自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 19-7-21 15:30
多謝你咁好心機打咁多字。
其實朋友個細女都差不多,我都望佢有得救,但朋友在乎佢地讀書成績點,品行就唔 ...
你朋友第日好大機會自己食返喎,依加啲細路仲細,就話著重讀書,到大個左啦,係咪將學業放落事業度,睇佢返咩公司,人工幾多,老公又係咩人呀,啲孫的學業呀......之類?

與其覺得面相差而嫁吳出,我會建議佢信基督教,咁就可以抵抗曬迷信野帶黎的傷害。話時話,我媽以前都超級迷信,我幼稚園時佢日日帶我去拜黃大仙,想黃大仙保又我可以成功入到某基督教名校,最後衰左;到升中時又拜黃大仙,想黃大仙保又我入到band1學校,當年5個band入面我只係band2炸,最後媽自殺式填表,我就入左band5,媽打完我一身之後覺得,拜左咁多年神,成日拜又咁誠心都無件事能如意,就無再拜神了

如父母只係純呻,又無正視問題的根源,又無實際行動解決,永遠都係得把口呢,你太好人,會繼續聽,比著我會直接鬧佢無得救,我幫你吳到,你要問就問其他人

珍珠宮

Ashleycorina 發表於 19-7-21 16:57
你好慘,我記得你,你媽因為入唔到佢想間學校打你。宜家大左同佢關係好d嘛?希望你有自己生活會開心幸福:f ...
謝謝你,婚後生活好開心幸福,奶奶對我好過我媽對我,至於我媽呢,佢依加都仲係咁,個女讀吳到果間名校都想個孫入,其實有咩咁吸引?佢話借地址比我報學校,我果位年代,住果度仲係果間學校的校網,但依加娘家地址已經不屬於果間學校的校網了

睇戲果度,佢細女都幾黑人憎喎,嘈住你地不特止,仲嘈埋其他人,佢父母咁都吳叫個女收聲,果然真係成績大過天呀。佢細女咁樣,第時係學校都吳方多朋友啦,就算第日嫁吳出,都同面相無關,性格做成。你朋友有無買公主皇冠比細女呀?果時我媽有,妹戴左之後更加覺得自己係公主,性格更加目中無人,好彩佢第3次戴果時就整爛左,否則氣燄更盛更難頂。我覺得如果本身如果無公主病的小朋友,例如你女,著公主衫同戴皇冠係無問題,但如果好似你朋友個細女,比佢著比佢戴,真係會公主上身,目中無人的指數直線上升

珍珠宮

jollyma 發表於 19-7-21 21:02
身邊有嫁唔出既女性朋友,一係木木獨獨,唔浪漫,講嘢極之掃興,例如大家飯聚後,話不如去食甜品,佢會話你地食咁 ...
我媽都係咁,不過好彩,佢嫁得出

首頁

尾頁

跳至