時政擂台

跳至

首頁
23456...13

尾頁

大宅

全中,推!

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

月京舞梨 發表於 19-7-17 14:14
學生犧牲自己前途悍衛香港的中產人士,富商,北水資金
換來一句暫緩之後就離棄他們
沒有他們送中早就通過

換來一句暫緩之後就離棄他們 ---->[size=1.6em]暫緩已經代表成功,重想爭取D 咩 ? 重有..究竟幾多係自發出來爭取,還是柴娃娃陪朋友出黎? 唔好講到學生[size=1.6em]犧牲自己, 遊行可以,但之後點解要使用暴力? 點解要唔聽其他人意見一意孤行繼續去搞其他區?傷亡係邊班人一手促成?

沒有他們送中早就通過 ---- >[size=1.6em]記住..係你地反對送中, 唔代表全香港人反對,依家無得通過,其他人都會不滿,唔好講到全香港人都支持反中!!

[size=1.6em]你們眾媽媽都要排隊拿社會援助 ----> 依家真係比你地搞到民生亂晒,無收入無稅交比政府,何來有錢發援助? 加上,BK C9 除左係媽媽,亦好多係在職對社會有頁獻的, 比起一班學生作出更多更大貢獻,咪咁C 眼看人低!!

****你越推咪越多人清醒..我唔介意同你再推POST, 我唔使靠援助,自力更生,有錢交電話費有DATA 同你慢慢推..

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

pp_pp1021 發表於 19-7-17 10:55
認同的請給讚及分享 :

致年輕的朋友

講得好到肉

禁止訪問

男爵府

月京舞梨 發表於 19-7-17 14:15
你拿綜援的
當然和你沒關

你傻架,唔支持就係攞綜援呀 ? 你咪咁低智無POINT 回話就當人唔使做先得架...BTW,係咪我認攞綜援你會認為暴動係錯? 再無理訴求係錯先? 如果係..我唔介意等價交換

禁止訪問

男爵府

月京舞梨 發表於 19-7-17 14:18
反送中是幫你們訴求
包括遊行的二百多萬
現在是學生們的訴求

[size=1.25em]二百多萬的數字係支持者講..無實證,我地都有6百萬人反對呀,你接唔接受?
反送中係你地自己的訴求,依家所有訴求都係你們說了算, 與[size=1.6em]我們
[size=1.2em]無關...唯一大家有關係的係住在同一個地方, 但呢個地方已被你們破壞中,經濟衰退中,不斷洗腦中...我唔知你地幾時先明白呢?

現在已經同坐一條船
你們害怕就不應該推他們出來反送中悍衛你們利益 ---> 其實我想佢地收手唔好出來的,可以嗎?

禁止訪問

男爵府

月京舞梨 發表於 19-7-17 14:20
事實證明香港只要有北大人流入資金
香港樓市穩如泰山
你只是閒人

咁你係何方神聖? 你唔係出句說話都代表全部反中的人嗎? 不如坦白講,你有咩背景等我驚下, 然後沉默唔再回你的留言, 打字都要力架..加上要返工的, 大家爽快D..你一次過講出黎!

男爵府

好文,全中 !

男爵府

月京舞梨 發表於 19-7-17 14:14
沒有他們送中早就通過

多謝晒你地既力量, 而家你地冇用處架la, 唔會再有200幻人出黎, 甘你明未, 呢個就係現實世界, 大家互相利用完就拜拜咯.

男爵府

月京舞梨 發表於 19-7-17 14:22
你可以去禮賓府問林鄭特首拿五百
找一份洗碗工作
自力更生吧

你係文盲? 我有工作何需去求任何人比錢比工作? 你真係自大兼妄想症!加上,我真係最唔識做就係洗碗~~

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

renewdanny 發表於 19-7-17 14:23
多謝晒你地既力量, 而家你地冇用處架la, 唔會再有200幻人出黎, 甘你明未, 呢個就係現實世界, 大家互相利 ...

你咁講傷佢心...你再講佢又會話你攞綜援的..對住D 妄想症的人,佢地唔會用心眼去睇!

珍珠宮

精緻種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

pp_pp1021 發表於 19-7-17 10:55
認同的請給讚及分享 :

致年輕的朋友

道出現實價值觀嘅扭曲,同熱愛和平市民嘅無奈同悲痛

男爵府

月京舞梨 發表於 19-7-17 14:26
沒有他們送中早就通過

原來對住一個傻人,正常人真係唔夠你玩,你不斷COPY & PASTE 回文,我就好用心用腦咁回你,你真係不懂得珍惜一番好意! 你繼續COPY 文啦,我有時間就又回下推下!

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

中point! 要推

首頁
23456...13

尾頁

跳至