懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

已刪除用户

複式洋房

肥虎虎 發表於 19-8-22 22:24
我諗樓主係想講會陰
子宮如果係咁,即係止唔到血
仲唔推返入去做手術

我冇講錯係子宮 醫生轉述的
覺得你好似仲清楚過我本人咁樣喎:)
佢同我開刀時候子宮撕裂 咁當然當刻就要縫好啦 你駁故都用下腦啦好冇啊 把口臭到咁樣 有問題

男爵府

aliceyung 發表於 19-8-23 14:09
我冇講錯係子宮 醫生轉述的
覺得你好似仲清楚過我本人咁樣喎:)
佢同我開刀時候子宮撕裂 咁當然當刻就要 ...

無論係邊度出錯都好醫生有作出補救就ok
始終手術係會有風險
尤其你開刀傷口要康復更要長一點時間
好好坐月唔好亂動氣好傷身
經過今次不快既經歷
下次你唔好揀政府生
私營機構應該合適你多一點
take care

複式洋房

klyilok 發表於 19-8-22 21:49
手術令子宮撕裂左,咁都得既咩?
屯醫好似咁求其咁既

係啊真係好求其 我手術後7日去拆線 姑娘同我講唔拆得 因為傷口聯得好差 之後再叫我等等搵多個有婦產科經驗嘅姑娘埋黎睇 佢地睇完問我醫生有冇同我講解過個傷口 我話冇 之後佢地都你眼望我眼 姑娘話我傷口18cm長 縫左五針 但有啲位冇聯好 仲不斷流緊血水 不過已經好慶幸冇傷口發炎 .......我唔係專業我唔知咁聯有冇問題喇真係

大宅

aliceyung 發表於 19-8-23 14:17
係啊真係好求其 我手術後7日去拆線 姑娘同我講唔拆得 因為傷口聯得好差 之後再叫我等等搵多個有婦產科經驗 ...

18cm長
因為搬左屋,仲諗住下胎去屯醫生,聽完你經歷都好擔心

複式洋房

肥虎虎 發表於 19-8-23 14:15
始終手術係會有風險

真係好多謝你咁有心
你都知生完仔嘅媽媽特別敏感
你呢番說話簡直係雪中送炭一樣好warm 好touching 真係多謝你 你同個啲講風涼說話嘅人真係無得比:)
生唔生多一胎我都未知 多謝你咁有心啊真係:)
你都take care 好人一世平安:)

複式洋房

klyilok 發表於 19-8-23 14:20
18cm長
因為搬左屋,仲諗住下胎去屯醫生,聽完你經歷都好擔心
...

我今次嘅經歷或者真係唔好 但我都不能夠抹殺仲有啲好嘅醫生同姑娘 呢啲野真係講彩數 係我運唔好 你或者會好好的 唔好咁擔心:)

大宅

aliceyung 發表於 19-8-23 14:25
我今次嘅經歷或者真係唔好 但我都不能夠抹殺仲有啲好嘅醫生同姑娘 呢啲野真係講彩數 係我運唔好 你或者會 ...

祝你快點好番,照顧好自己同bb

別墅

肥虎虎 發表於 19-8-23 14:15
始終手術係會有風險

針唔拮到肉唔知痛,我相信樓主已經好難受,何苦係人家傷口上灑鹽?

公立醫院質素參差係事實,但唔代表要因為咁要去私家。如果要理解成要去接受醫療失誤/某部分醫護人員得過且過,而唔係佢地要去改變佢地既質素,你會唔會覺得自己既諗法好可笑?

醫護係專業人士,我地將條命交到佢地手上,係信賴佢既專業,而唔係要接受佢地既失誤。

將心比己,如果發生係你身上,你會講得咁灑脫嗎?

別墅

aliceyung 發表於 19-8-23 14:23
真係好多謝你咁有心
你都知生完仔嘅媽媽特別敏感
你呢番說話簡直係雪中送炭一樣好warm 好touching 真係多 ...

Take care!好好坐月,BB健康成長係對你最大既回報!瘋言瘋語大可一笑置之

複式洋房

lovebb2018 發表於 19-8-23 18:42
Take care!好好坐月,BB健康成長係對你最大既回報!瘋言瘋語大可一笑置之

多謝你!!多謝你為我發言,此時此刻我都希望以自己盡快復元,bb健健康康作為我忘記呢啲不快嘅原動力!多謝你,你嘅說話對我而言已經好溫暖,亦係對產後媽媽十分重要的一種支持!多啲你呢種人相信真係會更美好!放心啦!我唔會理啲落井下石嘅人!我會撐住!多謝你^^

別墅

aliceyung 發表於 19-8-23 14:17
係啊真係好求其 我手術後7日去拆線 姑娘同我講唔拆得 因為傷口聯得好差 之後再叫我等等搵多個有婦產科經驗 ...

我朋友上個月先生完,個傷口開左20cm(emoji)仲要發哂炎⋯

別墅

Luvbbying 發表於 19-8-24 09:20
我朋友上個月先生完,個傷口開左20cm(emoji)仲要發哂炎⋯

請問都係屯醫?我12月生,一直聽屯醫有可能出現呢d情況都有擔心,考慮緊轉唔轉私家好..

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

媽媽加油呀!邊間醫院都會有好有唔好既醫護,由其產婦特別敏感,有時啲說話過左就算,唔好再擺上心啦。bb 出世去兒科其實好普遍架咋。我係廣華緊急開刀既,bb 都吸左燭胎水住左一個星期兒科打抗生素啊~另方面諗兒科姑娘會照顧好bb 架嘛,你都想bb check 清楚身體,健健康康出院,總好過番到屋企有咩異樣自己又唔識處理丫係咪?唔好怪責自己啦。我bb 就快3個月好精靈可愛添。

複式洋房

比咁多醫生check 宮頸都好難頂。。我check 左兩次感覺都好唔舒服呀~ 我係待產房都有駁胎心機 不過駁得好實下,我係果度過左一晚典黎典去都無乜移位,所以當下你bb 心跳下跌咁緊張都好正常既。始終個個媽媽經歷不同,大家比啲同理心,呢度只係個平台分享下ja

別墅

oslayee 發表於 19-8-22 01:30
都唔明啲人點解人成日話要好服務就去私家啦!政府係咁㗎啦!

做人要進步,公營機構都要進步。

唔係唔改善,係人手不足問題!私家咁貴,人手足夠差好遠。
私家順產我揀左仁安12月生,朋友1.5年前生埋單7-8萬。

別墅

aliceyung 發表於 19-8-23 19:32
多謝你!!多謝你為我發言,此時此刻我都希望以自己盡快復元,bb健健康康作為我忘記呢啲不快嘅原動力!多 ...

我本身已經book左仁安生,但公立就派去屯門。睇完你呢個post,我決定問阿媽借地址,唔係屯門生!

首頁

尾頁

跳至