家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

log in 後先至睇到原來舊客介绍新客開户有USD$200 的trader referral送俾舊客。
我個friend 睇唔到,賺唔到。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

wallshar 發表於 19-7-18 09:27
log in 後先至睇到原來舊客介绍新客開户有USD$200 的trader referral送俾舊客。
我個friend 睇唔到,賺唔到 ...

開返啦?師兄?

大宅

莎拉公主 發表於 19-7-18 12:01
開返啦?師兄?

closed 左十幾年,终於開翻。因為風兄在佢blog 提過的幾隻美國企業債我渣打的pb 都買唔到,我唯有經ib 買。

男爵府

wallshar 發表於 19-7-19 08:24
closed 左十幾年,终於開翻。因為風兄在佢blog 提過的幾隻美國企業債我渣打的pb 都買唔到,我唯有經ib 買 ...

請問,風兄是哪位?在哪裡可看到他的blog?

先謝謝。

大宅

bopomofo2405 發表於 19-7-19 11:45
請問,風兄是哪位?在哪裡可看到他的blog?

先謝謝。

風兄係風中追風,一位充滿悲情的blogger,佢個blog 除咗講佢自己的債卷投資路,又分享了不小佢在台灣的生活點滴。 你google 一吓就可以找到佢了。

男爵府

wallshar 發表於 19-7-20 14:15
風兄係風中追風,一位充滿悲情的blogger,佢個blog 除咗講佢自己的債卷投資路,又分享了不小佢在台灣的生 ...
謝謝你。

我幾鍾意買直債,可惜現在用的銀行提供的選擇很少。

男爵府

bopomofo2405 發表於 19-7-20 15:20
謝謝你。

我幾鍾意買直債,可惜現在用的銀行提供的選擇很少。

請問大家多數係邊度買直債?有冇咩要注意?

大宅

係邊到開户買直債?

男爵府

aves_y 發表於 19-7-21 00:15
請問大家多數係邊度買直債?有冇咩要注意?

我通常銀行買。

注意:年期,利率,價錢,評級,入場費,發行商 等等

我唔係好有經驗嘅。大家分享下。

aves_y    發表於 19-7-22 11:37

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊