時政擂台

跳至

首頁
12345...7

尾頁

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

angelacch 發表於 19-7-15 14:27
佢地唔想走架咩, 警察封左落巴士站條路, 封左火車站, 封左啲出入口, 咁多人連埋出去食飯行街嘅市民係新城市 ...

追捕緊暴徒呀,普通市民當然要暫避啦!

警察未入商場前,係商場外面守住,你暴徒大把時間可以係商場入面離開,再唔係就行出來乖乖就範被捕,拉返差館無咩事都會放人的!點解暴徒唔肯走,要上去商場平台上面掉有粉沐既磚頭攻擊警察?點解暴徒有特權隨意攻擊警察?然後又有特權唔好追捕佢地讓路俾佢地走?惡晒呀?

awaa06    發表於 19-7-15 14:59

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

1314625 發表於 19-7-15 12:58
今日睇完fb,我個心寒到覺得自己需要換心

特別有人話如果無警察在場,佢地唔會亂,唔會破壞商鋪,會自己 ...

佢地衝閘唔俾錢搭火車呢啲叫咩?自律?

sonet    發表於 19-7-15 14:47
sonet    發表於 19-7-15 14:44

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

JO_100 發表於 19-7-15 14:34
其實我贊成, 兩边都要查, 咁先可將整件事件定性!

何來兩邊?查出源頭平息動亂已經係給大眾市民一個交代,暴動成因先要成立獨立調查組。對警察執法上問題可以去投訴。

tibetlee13    發表於 19-7-15 15:23

侯爵府

2024勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

回覆 1314625 的帖子

71 立法會咪有版你睇啦. D人真係乜都有得講.

男爵府

amypo 發表於 19-7-15 12:47
有冇人同屋企年青人對暴動有不同意見,我就係同仔有不同意見,我想講警察都有好同壞,佢就話
有10個得1個好 ...

同你一樣,我屋企已經分裂,依家我要求屋企唔講政治,經常做唔到。

男爵府

Yungalice13 發表於 19-7-15 12:50
仲要有人支持佢地先心寒

有朋友同同事今日話因爲警察圍住新城市唔比和平示威者離開,正常都會嬲,會好激烈反抗咁要走,聽完真係無言

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

Noddy-mammy 發表於 19-7-15 13:30
其實商場內發生咁多事之前,警察點解要入去?又係佢叫人走,幾時開始遊行完入商場食飯行街係犯法?嚴重都 ...

老實講一早已經話光復沙田,當日真係咁多人行街食飯睇戲……
唔好當BK既人係白痴啦……唔該晒
早幾日住沙田既jm都講會運路行或唔出去

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

紅雙喜 發表於 19-7-15 13:04
昨晚,睇緊TBB新聞
聲音就黎…於是我來個反問
我:點解遊行要攪成咁?

我啲朋友都係咁!選擇性失明,淨係識鬧啲警察追打人,有冇諗過警察點解要咁?因為班暴徒喺度掉磚呀!

侯爵府

回覆 amypo 的帖子

你個仔好'正常',早幾晚食飯隔離枱,個仔同佢父母講差不多,總之唔反警察和睇TVB就要批鬥

伯爵府

amypo 發表於 19-7-15 12:47
有冇人同屋企年青人對暴動有不同意見,我就係同仔有不同意見,我想講警察都有好同壞,佢就話
有10個得1個好 ...

中哂暴徒毒,我仔開頭都系,舉一反三,成日同我地鬧咬,又話黑警,林鄭果D,但系經過大家深入D傾,仔不致於支持政府,但起碼不抵抗,也不再支持班暴徒,重要系年靑,易受朋輩影响,家長們要比多D時間同佢地傾下,大家加油!

capricornbb    發表於 19-7-15 15:43

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

最需要譴責既係遊行完唔肯走,係度非法集會之餘,仲要大模斯樣係度分派物資變身,然後又大模斯樣挖磚頭、拆鐵馬、拆鐵籠、搬鐵技,擺晒遮陣,任意堵路,當正自己係咩呀?你班暴徒剩係惡性破壞公物就已經可以追捕你班無賴暴徒啦!仲要咁囂張惡毒?

別墅

1314625 發表於 19-7-15 12:58
今日睇完fb,我個心寒到覺得自己需要換心

特別有人話如果無警察在場,佢地唔會亂,唔會破壞商鋪,會自己 ...

而家終於明點解咁多人加入ISIS

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章

回覆樓主:

幸好我全家同一陣線

珍珠宮

畀面勳章

snow.white 發表於 19-7-15 14:01
香港仲係咪法治社會?
唔係

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

別墅

佢地唔想走架咩, 警察封左落巴士站條路, 封左火車站, 封左啲出入口, 咁多人連埋出去食飯行街嘅市民係新城市 ...

最後嗰班火車一定唔會係 10點幾,不要誤導。

大宅

ChingYee123 發表於 19-7-15 13:55
個問題係警察呼籲示威者停止攻擊盡快離開否則武力清場,點解仲唔離開?點解仲要逗留係度?點解逗留係度仲要 ...

True!

伯爵府

BK Milk勳章

就好似當年紅衛兵一樣,佢地連批鬥父母都唔覺得自己有問題的,
因為身邊整個紛圍都做緊同一件事,都支持緊同一樣野,
所以而家同佢地講咩其實都冇用,當局者迷

大宅

點解你唔諗下警察一早已經叫班暴徒離開,已經發出警告,不單止唔離開,仲要準備同警察作戰,到清場時候就話警察封晒路唔比走,你有覺得佢地想和平散去?

侯爵府

ruby 發表於 19-7-15 14:26
點解今次無人發起簽名反暴力?仲有六百萬人未表態㗎!

上次佔中嗰陣係擺街站,市民憑身分證去簽名,我上次都有簽,但我估如果而家擺街站,一定每個街站都會俾黑衣人圍,因為佢哋贊成暴力㗎嘛,同佢哋唱反調真係買棺材唔知定,根本而家就係順佢哋者生,逆佢哋者亡。

首頁
12345...7

尾頁

跳至