母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

一直都打算要堅持人奶餵到阿B唔食為止 但事實同想像都係有啲落差 原來真係會無奶 屋企都成日煲魚湯 先勉勉強強夠

別墅

laylababy 發表於 19-8-10 22:00
一直都打算要堅持人奶餵到阿B唔食為止 但事實同想像都係有啲落差 原來真係會無奶 屋企都成日煲魚湯 先勉勉 ...

如果係生完冇幾耐,奶少係正常,埋身餵多d同放鬆下心情就會有多d奶,另外我自己都有飲白蘭氏雞精上奶

複式洋房

係咁㗎啦,奶呢啲野好難講,都唔洗咁失望自責,其實補吓奶粉都好閒既姐

複式洋房

bonnyyuyu 發表於 19-8-12 19:01
係咁㗎啦,奶呢啲野好難講,都唔洗咁失望自責,其實補吓奶粉都好閒既姐

無錯,餵得幾多得幾多,唔洗太介懷,精神健康對於奶量都好重要,可以食吓木瓜,煲啲豆湯,花膠滴雞精都好好,我生完開始食,奶水幾足

複式洋房

tingting_ng 發表於 19-8-12 12:44
如果係生完冇幾耐,奶少係正常,埋身餵多d同放鬆下心情就會有多d奶,另外我自己都有飲白蘭氏雞精上奶
...

而家餐餐都食飯, 係咪食得愈多飯會愈多奶架? 雞精我頂唔頫佢陣味..

複式洋房

bonnyyuyu 發表於 19-8-12 19:01

我都明, 而家補緊奶粉, 不過都想努力D追返個奶量

複式洋房

puiyeehoho 發表於 19-8-12 19:29
無錯,餵得幾多得幾多,唔洗太介懷,精神健康對於奶量都好重要,可以食吓木瓜,煲啲豆湯,花膠滴雞精都好好,我生 ...

都唔係介懷既 係唔甘心多D 木瓜有成日食呀 豆湯就無乜點煲可以trytry 花膠滴雞精係邊隻?邊度買到?都想試吓

大宅

餵奶前試下用熱毛巾敷下,心情放鬆先易d有奶,加油!

複式洋房

laylababy 發表於 19-8-13 19:47
都唔係介懷既 係唔甘心多D 木瓜有成日食呀 豆湯就無乜點煲可以trytry 花膠滴雞精係邊隻?邊度買到?都想試吓 ...

餵之前可以按摩下先 刺激分泌 花膠滴雞精係御X堂嗰隻 我諗萬0嗰啲都有

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊