夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

Yumi86Wong 發表於 19-8-17 21:25
回覆 anna59 的帖子

最奇怪係c6幫過佢乜手我蒙在鼓裡,個女突然多謝我添。真的別有用心 ...

我覺得你咁諗都合理
照常理當時幫完手都有向你老公道謝,轉頭又同你道謝.....咁煞有介事
如果a媽媽幫完b媽媽,b會唔會咁見到a老公就再多謝人哋一次呢?

但問題係出於你老公個心
你只可以管好自己老公
牛唔飲水唔㩒得牛頭低
一係自己接放學,一係就同老公一齊接放學
同老公穩固感情,加倍溫柔同扮靚啲,男人始終係視覺動物

討論區總有唔同意見,有人會認為當事人多疑
但樓主你先係當事人
各個人之間嘅表情、語氣、對答等等......
各種細微顯示都係一種訊息,相信你自己最清楚

子爵府

回覆樓主:

樓主c6又咁得閒成日接放學 不過確實好多男淫女賤 開始一個眼神都可搭上

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

不過如果有野, 又未必會響你面前成日提住另一個同學仔媽咪, 真係唔怕你起疑心咩?

大宅

信自己直覺

男爵府

Yumi86Wong 發表於 19-8-18 14:23
回覆 Smallraindrop 的帖子

你講得好啱,佢正正係一位好喜歡受人歡迎的人,而我c6份人都好nice。有次我都 ...
要小心,呢個媽咪唔係良家婦女,即使未必系鐘意你老公但撩到你老公佢當自己贏咗,好討厭呢D姣婆自認為自己有魅力,下次你老公再提你就爆佢啦
簡簡單單,開開心心!

禁止訪問

男爵府

都係果句啦:色字頭上一把刀,好自為之

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

可能比較夾...唔一定有野既..
不過, 你溫馨提示下C6

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ada_fung 發表於 19-8-17 18:42
唔明點解你矛頭只指向個女家長有陰謀,
如果你老公係咁純品專一,你就唔會擔心出post問吧?
邊個主動都未 ...

我都覺得樓主好bias, 點解佢向你講多謝你老公你就覺得佢係勾緊佢?你都識講佢老公係高職位,呢個世界上有樣嘢叫opportunity cost,佢為左你老公放棄搵錢多的另一半都幾大犧牲下,你老公真係有咁既魅力?兩公婆講個信字啫,你又冇講幫人哋乜嘢,如果係舉手之勞who cares,如果係上人哋屋企又冇同你講聲就另一回事啫。

珍珠宮

樓主系唔系自細無異性朋友, 所以咁多疑? 男同女都可以做朋友假, 如果你老公鍾意人, 系你老公既問題姐, 老公系花心, 就算唔系呢個女人, 一樣可以識到第二個

複式洋房

rayrayus 發表於 19-8-23 06:52

我都覺得樓主好bias, 點解佢向你講多謝你老公你就覺得佢係 ...

講得啱呀,世界上唔係男就係女,人哋老公長期出差,唔代表要搵男人喎可能你覺得自己老公太吸引啦
一個幫忙,一句多謝,很普通的事,可能你想太多了

大宅

yau2012 發表於 19-8-18 13:46
回覆 ho6412 的帖子

我都覺得係重點,同埋你老公平日係咪都咁喜歡幫人?

如果唔係呢?

大宅

你老公係高大有形款?可能個女人只想收兵,或從寂寞中(假設係老公長期不在身邊的埋怨婦)找點有人夫鐘意的勝利感。唔奇

男爵府

Yumi86Wong 發表於 19-8-17 14:46
C6一向幫手接小朋友放學,最近我發覺到一樣嘢,就係覺得佢對一個媽咪頗有好感。可能我一直都好少去學校接放 ...

我覺得男女都有好感,我湊放都見有爸爸接嘅,但通常其他媽咪或該爸爸都會避忌啲,大家明嘅,同樣你都唔會同人地爸爸咁close啦

大宅

回覆 milk0760 的帖子

如果唔係的話,個女人在樓主老公心目中就比較特別了,那就需要小心注意,盡量減少2人單獨接觸, 因為好多感情都係一瞬間突然撻著的……男的現在可能只是覺得和女的相處舒服,冇壓力,但如女的比較寂寞(尤其丈夫經常不在港,有另一男人即使只是幫忙做小事,也可能 覺得對方體貼), 慢慢可能變成 依賴 請求幫忙, 男的也可能因此而產生英雄感,再演變下去就很危險了!

首頁

尾頁

跳至