時政擂台

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

我有聽聞過爆眼少女唔報警,係因為佢一報警,就要被控非法集會,藏有攻擊性武器而入罪<--呢個只係傳言

而警方係記者會講,少女報警前係唔會入罪<--呢句又點理解????

大部份示威者都唔想被付上罪名。但當中有人明知犯法、傷人, 又去做,就要受到應有的"果"。

我的理解---他們提出特赦的原意係一些重要人物例如爆眼少女...因為佢一解釋,可能少了示威 (理想層面咁講)

但我覺得如果果爆眼少女如果有良知, 係咪可以轉為(污點証人)出來講成件事,減少社會現在無止境的紛爭!

大宅

唔明佢嘅學術成就關政治咩事

大宅

winnie40 發表於 19-8-22 11:40
睇得出佢想做咩啦,佢只提7.21 元朗打人同盲眼女
...

司馬昭之心路人皆見

男爵府

開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投

我本來好尊敬佢(作為一個學者), 而家咁嘅發言.....唉.

大宅

angiehouse 發表於 19-8-22 08:30
佢系未黃加?定系太沈醉于學術研究,不知人間何世? 佢話白衣人同爆眼事件系香港人最大心結,要找出原因吾系 ...

不如佢同爆眼女講下,叫佢自首然後可能有特赦囉

珍珠宮

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

袁醫生研究得病毒多,俾病毒毒壞咗個腦

伯爵府

醒目開學勳章

好心佢繼續收埋自己喺個實驗室啦!

大宅

係咪佢有親戚或家人被警方拉左呀
Yesmee

伯爵府

佢系未黃加?定系太沈醉于學術研究,不知人間何世? 佢話白衣人同爆眼事件系香港人最大心結,要找出原因吾系 ...

甘…………白衣人事件又真系說不過去 我諗系因為白衣事的不公,,再激起更更多多的事端和情緒,甘~當然有D低智能搞極端分化。。。

伯爵府

tungking 發表於 19-8-22 15:07
甘…………白衣人事件又真系說不過去 我諗系因為白衣事的不公,,再激起更更多多的 ...

本身都已萬千訴求,仲無啦啦搞不"公平"…………實上身啦……

珍珠宮

tungking 發表於 19-8-22 15:07
甘…………白衣人事件又真系說不過去 我諗系因為白衣事的不公,,再激起更更多多的 ...

系,明明两班人互毆,要告就告毆鬥

珍珠宮

angiehouse 發表於 19-8-22 08:49
高分低能,一人一個特赦機會都講得出,佢專注研究把啦,吾好講甘多政治
...

同意,仁慈俾街邊的浪浪好過俾呢班亂港暴徒!

珍珠宮

熱血勳章 畀面勳章 陪月勳章

佢竟然覺得個女暴徒同黑衣人俾人打會係香港人心結, 佢以為香港得黃人?

侯爵府

第日如果有調查委員會好可能係搵佢入去 因為係要有啲黃人 先有說服力 不過我唔知呢個教授有無叫座力

伯爵府

回覆樓主:

我直頭懷疑佢屋企人有參與暴動
(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

珍珠宮

setrea 發表於 19-8-22 16:44
第日如果有調查委員會好可能係搵佢入去 因為係要有啲黃人 先有說服力 不過我唔知呢個教授有無叫座力:quest ...

有個平台,加左佢,重有黃心憎肉成,浸大,教大校長,星期六同林鄭開第一次會商量和解方案,我估尼幾個會提出特赦

侯爵府

angiehouse 發表於 19-8-22 16:59
有個平台,加左佢,重有黃心憎肉成,浸大,教大校長,星期六同林鄭開第一次會商量和解方案,我估尼幾個會 ...

曾鈺成都唔知係咪有意做下屆特首 最近見過佢啲人寫專欄 話佢係特首好人選

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

無腦黃絲,賣國賊,漢奸走狗,博上位...其中一樣or全部

珍珠宮

setrea 發表於 19-8-22 17:10
曾鈺成都唔知係咪有意做下屆特首 最近見過佢啲人寫專欄 話佢係特首好人選
...

吾系化,何君堯一定好過佢

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

大家不用太激動,特赦一定會出現,因為唔做一些妥協這場暴動好難停,我希望政府同中央手上真係有確實的資料,妥協左真係控制到班黑衣人?

首頁

尾頁

跳至