時政擂台

跳至

首頁
12345...15

尾頁

伯爵府

大住肚都甘勇沖埋去人枝棍度,入院又吾同醫生講自己有左,點解啊?照理一定好緊張,馬上告之醫生先係架。

伯爵府

畀面勳章

回覆 Rita@ng 的帖子

我都好亂, 一時又話有左唔夠3個月, 但有左無入醫院? 定入醫院都唔話比醫生知? 唔信醫院, 要自己出外面診所睇醫生?有左唔夠3個月, 個肚一時好大, 一時又唔覺, 又著咁高的高跟鞋.
有左, 唔話比醫院知, 但D 黃屍知, D 黃媒知....
我唔明啊

子爵府

畀面勳章

hs3290 發表於 19-7-23 22:48
比全港人咁笑法。。比我都話大肚啦

男爵府

fayefa 發表於 19-7-23 22:36
會唔會未成年,唔俾得人知吖?未夠三個月,真係好容易流產架喎,有孕嘅話會做更詳細檢驗,有事可以立刻入院 ...

之前報道話嗰個係男朋友,唔係老公,可能俾人搞大個肚都未知點處理

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ddkaka 發表於 19-7-23 22:25
原來未夠三個月即係未見肚,未見肚嘅話即係冇人知佢係大肚婆啦,咁就唔好成日標榜「大肚婆都打」
...

點解當時人都唔講又未見肚, 網民就係咁即刻講話係大肚婆嘅, 好犀利呀
總有離別的時候

大宅

佢未婚架,所以唔講有bb,唔知會唔會過幾日冇左? 等7個月就知堅定流。

侯爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

//趙小姐指出,自己當日只傷頭,沒傷及腹部,在博愛醫院接受腦部電腦掃描前,無醫護問她是否懷孕。她周一曾接獲醫院電話,提及其電腦掃描結果顯示腦部無問題,讓她放心,對方曾問趙小姐是否有可能懷孕及對上一次經期。趙小姐說,當時反問對方為何要提供有關資料,並無向對方透露自己情况。//

//本報記者就趙小姐上述情况向博愛醫院查詢,該院回覆說根據紀錄,元朗西鐵站事件當日,博愛醫院急症室沒有接收過與事件有關的孕婦或流產個案。一般而言,醫護人員會按照病人的放射檢查部位詢問婦女是否懷孕,然而其他部位的放射檢查,包括腦部掃描,並不會對胎兒構成影響,毋須向接受檢查的婦女查詢是否懷孕。//

https://news.mingpao.com/ins/%e6%b8%af%e8%81%9e/article/20190723/s00001/1563890883621

ALL ANIMALS ARE EQUAL, BUT SOME ANIMALS ARE MORE EQUAL THAN OTHERS.

珊瑚宮

BK Milk勳章

BKsquare 發表於 19-7-23 22:24
你大肚整親邊度啊
見醫生都一定會表明自己懷孕

佢自己親口講有照xray

大宅

畀面勳章

首先呢就表明先以暴力解決問題係絕對唔支持。
首先有幾個問題好想知,
第一呢位大肚婆聲稱係唔夠三個月,咁即係佢應該睇咗醫生啦,若果當時嗰位男士係佢老公,應該都知道佢係一個準媽媽,點解係暴力事件發生嘅時候佢係反過來保護佢老公,唔通佢老公忘記咗佢老婆大左肚?
第二佢話唔夠三個月,去到醫院佢話有照X-Ray喎,大家媽媽對於呢個講法點睇呢?
第三佢明知自己係一個大肚婆準媽媽,受到嚴重嘅襲擊之後,竟然冇主動喺醫院同醫生表明,佢隱藏緊啲乜嘢呢?
第四佢係話去診所檢查左大小平安,點解佢會咁冒險唔當時喺醫院就叫醫生檢查佢?
純粹八卦
重新絕對唔支持施行任何暴力

大宅

有無打肚都好,打人已經唔岩啦,仲要打女人,上面有d 身為女人仲講埋d 風涼話真係好賤

男爵府

Zenia 發表於 19-7-23 23:13
//趙小姐指出,自己當日只傷頭,沒傷及腹部,在博愛醫院接受腦部電腦掃描前,無醫護問她是否懷孕。她周 ...

佢話自己照X-ray 架

如果冇醫護人員問佢

咁失職啦....告得醫生護士啦

正常比人打完....大肚點會唔主動出聲呀

佢唔緊張個BB架

咁多破綻...好心諗清楚先啦

珍珠宮

fanny3315 發表於 19-7-23 22:34
未3個月,但入醫院一定要同醫生講,冇可能唔講,醫管局點都會知,有可疑
...

照x-ray各樣醫生一定問你有無懷孕,如果有又點可能吾講,食錯藥打錯針累左個B個醫生好大獲架,除非佢最後無入醫院

子爵府

happymama111 發表於 19-7-23 22:47
證明,交出證明你係有咗!你話有就有啦!

黃人講嘅嘢,只要信,唔準問,
出示委任證先有得睇證明架

男爵府

對方曾問趙小姐是否有可能懷孕及對上一次經期。趙小姐說,當時反問對方為何要提供有關資料,並無向對方透露自己情况

正常媽媽點會咁答

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 BK Milk勳章

jimliu713 發表於 19-7-23 22:53
又有謠言話佢係亞嫂, 都唔知邊個真邊個假。

總之打人就唔啱。

真係唔知邊個真,但打女人真係唔啱,但嗰肚咁大未夠3個月???

男爵府

回覆樓主:

佢自己冇講大肚,即時d人又知佢大肚
大肚又照X-ray
佢男友又去打架吾照顧佢先,呢d環境點都係自己避開
不過打人者依家警方拉緊,任何暴力都係吾啱
希望佢大吾大肚都好,早日康復

大宅

Zenia 發表於 19-7-23 22:17
趙小姐透過短訊回覆《明報》表示,腹中胎兒未足3個月。她本不想被放大,「其實我已經覺得好困擾,如果 ...

呃到連X 呃唔到真 媽媽

子爵府

kirorocoffee 發表於 19-7-23 23:19
對方曾問趙小姐是否有可能懷孕及對上一次經期。趙小姐說,當時反問對方為何要提供有關資料,並無向對方透露 ...

我印象中 分流姑娘都會問上次經期

男爵府

最抵死

如果真係大肚仲衝埋去woo

佢仲要話果個係友人...老公男朋友都唔係囉

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

醫護人院做哂檢查都睇唔出佢大肚

影張相全港都睇得出佢大肚

ASUS_JT    發表於 19-7-24 00:43

首頁
12345...15