影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

pigtwo 發表於 20-10-22 20:06
我睇劇集介紹,
寫每日更新2集,除了星期六只更新1集,
香討那邊網友說21-25/10 會暫停更新,

我search 唔到更新時間

公爵府

Tebing 發表於 20-10-22 20:09
我search 唔到更新時間

https://chinaq.cc/cn201009/

以上有寫

水晶宮

pigtwo 發表於 20-10-22 20:22
https://chinaq.cc/cn201009/

我知道佢原本update 時間, 但通常會再有actual 日子, 呢個search 唔到只可以等

我其實只睇到13, 跟著諗唔好出到跟播都係等出多d先繼續

子爵府

pigtwo 發表於 20-10-22 20:02
習慣左,
我c6跟我又唔同嗜好,
以前我用ipad 睇, 壞左,

我見好多人買華為夠平,你可以考慮買返部

子爵府

Tebing 發表於 20-10-22 20:28
我知道佢原本update 時間, 但通常會再有actual 日子, 呢個search 唔到只可以等

...

都係你聰明

水晶宮

Mablelin 發表於 20-10-22 20:37
都係你聰明

哈哈 講呢d?

可以開向陽而生, 黑色燈塔頂着先

子爵府

Tebing 發表於 20-10-22 20:40
哈哈 講呢d?

睇咗第一集向陽

蔣欣駕馭呢個角色有少少欠缺說服力

之後我再去百度一下,就正如Rose所講
上一套係白百荷主演,網民將佢兩個比較

的確有個落差

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Mablelin 發表於 20-10-22 20:51
睇咗第一集向陽

蔣欣太壯太高大,出場著件衛衣加髮型感覺好大媽,對比白百荷,後者更似癌症病人,不過原型人物真係唔係細碼瘦弱嘅典型癌症病人樣,電視劇加咗好多旁枝,冇咁集中講主角抗癌嘅心路歷程,呢樣先令人有d擔心。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Tebing 發表於 20-10-22 20:40
哈哈 講呢d?

黑色燈塔我尋日睇咗兩集,唔錯,睇得過,亦有講解關於大陸司法制度同法庭審理機制知識,每集最後都有科普有關話題,吳倩原本係飾演一對分開咗嘅孖女,姐姐要求妹妹代佢考試去做法庭實習生,因為自已有事要離開一陣,而讀法律係佢夢想,妹妹最後答應,亦成功考到實習資格,最後妹妹只好冒名頂替姐姐直至佢返家,故事就係由咁樣開始。

子爵府

rose-mag 發表於 20-10-22 22:34
蔣欣太壯太高大,出場著件衛衣加髮型感覺好大媽,對比白百荷,後者更似癌症病人,不過原型人物真係唔係細 ...

我看到4 ,⋯⋯⋯⋯⋯⋯ 有啲想跳船

子爵府

rose-mag 發表於 20-10-22 22:40
黑色燈塔我尋日睇咗兩集,唔錯,睇得過,亦有講解關於大陸司法制度同法庭審理機制知識,每集最後都有科普 ...

故事大綱都OK吸引:

子爵府

rose-mag 發表於 20-10-22 22:34
蔣欣太壯太高大,出場著件衛衣加髮型感覺好大媽,對比白百荷,後者更似癌症病人,不過原型人物真係唔係細 ...

我睇奔騰年代佢都做得幾好嘅!

但係呢個角色⋯⋯⋯⋯真係要吸晴啲先得囉

佢實際年齡37歲叫佢飾演28歲真係有啲頂唔順喎

水晶宮

Mablelin 發表於 20-10-22 22:45

超齡

王國長老

Mablelin 發表於 20-10-22 06:45

37歲飾演28歲唔係唔得,不過蔣欣本身個樣都比較成熟,身裁又比較高大,好難可以靠化粧扮到後生。童瑤都35歲,佢係高但比較瘦同骨架細,佢演28就冇咁違和。孫儷都38歲,要佢演28都仲可以,主要係身型同樣比較細個D。

好彩蔣欣配高偉光,高咁高大,襯落去冇咁突兀。配一個矮細少少男主都會顯得蔣欣太大件,唔似病人。

子爵府

rose-mag 發表於 20-10-23 02:26
37歲飾演28歲唔係唔得,不過蔣欣本身個樣都比較成熟,身裁又比較高大,好難可以靠化粧扮到後生。童瑤都35 ...

完全同意!

水晶宮

Mablelin 發表於 20-10-22 20:51
睇咗第一集向陽

我今個星期忙完啦打算繼續描準

打算開向陽同黑色燈塔

水晶宮

Mablelin 發表於 20-10-22 22:45

譚松韻完全可以駕馭這個角色, 活潑、樂觀、積極、勇敢.......

子爵府

Tebing 發表於 20-10-23 08:05
我今個星期忙完啦打算繼續描準

打算開向陽同黑色燈塔

向陽、你試吓睇吓

子爵府

bbbusy 發表於 20-10-23 08:21
譚松韻完全可以駕馭這個角色, 活潑、樂觀、積極、勇敢.......

Exactly

蔣欣⋯⋯⋯⋯真心唔得

水晶宮

Mablelin 發表於 20-10-23 09:06
向陽、你試吓睇吓

你地d comments 一般喎咁睇唔睇呀?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊