心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 toromama 的帖子

jm我好有同感
以前我都好就人,特別是姊妹,暗啞底自己調時間去就人地,
最終人地唔會特別珍惜你的,所以現在學懂只需要隨心而行,
自己都有自己時間表可坦白相告,等人都學下就下你
亦不用覺得互相拖欠

另外想回應有jm都羨慕有姊妹,
個人經驗,親生姊妹未必一定好close的,
那種妒忌分分鐘可以勁過朋友
所以我反而同朋友close啲,慶幸有幾個知己良朋,
雖然不常見面但很珍惜

禁止訪問

琥珀宮

toromama 發表於 19-8-20 02:38
唔知點解,所有人都係,你當佢朋友,佢唔當你朋友
已經疏遠了大部份人,只淨返比較可靠的朋友
唔開fb唔玩ig ...

我仲得意,如果覺得同佢地好friend嘅,其實唔係,好多時有聚會都唔會預我
但調轉覺得普普通通嘅,冇諗住交心嗰班,嗰班反而對我好好,成日搵我

大宅

YKU_123 發表於 20-1-6 15:35
我人生都愈過好多!以前有個小妹妹做櫃檯登記,同佢好好傾,佢話想轉做行政,但好多野唔識,叫我教佢,我 ...

哇........
好賤格....
禁細個已經禁.....
大個左個品一定唔方好...

大宅

我也由巳经少 變到冇晒了 只剩下fb的 後来識左一個 出来反而唔習惯了 唔識講野 反而觉得壓力 而家好享受自己去街行食野 free到極!重使少左錢

子爵府

Jessch 發表於 20-5-31 23:40

我也由巳经少 變到冇晒了 只剩下fb的 後来識左一個 出来反而唔習惯了 唔識講野 反而 ...
我同你一樣呀!好有同感,由巳少朋友變到冇晒,都曾識過新朋友,同你感覺一樣,唔習慣,唔識講嘢,反而覺得壓力,同好反感,初相識就不停問我好多私事,起我底,又八卦我日常生活,我最怕同人交代我既事,食餐飯不停俾人問問題,好似做訪問咁,食完餐飯返到屋企又唔開心,都唔想維繫做朋友,浪費我時間,感覺無朋友仲舒服,寧願用啲時間係屋企上網,睇戲,陪家人飲茶,食飯仲開心,我又喜歡自己一個行街

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

子爵府

回覆 小傑媽媽 的帖子

我同你一樣都係遇到好多小氣既人,好灰。

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

別墅

完全明白,其實我由細到大都冇朋友,就算原本好fd都會因為一d事或者一d人,令到我地反面或者唔會再聯絡。

依家只係得返一個真心朋友,不過佢唔係得我一個朋友,佢都有自己既朋友同活動,而且我搬左,大家就唔可以話落去行下傾下計,佢有男朋友時,都會有d重色輕友,哈哈

其實我真係好想有幾個真心朋友,可以成日約出黎食飯,行下街,去下唔同地方,又會傾下計,咩都講一餐

就算曾經覺得好岩傾,但都唔會有以上既活動,同埋唔會keep住長傾,你冇咁既心,人地未必有

子爵府

回覆 小傑媽媽 的帖子

我最近先發覺到身邊嘅小氣朋友搞緊分化,激死人。

已刪除用户

已刪除用户

子爵府

回覆 小傑媽媽 的帖子

希望佢第日都得到報應,比佢啲好朋友搞分化杯葛佢。

別墅

小傑媽媽 發表於 20-6-2 15:24
你都好呀,有一個知心朋友,我一個都冇,d人個個好小氣,小小事就小題大做,冇同理心,所以好難keep到長久 ...

希望我地都可以快d遇到,但真係好難,因為點會冇喇喇識到新朋友

已刪除用户

別墅

sang02363 發表於 20-6-2 15:21
回覆 小傑媽媽 的帖子

我最近先發覺到身邊嘅小氣朋友搞緊分化,激死人。 ...

我係舊公司就係咁,個個人好鐘意搞分化,最後我同個朋友冇聯絡了,個朋友除左係同事,我地之前就識,係同學,幾好朋友架,咁就冇了

已刪除用户

已刪除用户

子爵府

無論乜嘢事都係隨緣。

首頁

尾頁

跳至