時事熱話

跳至

首頁

尾頁

大宅

當晚暴徒搞中聯辦,大家又有無留意解放軍都有異樣,爺就快忍唔到。好多人成日話3萬警員點唔夠人?要分18區,再分三更制,再扣埋放假同事同文職後勤,仲要將大部分前線調晒去港島幫手處理暴徒,老實講警察真係要出盡力幫香港清場,因為大家都唔想解放軍出黎。
可惜無咩人珍惜,仲要話警察,請問得兩個警察上到去,黑白衫會好似紅海咁自動分開嗎?有槍,可以開嗎?有棍,可以用嗎?經過咁多次暴力事件,今時今日有邊個上級仲敢俾d細嘅上去博,何況得兩條友,當然要問第二d區借夠人先上去啦,另外成幾十個黑衫人圍住警署,本身內面都唔夠人,仲唔關門唔通等人沖入黎倒亂咩。

大宅

Terrycarrie 發表於 19-7-23 18:04
當晚暴徒搞中聯辦,大家又有無留意解放軍都有異樣,爺就快忍唔到。好多人成日話3萬警員點唔夠人?要分18區 ...

你真係分釋得好理性,我都係咁諗~正如D人問點解醫院無醫生一樣

複式洋房

當晚暴徒搞中聯辦,大家又有無留意解放軍都有異樣,爺就快忍唔到。好多人成日話3萬警員點唔夠人?要分18區 ...

警局落閘, 警察梗係出唔到黎啦。佢地根本就無心救。再講, 有少少政治智慧就知道解放軍100%唔敢搞香港,用軍人清場,即係香港警察處理唔到啦,政府甚至可以炒哂佢地,以後直接用解放軍,唔洗差人。無左鐵飯碗,3萬香港警察暴動都似。再者,你出老解=公然破壞一國兩制,所有同香港合作嘅西方國家都可以公然話"一國兩制已亡",繼而撤資,甚至制裁中國。到時香港經濟大蕭條, 中國又失去洗黑錢嘅港口。邊有執政人士咁樣去損害自己利益?? 希望你明白喇

大宅

chungin 發表於 19-7-23 19:32
警局落閘, 警察梗係出唔到黎啦。佢地根本就無心救。再講, 有少少政治智慧就知道解放軍100%唔敢搞香港,用 ...

落閘係之後嘅事,如果你認為佢地無心救,我都無話可說,大家當然都唔想解放軍出,不過暴徒做咁多嘢四圍搞事為咩呢,真係5大訴求?之於鐵飯碗,相信太部分警察唔係太擔心呢個問題,因為一直以來都大把出路

大宅

另外打999,有好多人打,某議員仲網上叫一齊打,好多打通就係鬧人,浪費時間當然收線解決啦。真無奈,警察執法要左度右度,但原因係咩?因為有一批把口話正義嘅人處處向警方雞蛋裏挑骨頭,仲要散播好多好多不實嘅圖片同消息,每個星期黑衫嘅大大小小示威又光復,巳經夠警察忙到暈,警員壓力都好大,付出好多,但廣大市民又有幾多個明白,家人被起底,網上被欺凌,又要有班偏激人士揚言要殺害警員仔女,兼放埋教學教人點用陰毒招數又避過法律。
仲有警察絕對唔會同黑社會合作架,不嬲黑社會最憎都係警察。

洋房

你現在講得幾有道理都無用,大家透過所謂圖/片,不同媒體認定左警黑合作。

正如有d人見到老師成日有假放,人工高,以為做老師係筍工。但背後老師係做到無私人生活又有幾多人知。

大宅

many_sheep 發表於 19-7-23 20:16
你現在講得幾有道理都無用,大家透過所謂圖/片,不同媒體認定左警黑合作。

正如有d人見到老師成日有假放, ...

講得啱,有時真係有苦自己知

大宅

Terrycarrie 發表於 19-7-23 20:16
另外打999,有好多人打,某議員仲網上叫一齊打,好多打通就係鬧人,浪費時間當然收線解決啦。真無奈,警察 ...

咁真係好自私,其他市民用唔到緊急服務

複式洋房

樓主好積極咁幫警察洗底, 連紅媒TVB都播人鬧警察唔做野, 電台日日幾多人打上去鬧警察唔做野。你就坐係屋企就咩都知,人地幾多把口講你都唔信 同你講黎都哂氣

大宅

chungin 發表於 19-7-23 22:08
樓主好積極咁幫警察洗底, 連紅媒TVB都播人鬧警察唔做野, 電台日日幾多人打上去鬧警察唔做野。你就坐係屋企 ...

你都幾得意,我喺隔離post話你假,你就唔憤氣。你快d去揾第二個post洗人腦啦你,費事你一陣無糧出呀

子爵府

講開解放軍、破壞一國兩制, 會導致西方介入, 我覺得呢個論調完全錯晒。
西方要介入, 好容易搵到理由, 維吾爾族洗腦營、拆十字架, 在西方價值都比"破壞一國兩制"重要得多, 而且港人又以長壽富有見稱, 好難令人相信中國在香港做左乜野壞事。
解放軍入城見人就殺就當然唔得, 如果係平定治安, 西方點會介入? 英國佬咪得把口, 連用唔用華為5G都下不了決心。

複式洋房

你出老解=公然破壞一國兩制,所有同香港合作嘅西方國家都可以公然話"一國兩制已亡",繼而撤資,甚至制裁中國。 ...

你認為香港真係噤重要?中國而家都唔理,尤得你哋自己搞死自己。仲可以同國內人講,你睇吓所謂「民主自由」原來係一啲人用來破壞社會嘅借口。

至於其他西方國家,你估佢哋會為咗香港而令到自己經濟上受損?

唸翻起十幾廿年前嘅我都有你呢啲唸法。人大咗,政治智慧增加咗,就覺得呢啲係幾天真嘅想法。

大宅

樓主好積極咁幫警察洗底, 連紅媒TVB都播人鬧警察唔做野, 電台日日幾多人打上去鬧警察唔做野。你就坐係屋企 ...

男爵府

警局落閘, 警察梗係出唔到黎啦。佢地根本就無心救。再講, 有少少政治智慧就知道解放軍100%唔敢搞香港,用 ...

大宅

arron媽 發表於 19-7-23 22:27
講開解放軍、破壞一國兩制, 會導致西方介入, 我覺得呢個論調完全錯晒。
西方要介入, 好容易搵到理由, 維吾 ...

有時見到示威者咁過份,好似今日咁起埋人地墳墓,再亂d真係寧願解放軍出來好過。5G英國佬又真係搞笑

男爵府

Terrycarrie 發表於 19-7-23 22:34
有時見到示威者咁過份,好似今日咁起埋人地墳墓,再亂d真係寧願解放軍出來好過。5G英國佬又真係搞笑
...

哈, 你無睇live ?好out下喎

別墅

係,兩個藍衫前線可以點對住百幾個攞住武器嘅鄉黑
掉頭揾伙記幫手先係正常
要問就問吓點解大sir要攪咁耐先再派人跟進啦

複式洋房

many_sheep 發表於 19-7-23 20:16

正如有d人見到老師成日有假放, ...

係囉 點解d警察變成咁

珍珠宮

虎到金來勳章 畀面勳章

警察唔做野?淨係招呼班黃絲隊友每次都場面虛陷成大隊人出動啦!嘥氣!

大宅

HoStella 發表於 19-7-23 19:17
你真係分釋得好理性,我都係咁諗~正如D人問點解醫院無醫生一樣

點解唔問急症室要等咁耐

首頁

尾頁

跳至