時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

搭的士去附近酒店住一晚先啦⋯⋯ 而家係著咩色衫都比人打架喇。小心~

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

叫你細佬搭的士直接返屋企

男爵府

2019新春慶豚圓

王子的玫瑰 發表於 19-7-21 23:51
其實自從和平示威之後演變成暴力示威,我已經開始無睇新聞,無眼睇!

唔明點解會演變成咁

諗都諗到下係乜人,要搞亂香港呢。

香港搞港獨係唔會有好結果,重要做炸彈,想香港變成敘利亞?

去元朗呢啲連林鄭都怕咗嘅地方搞事,去搞新界連警察都唔敢去惹嘅圍村人。真係唔識死字點寫。

翡翠宮

玩具萬歲!

男爵府

好媽媽勳章

回覆樓主:

昨晚一路看暴徒點叫成立臨時政府,ah 某議員叫警察不好行前,但暴徒就繼續行前時,個心都不想看。 今早看埋元朗的事時,個心更加痛。

子爵府

Amy1974 發表於 19-7-22 06:16
諗都諗到下係乜人,要搞亂香港呢。

香港搞港獨係唔會有好結果,重要做炸彈,想香港變成敘利亞?
幾時有人要港獨
幾時有人去元朗搞事呀......?

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 hashtag影視迷勳章

更加要睇新聞啦,否則點知邊度亂要迴避呀!

大宅

萬事小心,白衣人無性,乜人都打,警察又唔理

男爵府

asukav6 發表於 19-7-21 23:45
不過昵度有人覺得元朗無差別打人唔算暴力喎

呢度啲人仲有好多覺得:反政府先係暴徒

白衣人有暴力?睇唔到!

珍珠宮

2019新春慶豚圓

jiji2 發表於 19-7-22 07:07
幾時有人要港獨

呢 d 論調都係引人講抵死
大肚婆都照打,消息話個 BB 保唔住
自從林鄭話要推逃犯條例開始
我唔上 BK, 恥與為伍

男爵府

nsychristy 發表於 19-7-22 07:42
呢 d 論調都係引人講抵死
大肚婆都照打,消息話個 BB 保唔住
自從林鄭話要推逃犯條例開始

重點係個媽媽做錯咩?著白色裙都踩中地雷?

翡翠宮

幾時有人要港獨

上星期佢地去元朗搞事俾班鄉下佬趕走丫嘛

翡翠宮

zxyggp 發表於 19-7-21 23:23
今日已經唔敢開新聞睇,有電視嘅餐廳都唔敢去,沖完涼1開facebook真係嚇到哭出來了,我細佬係元朗返工,12 ...

唔驚,飯可以唔食,新聞唔可以唔睇

水晶宮

2019勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 熱血勳章 畀面勳章 有「營」勳章 陪月勳章 爸B勳章 大廚勳章

回覆樓主:

心痛,電視都吾想開,呢D消息令人好負面,太多負能量

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章

幾時有人要港獨

系囉。事件發生咗超過1個月,直至尋日中聯辦事件前,都無人提過任何港獨同對中央不敬嘅語言。如果搞港獨,會有200萬人上街嗎?最憎D人乜都拉港獨來講!

珍珠宮

2019新春慶豚圓

kiz___be 發表於 19-7-22 07:47
重點係個媽媽做錯咩?著白色裙都踩中地雷?
呢位不幸既孕婦錯在無按999報案中心既建議「驚就唔好出街」掛。
今日仲講得出風涼話個 d, 完全無人性

男爵府

nsychristy 發表於 19-7-22 08:02
呢位不幸既孕婦錯在無按999報案中心既建議「驚就唔好出街」掛。
今日仲講得出風涼話個 d, 完全無人性
...

我有見fb講 想像唔到個刻佢幾無助……著左白裙都俾人打,仲會有人話無事做咩去元朗

民房

看到警黑合作無間,我們還怎教小孩呢?

昨天大肚婆已證實流產,心痛如絞。。。

https://youtu.be/fEkwTKxAvIo

翡翠宮

kiz___be 發表於 19-7-22 08:05
我有見fb講 想像唔到個刻佢幾無助……著左白裙都俾人打,仲會有人話無事做咩去元朗 :naugh ...

我想問下有冇大肚婆俾人打既片?

大宅

我日日睇見啲新聞都夠哂驚,個啲自稱所謂手無寸鐵既人帶哂口罩著埋黑色衫掉磚頭都仲可以叫做義士,某電視台影到佢地犯法野就圍人地仲窮兇極惡,仲離譜過旺角黑夜!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊