時政擂台

跳至

首頁

尾頁

公爵府

李露眉 發表於 19-8-20 11:37
點解d人話佢要回應?上次記招我記得佢有回應?

而家要佢回應定答應?

其實林鄭回應左好多次!
可能班優質黃絲,黃記者,黃社工,黃醫護唔識分回應同答應!

男爵府

Ronnym 發表於 19-8-20 13:02
香港人, 黑衫人....香港政府, 一人讓一步, 咁先可以有得傾, 大家先有生路
黑衫既衝出黎用暴力, 警察又升級 ...

之前咪一早話暫緩咯 政府讓左了,係D人死要挍亂,邊有好好地想傾啫

水晶宮

Ronnym 發表於 19-8-20 12:41
5大訴求, 缺1不可... 對於我個人黎講
我不能完全認同.

林鄭落台邊個上?

公爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

回覆樓主

其實回應過,印象中高官記者會陳帆都回應過,好似早幾日呢度見過個post講內地官員都有回應過,只係回應唔係班人心目中想要既野就話冇回應過,根本唔係要回應,係答應

伯爵府

回覆樓主:

回應左,但黃絲同暴徒既回應=答應
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

別墅

回覆樓主:

班曱甴吾係要傾,係佢地提出咩歪理,政府都要無條件答應,佢哋就會收手!
不過班曱甴遲啲諗到新要求,會再重施故技!
騙徒手法層出不窮!

伯爵府

李露眉 發表於 19-8-20 13:08
林鄭落台邊個上?

我唔知, 亦唔係我個人訴求
我亦唔認林鄭要下台, 因為佢落台, 另一個上台, 都係一樣

伯爵府

kckkck 發表於 19-8-20 13:07
之前咪一早話暫緩咯 政府讓左了,係D人死要挍亂,邊有好好地想傾啫
...

咁...暫緩係暫緩....擱置係擱置.... 撤回係撤回...法律既野..... 係針著字眼既....
香港人最重視既, 都係法治麻....

既然連THE BILL IS DEAD.... 壽終正寢 都講埋, 點解唔好好地....用法律字眼講撤回呢~

呢一步, 無人肯行, 咁就一定打結, 打死結....

如果政府肯定呢一步, 我諗 "和理非" 既會接受, 繼而社會有傾既空間.
再傾獨立調查, 點查, 邊到開始查, 係有參與既都查.... 左派,右派,法官, 藍黃都搵代表, 細節都要傾, 只要開始左對話, 總有得傾~
萬大事總有商量.

我並唔係討論邊個對與錯既問題, 我真心希望政府也好, 各派別市民也好, 示威人示人也... 都肯一人讓一步.
寸步不讓, 對全部人黎講, 一點好處都無

sklui    發表於 19-8-20 20:14

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

李露眉 發表於 19-8-20 11:42
我覺得成件事變左仇警

警隊無辜硬食

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Ronnym 發表於 19-8-20 13:52
咁...暫緩係暫緩....擱置係擱置.... 撤回係撤回...法律既野..... 係針著字眼既....
香港人最重視既, 都係 ...

認同,大家都要停一停,諗一諗

男爵府

醒目開學勳章

回覆 Ronnym 的帖子

你講曬我想講既野出黎 !

伯爵府

yy2004 發表於 19-8-20 14:02
回覆 Ronnym 的帖子

你講曬我想講既野出黎 !
而家, 社會上一有風吹草動...

曱甴呀, 乞衣呀, 黑警呀, 狗官呀, 淋病呀... 再難聽既說話都盡現....
睇住BK D POST, 睇住IG D 圖, 我唔知道其他人有咩感受, 但我覺得好心痛....

曱甴黑警狗官淋病, 都係我地未來社會棟樑, 大部份係社會精英, 大家都係香港既一份子....點解會變成咁.

老一輩教我地, 每一年事既爭吵, 一隻手係拍唔響..... 我地唔怪得晒政府/警察, 亦唔怪得晒上街既人/所謂勇武
同樣地, 針無兩頭利....唉~

我真心唔想香港變成咁... 市民同政府/警察之間變得對立
朋友同朋友之間, 家人, 都因為政治而對立.

兩邊都好, 那怕係我地D 小市民, C9網友..........鬧係有用既, 冷嘲熱諷係有用既, 香港就唔會變成咁, 收唔到科啦....

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

佢地係要答應,唔係要回應!

伯爵府

Ronnym 發表於 19-8-20 13:02
香港人, 黑衫人....香港政府, 一人讓一步, 咁先可以有得傾, 大家先有生路
黑衫既衝出黎用暴力, 警察又升級 ...

佢地話時代革命,光復香港呀,仲話要讓

大宅

kitbebe 發表於 19-8-20 15:12
佢地係要答應,唔係要回應!

TOTALLY AGREE 他們不是要回應,是答應.....
擺明要脅!!
我要強力DDT...

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

口號就叫回應,實質係要答應!一班垃圾

侯爵府

b52 發表於 19-8-20 12:43
回左,
不過唔係佢地想要既答案,
成機藉口搞搞陣

懶人包?今早回應左d咩?

大宅

回覆樓主:

好心佢哋啦!下次直接叫“答應5大訴求”咁咪仲好!政府唔答應,就可繼續大叫“答應5大訴求”!就可以無限loop啦!

回應回應回應!人地已經回應左都仲叫回應!好無聊!

大宅

回咩應呀, 佢地中文水平低, 其實佢地係要答應, 不知所謂, 人地回應左九萬幾次啦

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

honeybibibibi 發表於 19-8-20 16:14
懶人包?今早回應左d咩?

請看

https://www.facebook.com/156468627834558/posts/1438251839656224/

首頁

尾頁

跳至