自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

話說我上星期四落單係揀左今個星期一(8月5日)夜晚送既, 我冇為意果日係大罷工, 到果日我都預左可能會送唔到黎, 佢送唔到我都體諒既, 因為果日真係好亂, 交通都極不暢順
但佢地係一個通知都冇架, 全日冇聲冇氣, 網頁上唔到, 個APP又話抱歉今日未能為你服務, 所以我絕對有理由懷疑佢地果日係響應罷工
ok fine, 你罷工冇所謂, 我都唔反對用和平的方式表達自己的立場既, 但基本責任感都要有卦, 最少send message通知送唔到都好丫! 都算喇! 全日冇晒聲氣, 我過左12點再按入去個APP就用得返, 我就即刻改返個送貨時間係我自己喺屋企架啦, 揀左星期三早上, 佢有送貨黎, 但D貨係唔齊既, 佢話要安排第二輪送貨, 但第二輪送貨你係冇得揀時間, 係佢夾硬質俾你。
我之前已經試過一次, 佢送少左2包垃圾袋黎, 跟住求其安排第二日送, 我根本唔係屋企, 佢就咁將D貨掛響我鐵閘度囉! 係人都攞到, 好彩唔係咩貴重野。
好喇, 佢星期四就message我話要星期五早上送, 咁我一早約左人, 就想改返自己喺屋企既時間, 但佢話因為我已經改過一次唔俾我改啦(但我改果次係因為佢冇送貨黎喎, 唔係因為我自己有事要改喎!)
於是我就搵客服啦, 佢就彈個人工智能客服俾我, 完全九唔搭八, 冇真人客服揀, 叫我填form囉, OK我填, 佢星期四早上通知我星期五上午送, 我星期四十二點幾填FORM指出我唔得閒想改時間, 跟住到而家我都未收到回覆, 而家係星期五晚上11點
最後, 好彩我樓下看更肯幫我收貨
不過佢既安排都係好差, 呻完, 謝謝

子爵府

牛年勳章

回覆樓主:

佢而家個智能客服真係好9588
我有張單都分左3次嚟,如果app有多一個option係可以hold起未送嘅貨到下張order一齊送嚟就好,實在唔想佢浪費人力車油送包果乾嚟,又無提早通知(補送貨遇正我返緊工嘅時間)

allah    發表於 19-8-10 14:26

珊瑚宮

回覆樓主:

送貨我索性叫佢放門口,凍品就分開買,去實體店拎

男爵府

好想知成日話hktv mall送貨差既jm住邊區
我買左咁多年每次都好準時,送貨前一定收到電話~就算住村屋果陣都係~

子爵府

回覆樓主:

我改左實體店攞貨一段時間,
今次咁啱買多左,夠400蚊所以送貨
佢第一輪準時,但只送左部分貨品
第二輪撞正打風話遲,跟住apps睇status一直話安排中,無左影
忍唔住智能問佢,就話前日送,我就喺屋企等,又無電話打黎,過哂時我諗住入智能再問,status轉左已取消
張單7月2x號買,攪左咁耐,唉!!
下次都係實體店取貨算

大宅

我索性叫佢退錢算

子爵府

我每次訂單永遠都送漏,一張單要分幾次送,次次都要自己搵客服退錢

子爵府

NatalieTY 發表於 19-8-10 09:46
我買左咁多年每次都好準時,送貨前一定收到電話~就算住村 ...

metoo 次次都几好。係有ㄧ次早左ㄧ日送冇人收 之後cs幫我改返。

伯爵府

我買左咁多年每次都好準時,送貨前一定收到電話~就算住村 ...

暫時咁多次佢嘅送貨安排都滿意。

就算8月5日交通最渾亂個日,原定安排傍晚收貨,以為佢地可能會受交通影響,而唔會如期送貨。
但到傍晚平時收貨時間,但未收到貨,佢有通知我地,啲貨已經在運送途中。
當日收貨時間都係比平時遲一個鐘。
但完全可以接受。

wcpcelia    發表於 19-8-12 12:12

侯爵府

bing-jing 發表於 19-8-10 02:27
送貨我索性叫佢放門口,凍品就分開買,去實體店拎
放門口驚唔驚俾人攞左呀?

珊瑚宮

allah 發表於 19-8-10 14:26
放門口驚唔驚俾人攞左呀?

冇問題呀!

侯爵府

我住荃灣區, 我話佢送貨差係佢冇責任感, 黎唔到都唔通知
D貨唔齊要送第二次就唔俾揀時間, 夾硬質個時間俾你, 根本屋企就冇人
搵客服得個AI客服, 完全九唔搭八, 幫唔到我
填左form, 等左成日都冇覆

送貨員係冇問題, 有時仲好有禮貌, 但間公司有問題
我都唔想你地送貨員白行一趟, 而家天氣咁熱, 我只係想通知佢冇人叫佢唔駛黎都唔得

珊瑚宮

bing-jing 發表於 19-8-10 14:28
冇問題呀!

試過兩三次係全毋外圍包裝 ,好似超市購物咁 好在冇買m巾

侯爵府

sandypink 發表於 19-8-10 10:05
我改左實體店攞貨一段時間,
今次咁啱買多左,夠400蚊所以送貨
佢第一輪準時,但只送左部分貨品
可惜我屋企附近冇實體店
同埋我每次買D野都好大件或好重
我多數星期四儲夠500可以有95折, D貨係係比較多既, 所以我更加唔想佢地要白行
我自己出去買個餸都成身汗, 佢地拎住咁多貨仲要上門禁門鐘發現冇人仲要拎返上車
既然明知自己唔係屋企我唔明點解唔俾改時間(我已經係早一日)

侯爵府

Bloomberg 發表於 19-8-10 12:20
暫時咁多次佢嘅送貨安排都滿意。

就算8月5日交通最渾亂個日,原定安排傍晚收貨,以為佢地可能會受交通影 ...

你咁好既, 我果日係連message都冇個

侯爵府

bing-jing 發表於 19-8-10 14:30
試過兩三次係全毋外圍包裝 ,好似超市購物咁 好在冇買m巾
...
我上次就係買2個垃圾袋佢就咁掛係我個鐵閘上面

禁止發言

wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 畀面勳章

侯爵府

milk2008hk 發表於 19-8-10 14:39
我買左幾年野,送貨都有早無遲,仲會whatapp 講會幾點到
第一輪送貨係冇問題架
問題係第二輪開始果D

珊瑚宮

allah 發表於 19-8-10 14:37
我上次就係買2個垃圾袋佢就咁掛係我個鐵閘上面

噢…我係佢打嚟(或 wsapp)收貨,我叫佢放門口的,最近我直頭加個地址註明請放大門外
我哋伙數少,最近我層仲要搬淨我一戶,所以唔會阻到人的

allah    發表於 19-8-10 15:00

子爵府

呢兩個月無咩點買... 落返超市買

因為hktv 想買果d 成日都無貨

最近超市格價....其實超市都平..不過衰要拎

首頁

尾頁

跳至