時政擂台

跳至

首頁

尾頁

大宅

2014年2月24日,烏克蘭防暴警察在內政部和警隊高官命令下,向示威者下跪道歉,稱後悔使用暴力。警察下跪後,烏克蘭那個州的合法州長被驅逐,宣佈獨立。然而美國提供嘅劇本可能冇預計到嘅係,在事情發生後,亦都係2014年春天,烏克蘭駐扎地有武裝部隊的193個軍事分部和單位,幾乎係在毫無障礙嘅的狀況下易幟,轉向俄羅斯,寧願為俄羅斯服務,18800人的烏克蘭軍隊裡少了幾乎16500人的兵力。

大宅

烏克蘭現在經濟萎縮,衰落成歐洲最窮國家

男爵府

D大調卡農 發表於 19-7-25 20:30
2014年2月24日,烏克蘭防暴警察在內政部和警隊高官命令下,向示威者下跪道歉,稱後悔使用暴力。警察下跪後 ...

根本雷同,但有人甘之如飴

水晶宮

2014年2月24日,烏克蘭防暴警察在內政部和警隊高官命令下,向示威者下跪道歉,稱後悔使用暴力。警察下跪後 ...

烏克蘭既分裂, 讓中國獲尖端科技。

https://www.google.com/amp/s/www.voacantonese.com/amp/4791504.html

天空之城, 快樂之地

大宅

blee427 發表於 19-7-25 20:46
根本雷同,但有人甘之如飴
最後犧牲嘅係警察,難怪本應效忠嘅武裝隊伍心寒。最後出走,寧願去幫俄羅斯。

大宅

PCCW2319 發表於 19-7-25 20:54
烏克蘭既分裂, 讓中國獲尖端科技。

https://www.google.com/amp/s/www.voacantonese.com/amp/4791504.htm ...
何止烏克蘭,當年蘇聯分裂,中國都接收了好多科學家,當然歐美國家都收咗唔少,不過聽聞美國好提防,好多嘢都唔俾嗰啲人做,只是為咗搶走人就算。而中國因為科技唔夠發達,真係好需要呢啲科學家去幫忙研究。

男爵府

仲有一樣你未必知,推翻現政府後,有兩個美國人即時入籍烏克蘭,掌管財政和另一個部長職位。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

大宅

rayhong9 發表於 19-7-25 21:01
仲有一樣你未必知,推翻現政府後,有兩個美國人即時入籍烏克蘭,掌管財政和另一個部長職位。
...
香港呢排出鏡率奇高嘅幾個外國人,唔通等住做香港財政司?

首頁

尾頁

跳至