心聲留言

跳至

首頁
12345...8

尾頁

大宅

回覆 小傑媽媽 的帖子

好多謝你,你個reply令我舒服好多,我大既都知道點做了
因為呢幾個朋友係我結婚時的姊妹,我都唔想疏遠後睇返d相又覺得失落,不過你講得岩,如果咁大壓力真係算了,反正我知道佢地之後都係會繼續私下約,而我自己又係會介意

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

大宅

回覆 小傑媽媽 的帖子

姊妹先容易互相猜妒,我有一個好麻煩既家姊,而家已經沒有來往!其實如果屋企感情好,有愛,子女既人際關係都會好,所以呢d係命水,整定,努力過就算了

大宅

回覆 Pollyowen 的帖子

會呀,君子之交,呢種關係最好,不過比較短暫

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

toromama 發表於 19-8-20 14:13
回覆 Pollyowen 的帖子

會呀,君子之交,呢種關係最好,不過比較短暫
都係架, 好似以前去旅行跟團咁, 會同團友幾啱玩啱傾, 回港就SAY BYE BYE

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小傑媽媽 發表於 19-8-20 14:58
由细到大,我哋屋企人之間相處都好冷淡,我冇一個值得回味既童年,所以细细個我就已經好少出聲,可能因為 ...
我有d親戚全年只係過年見一次, 真係仲生梳過朋友

大宅

Mnbvcxdsa 發表於 19-8-20 09:32
我同你一樣,寧願無朋友,我以前是個唔可以無朋友既人,過去都識過好多朋友,但年紀,環境轉變,性格都會 ...

看完你的留寫我心底話,算命話我孤獨的。

公爵府

toromama 發表於 19-8-20 12:07
回覆 Mnbvcxdsa 的帖子

我諗所有曾經好重視友情的人,大個左都會有呢種感覺,因為呢種傷害係好深,細個時 ...
我細個時同你諗既一樣,都好樂觀以為一定會識到知心朋友,大個左先知係好難會有,我以前都遇過你唔開心既事,都曾經比朋友咁對我,明白你感受,你唔算傻,我仲傻,我用左兩年幾時間先平復心情,我都係個好重視朋友既人,一被朋友傷害,就會好傷心,要用好長時間先忘記到,所以我都怕左識朋友,無朋友就無傷害!

大宅

回覆 小傑媽媽 的帖子

我同你一樣,以前我一家4口,家姊同阿爸反左面唔講野,阿媽好憎阿爸,我同家姊又唔岩,唉!總之日日嘈交!以前我好辛苦儲錢買左部彩mon電話俾自己,點知我家姊以為係我媽買,走去鬧我阿媽!我眼見人緣好既人,佢地屋企好有愛,兄弟姊妹好好感情唔會咁樣互相猜妒,所以呢d真係命水!有好家庭就有好朋友!

大宅

回覆 Mnbvcxdsa 的帖子

而家真係唔敢再攞個心出來了!大家客客氣氣,閒聊下就好!無人在身邊就無傷害!

已刪除用户

已刪除用户

大宅

回覆 小傑媽媽 的帖子

我地諗法同經歷都好似!可以認識都好!我今日專心工作都叫做平服左少少以後我地可以係呢到閒談下,分享下感受

已刪除用户

已刪除用户

男爵府

小傑媽媽 發表於 19-8-21 11:27
工作同時間真係治療創傷既靈藥,曾經我最親既人離開左我,我都係靠一日返兩份全職工作,令自己冇晒時間去 ...

基本上我都冇见過有一個人,可以大家只講吓笑,谈吓天,唔好猛問問問私人問題嘅人,成日想知想比較,真係怕怕了,咁樣感覺無朋友仲好,一個人舒服得多了,起碼唔使要成日答D唔想答嘅野,同人做街坊亦一樣,大家见面打招呼,有禮貌叫吓早晨係唔夠,人地唔係要呢D,係要問你私人事,你唔想,次次只係早晨打招呼,慢慢就見到好兇嘅眼神,觉得你怪,扮野,乜都唔想講就黑你面,做人好無奈!

男爵府

回覆 小傑媽媽 的帖子

好,有同感受。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

toromama 發表於 19-8-20 02:38
唔知點解,所有人都係,你當佢朋友,佢唔當你朋友
已經疏遠了大部份人,只淨返比較可靠的朋友
唔開fb唔玩ig ...

朋友都係唔同層次O既..唔駛咁唔開心

翡翠宮

toromama 發表於 19-8-20 02:38
唔知點解,所有人都係,你當佢朋友,佢唔當你朋友
已經疏遠了大部份人,只淨返比較可靠的朋友
唔開fb唔玩ig ...

只可:朋友係重要若揾啱你又明你!有时重要过身边人。

首頁
12345...8

尾頁

跳至