自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

hebesiu 發表於 19-8-25 10:12
作為女仔 , 當然想搵到個適合既人 , 結婚生仔

性格,有冇責任感,有冇上進心,我着重男人要有風度要有禮貌,要有承擔,同埋性格夾唔夾,可唔可以令到我笑,每天都要令我開開心心,所以性格唔可以太負面太消極太偏執,太小氣斤斤計較嗰啲我連做朋友都費事

公爵府

Yukyuk 發表於 19-8-25 11:53
你有權選擇的。

避開佢

咪係囉!你絕對有權去避開佢唔理佢,係我嘅成長經歷裏面,我都識咗幾個爛人,你話我懶高竇扮晒嘢都好,唔睬就唔睬,唔理就唔理,可以對我點呀!試過改埋電話添啦!冇話唔得架!

公爵府

mandymandy802 發表於 19-8-25 11:56
無錯,男人一定要有胸襟有見識,斤斤計較嗰啲億萬富翁都唔好嫁

係架!如果一個男人嘅胸襟連一個女人都不如嘅話,呢啲男人做朋友我都唔想

公爵府

回覆樓主:

識得一個男仔,自卑自大,唔知由自卑衍生到自大? 定係由自大衍生到自卑? 意見不同發狂鬧人,自己認為自己係啱,個地球圍住佢轉,溝女溝唔成,嬲左人,以後見面當人仇人唔打招呼,斤斤計較,胸襟連一個女人都不如,小氣記仇,冇風度,所以佢40歲都冇女朋友冇老婆,而家仲四圍去識女仔,搵獵物搵目標,以為自己好受女仔歡迎,自卑衍生自大,呢個人我連招呼都唔會同佢打,唔會同佢講野,非常乞人憎。

所以男人除咗樣外型,學歷人工家底之外,性格都好重要,我嘅對象一定要開朗,心地胸襟夠闊,一定要有風度,性格正面,因為佢要負責令我開開心心

公爵府

見過有個case係,個老婆喺大陸落嚟嫁俾個男人,個男人終日無所事事,個老婆日日辛苦返工搞間鋪頭,個男人唔去幫手,日日約朋友出去玩,個老婆又咁辛苦做嘢,個男人又冇乜學歷嗰種,淨係識得攤大手板攞錢去玩,呢啲男人我諗個女人唔係為咗張香港身分證,真係睬佢都傻

公爵府

tester5 發表於 19-8-25 12:22
愛情就好似「精神病」,病,就好難清醒。
不過,女仔真係唔好太蠢,「扮蠢」就可以,真蠢就冇藥醫。
...

係!見勢色唔對,斬欖,千祈唔好心軟,我見好多女仔都係衰心軟,明知個男唔係咁好,自己又唔捨得

公爵府

MeBeHe 發表於 19-8-25 12:40
你講緊依個好似我識嘅一個人
自卑變自大、大男人、成日吹水扮咩都識
覺得自己好威好叻、佢係永遠對嘅、人 ...

我識嗰個就係40歲囉,就嚟41啦!聽講有女仔同過佢出幾次街,之後就冇下文,估都估到啦,邊度頂得佢順,而我就同佢絕左交㗎啦!佢可以為咗少少事鬧人,呢啲人朋友都冇得做

尤其是而家政治嘅嘢,大家立場唔同,仲容易鬧交,佢呢啲以為自己好識嘢,實情係井底之蛙,佢淨係活係自己個世界

公爵府

SaBB 發表於 19-8-25 22:39
Hey , 咁似我個ex 既佢好勁嫁、坐飛機明明自己買econ位,罵人吾upgrade 佢上business , 行李過重又 ...

算啦!當自己時運低男人咁小家真係唔掂架!我識嗰個只係普通朋友,佢好鍾意周圍撩人傾計,但係就非常小氣同小家,份人又勁自大,有次聽講佢去買軟雪糕,人哋整少兩圈定一圈俾佢,佢都講好耐,話人哋唔識圈雪糕,不過應該唔係當面講,係事後喺度呻,好心佢啦! 男人老狗咁小家,應該冇女仔頂得佢順,同埋佢應該都冇乜朋友

公爵府

SaBB 發表於 19-8-25 22:39
Hey , 咁似我個ex 既佢好勁嫁、坐飛機明明自己買econ位,罵人吾upgrade 佢上business , 行李過重又 ...

老實講啦!遇到咁嘅男人真係情願單身算,唔好為拍拖而拍拖,唔好為嫁而嫁,依家香港地好多男人都唔係男人嚟㗎!

公爵府

SaBB 發表於 19-8-26 07:49
阿媽自細教落、揀男人千其千其千其吾好揀小家的

仲有脾氣臭,eq低,爛賭都唔好

公爵府

siuling0119 發表於 19-8-26 08:44
我自己對愛情係好無安全感,所以我會揀一D,少女性朋友,唔會口花花,唔會去蒲吧,唔會成日有好多野收收埋 ...

我識有個男仔好好,只是宅啲中意埋啲動漫,又無令我大笑過,無乜幽默感,但人好交帶,有次我wtapps佢,內容只是啲工作吹水既野,唔重要的,佢整晚無覆我,第日覆番我話唔好意思,因為尋晚頭痛早左休息所以今天見到msg先覆留我,現在好小人好似佢咁! 不過可惜佢已經有女朋友了! 我同佢曾經好closed 緣份呢! 我同佢有緣無份

公爵府

SaBB 發表於 19-8-26 08:26
我覺得、女人自己要開開心心、有自己興趣及朋友好緊要。男人會變、結左婚會吾同、我見有d 可以由吾賭變賭, ...

同意啊! 女人要有自己生活圈子,睇她她她田個角色,老公一變心佢好似乜都無哂咁

公爵府

siuling0119 發表於 19-8-26 10:06
所以timing都好重要,正所謂對既時間遇上對既人。

所以緣份既野從來都唔輪到我去掌控

公爵府

MoooVoo 發表於 19-8-26 09:44
首要一定係脾氣好,最怕d小小事就嘈嘈閉既人,住落會好辛苦

絕對認同
脾氣差,靚仔到吳尊咁都無用

首頁

尾頁

跳至