時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

Jasmine-4711 發表於 19-7-24 08:24

你夠係睇片見黑衣打白衣,我冇見白衣女人被人打。

我都無講邊個打邊個 我只係好好奇你咁仔細研究個女人點跌

公爵府

Fiona_yy 發表於 19-7-24 08:34
好唔合邏輯, 正常有咗都好緊張個胎有冇事, 有咩可能去到醫院唔同醫生講check下
點都好佢係畀人打好 無辜
...

媽媽係受害者,點解要隱瞞有左bb?
呢個媽媽好古怪,咁樣隨時害左自己骨肉。
醫院好緊張孕婦,一定會幫個媽媽做超聲波,唔會做xray。
信診所都唔信醫院?
呢個bb都好慘下。

侯爵府

bb130505 發表於 19-7-24 08:21
呢度d藍絲、黑社會支持者,好冷血,又涼薄,呢d大家都知,公認的

呢度d黃絲、暴徒支持者,好冷血,又涼薄,呢d大家都知,公認的
黃絲每次借遊行之名,暴亂為實,路過之處,滿目瘡痍,寸草不生
黃絲咁暴力,佢哋破壞嘅行為,黃絲支持者,你地可不可幫佢埋單。
佢地比黑社會更黑,佢地公然網上講覆桌,周圍公審批鬥,重話光復咗之後要清算別人,唔好話人老作,呢d係連登,暴徒群組,全有,打爛巿民車,打爛議員辦事處祖先山墳,圍堵食肆至停業,上述有乜嘢係建設緊香港
黃絲支持者,上述嘅行為,真係作為政府,警察應屈服?政府同警察屈服了,結果會係點?
俾無勇無謀的孩子組臨時政府臨時立法局?

8-)

大宅

baby_happy 發表於 19-7-23 22:34
媽呀~我好亂呀!
一時又話大肚,一時又話只係肚腩,一時又話真大肚
不過有冇大肚都唔應該扑途人嘅

醫院正常照x ray前會問有冇懷孕,點解咁奇怪?

侯爵府

二小姐 發表於 19-7-24 08:39
呢度d黃絲、暴徒支持者,好冷血,又涼薄,呢d大家都知,公認的
黃絲每次借遊行之名,暴亂為實,路過之處, ...

中國點諗?即時武力鎮壓?放棄香港,即時斷供香港一切?

香港已無利用價值,等美國英國接收?香港到時只係一舊垃圾,人人唾棄!

而家暴徒係為反而反,要政府答應一啲無可能的條件!

一句講晒,治亂世,用重典!
8-)

侯爵府

回覆樓主:

假到爆

男爵府

大唔大肚都唔應該打
但真係好奇怪竟然唔同醫生講自己大肚
唔洗檢查清楚係咪真係冇事

侯爵府

回覆樓主:

Quote fr fb:
如此假嘅大話,真係只有啲低智嘅人才會信。

生過bb嘅人都知,頭3個月係最重要的,任何一位女士未諗自己,都一定會諗自己肚入面果個。呢位女士如果真係有b, 即時就會大叫了,仲會等到送醫院?

話做檢查前無醫護問佢係咪懷孕,如屬實係醫護失職,佢就真的要去投訴。我陪兒子做任何呢啲檢查,就算我只是陪伴,也會問我有否懷孕。她居然唔講,仲懷疑人點解咁問?唔係呀?

而且正常香港人,有左個多月約6-8周,就會去政府登記,無論係咪政府生仔都好,極少人無這樣做,除了大陸來的孕婦。佢無?最後,我當你以上成立,但,居然等到第二日才睇醫生?三個月喎?

侯爵府

celiacty 發表於 19-7-24 08:44
大唔大肚都唔應該打

同意。打司機,打警察一樣唔啱,係暴徒。

侯爵府

fukuoka_saga 發表於 19-7-24 08:17
睇晒咁多頁,其實幾時有人話過唔大肚就打得?大家只係覺得身為一個正常媽媽,佢既行為真係不可思議喎。一有 ...

你懂的 #弱視睇唔到 #只睇自己想睇果段 #加啲鹽 #加啲醋 #再加啲幻想 #玩踢爆就係冷血動物

禁止訪問

男爵府

青青河邊草 發表於 19-7-24 08:46
Quote fr fb:
如此假嘅大話,真係只有啲低智嘅人才會信。

真係覺得好奇怪
佢打扮已經唔似大肚
大肚都唔著平底鞋
仲要衝去保護個男
而且醫生護士見女性都會問下係咪懷孕
點解佢又唔講自己大肚

伯爵府

從來都無JM講過一句無大肚就抵打啦,屈係無用嘅,打人點都吾岩嘅,但真係好佩服個呢位女士,有bb都甘勇猛去幫人擋棍,呢個人應該好重要架喇,重要過肚裡面嘅bb,入院檢查又吾提自己有左,姑娘問佢,佢仲好奇怪地反問點解要提供甘多資料,做乜戒心甘重啫,照X光都死吾講自己有左,突然吾記得左定係有左係秘密來架?真係好鎮定,佩服

公爵府

媽媽YAN 發表於 19-7-24 09:07
從來都無JM講過一句無大肚就抵打啦,屈係無用嘅,打人點都吾岩嘅,但真係好佩服個呢位女士,有bb都甘勇猛去 ...

應該係個肚唔暴得光,唔知個媽媽本人有乜問題點解要隱瞞,咁佢個男朋友知唔知個女朋友有左3個月?
咁落去盞愈揭愈臭,我係個媽媽好心就咪再出聲啦,既然咁秘密。

伯爵府

KamMui 發表於 19-7-24 00:22
算把啦連登仔,呢度d jm 好醒,你發幾多文宣都無用,無腦先信d 文宣
...

你就真係算把喇
有良心都唔會好似你咁

伯爵府

Catnat 發表於 19-7-24 00:22
回覆 KamMui 的帖子

你喺度妖言惑眾,對唔對得住自己媽媽身份呀

個個係5 毛 邊係媽媽
真係呀媽就慘
第時點教仔
是非不分
以偏概全

管理員

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 畀面勳章

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

celiacty 發表於 19-7-24 08:44
大唔大肚都唔應該打

啲人夾硬要信大話,毫無邏輯。

仲要毒果呢兩日都係講緊冇咗個BB,突然間當事人短訊通知明報記者?

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

s_for_samantha 發表於 19-7-24 08:37
我都無講邊個打邊個 我只係好好奇你咁仔細研究個女人點跌

有睇片盲嘅都見到啦,你哋自我催眠要勞作、要文宣

複式洋房

如果係我,有咗BB未夠三個月。我唔會淩晨兩點仲未翻屋企囉。

首頁

尾頁

跳至