自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

2024勳章

樓主稱自己於沙田禾輋分店的元氣壽司用膳,期間點了一客茶碗蒸,待朋友進食了近一半後,才驚見蛋中有一隻類似蜈蚣的黑色物體,而且朋友進食後身體亦感不適。有網民馬上提醒樓主不要把「證據」被員工收走,同時建議樓主向元氣索取醫藥費。但樓主卻回應指,店員已將「證據」收走,連收據也沒有提供,不知還可否向其公司索償。

YeungngNganmld    發表於 19-7-25 13:08
KittyNg_FB    發表於 19-7-25 10:48
大平果    發表於 19-7-25 09:45

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

先不論有冇蟲,呢個蛋都整得好肉酸下
d蛋蒸到老曬丶好似放左好耐咁
睇見已經唔想食
而家仲要有蟲
其實元氣真係非常一般,我覺得只係好過爭鮮咁咯

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

蛋花湯 發表於 19-7-25 09:19
樓主稱自己於沙田禾輋分店的元氣壽司用膳,期間點了一客茶碗蒸,待朋友進食了近一半後,才驚見蛋中有一隻類 ...

呢碗係元氣茶碗蒸???似失敗蒸蛋之作多啲喎!啲蛋老成咁

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

條蜈蚣扮緊菇絲嗎?

子爵府

回覆樓主:

蜈蚣有咁細條?

伯爵府

2024勳章

lovelybaby2015 發表於 19-7-25 09:23
先不論有冇蟲,呢個蛋都整得好肉酸下
d蛋蒸到老曬丶好似放左好耐咁
睇見已經唔想食

元氣真係越黎越差

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

伯爵府

2024勳章

Pollyowen 發表於 19-7-25 09:24
條蜈蚣扮緊菇絲嗎?

大宅

虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章

公爵府

呢碗茶碗蒸真係肉酸到不得了

公爵府

虎到金來勳章

唔似係元氣, 邊有咁老架, 懷疑傻嘢.

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

回覆樓主:

蒸到咁肉酸應該唔會攞出黎賣
大女4.5歲啦,努力成果胎兒5個月啦,10月可以見

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁核突?

伯爵府

十一哥 發表於 19-7-25 09:38

我都覺唔係元氣,我食咁蒸蛋無十年都八年,未試過咁嘅情況。而且元氣比錢一定有單,點會無收據?

伯爵府

2024勳章

nms 發表於 19-7-25 09:49
我都覺唔係元氣,我食咁蒸蛋無十年都八年,未試過咁嘅情況。而且元氣比錢一定有單,點會無收據?
...

https://ezone.ulifestyle.com.hk/article/2409168/%E5%85%83%E6%B0%A3%E5%A3%BD%E5%8F%B8%E8%8C%B6%E7%A2%97%E8%92%B8%E9%A9%9A%E7%8F%BE%E8%9C%88%E8%9A%A3%EF%BC%9F%E9%A3%9F%E5%AE%A2%E7%A8%B1%EF%BC%9A%E9%A3%9F%E5%AE%8C%E6%9C%89%E5%95%B2%E9%A0%AD%E6%9A%88%E8%82%9A%E7%97%9B%E6%83%B3%E5%98%94

ezone.hk 記者就此事向元氣壽詢求證,對方回應指,公司非常重視有關事宜,正嘗試與顧客了解及跟進。其回覆全文如下:「我們非常重視有關事宜,正嘗試與顧客了解及跟進相關事宜,並就有關事件向顧客致歉。同時,我們重申已即時丟棄剩餘之食材,並根據安全指引,再三檢查所有原材料及檢視處理情序,確保符合有關安全標準,方重新製作有關食物,以策安全。」

子爵府

元氣蒸蛋冇咁差

珍珠宮

好媽媽勳章

十一哥 發表於 19-7-25 09:38

我次次食佢蒸蛋都唔系感,都幾滑架wor

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

唔似元氣
如果元氣蒸到個茶碗蒸咁,我一打開見到都會叫佢退返走,一啖都唔會食

複式洋房

蛋花湯 發表於 19-7-25 09:19
樓主稱自己於沙田禾輋分店的元氣壽司用膳,期間點了一客茶碗蒸,待朋友進食了近一半後,才驚見蛋中有一隻類 ...

首頁
12345...6

尾頁

跳至