂(個時佢地成家激走我返外家坐月、佢地唔順氣我帶埋bb走),意思係bb無阿媽都養得大、唔使食人奶都得,叫我應該留低bb自己走.............

複式洋房

原帖由 yucopooh 於 09-5-8 11:09 發表

我好認同,不過果個唔係我99而係我老公個二家姐(佢叫我落BB,佢自己而家三十幾YEAR都未結婚,連拖都未有得拍,常日講到自己好似好識BB野甘)

叫我落果個係我阿哥,到我生個陣佢就不斷叫我送佢去保良局...

首頁

尾頁

跳至