自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

想問下如果我去坐飛機去外地,但未confrim邊日會回港,買機票係咪買單程先之後先買回程,定係有得買來回之後有得改日期,因為之前未試過,有無jm有經驗,thx

禁止訪問

子爵府

虎到金來勳章

Venusmoon 發表於 19-8-16 19:56
想問下如果我去坐飛機去外地,但未confrim邊日會回港,買機票係咪買單程先之後先買回程,定係有得買來回之 ...

1) 可分開2程單程, 但價錢貴, 單程同來回差唔多價

2) 可買完來回,之後改。但要睇條款,愈平既機票,彈性愈少。可能無得改, 或要加錢改。

你可去 skyscanner.com 到查一下, 單程, 同來回既價。

如果預左要改票,直接係官網買,因經 agent買, 要透過agent同航空公司改, agent要收費用。

大宅

princessgw 發表於 19-8-16 20:38
1) 可分開2程單程, 但價錢貴, 單程同來回差唔多價

2) 可買完來回,之後改。但要睇條款,愈平既機票,彈性愈 ...

唔該曬你

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

Venusmoon 發表於 19-8-16 19:56
想問下如果我去坐飛機去外地,但未confrim邊日會回港,買機票係咪買單程先之後先買回程,定係有得買來回之 ...
你計劃幾耐先返來,

就算可以改期的機票(要付手續費),也是有限期,
(例如:六十日内、三個月内、半年內、某日期之前的)

每張機票條款不同,買之前要了解清楚。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

如果去遠既地方, 買單程會唔會唔俾入境?

大宅

bosch 發表於 19-8-16 21:02
如果去遠既地方, 買單程會唔會唔俾入境?

會架。我坐澳航時,有兩個法國人只買了單程去泰國,澳航唔比佢哋上機,話如果唔比入境,佢哋航空公司會罰錢。最後佢哋兩個要即刻買張由泰國出境機票先比佢哋check in.

首頁

尾頁

跳至